Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.07.2019 15:53 - Кой ще строи автогари в гр. Карлово и за какво са му
Автор: eloiz Категория: Изкуство   
Прочетен: 182 Коментари: 0 Гласове:
0



 Колеги, https://www.marica.bg/karlovo-shte-si-stroi-obshtinska-avtogara-Article-218229.html?fbclid=IwAR2SGcrqg0u3SFmpDNimCFx-Mo_-eWlj9rf7oGS3VQgLYjBwCc8RrDX-s7U, или, най-общо казано, в гр. Карлово, мъъничко запалило трабантчето на туризма покрай комплекс "Старинно Карлово" и ежегодно провежданите празници на розата и лавандулата, все поради усилията на мнозина в града, вече ще си има две автогари. И това, защото, по неизвестни за нас причини, някой не бил в състоние да плаща около 1, 5 лв. увеличение на такса престой на сегашната автогара, някакви цифри се търкалят в статията на "Марица", някакви колосални суми, от 9, 60, ама по две, защото се смятали някакви курсове превоз... Йоо, колеги, че той един билет до Пловдив, струва 5, 20 лв. в едната посока? А до София е 10 или 12, зависи от фирмата, пак в едната посока, и едната фирма вече си призна, че не я бива за тоя превоз - мисля, че беше "Кастел експорт", и се отказа от тоя курс, който беше важно сутрешна връзка между Карлово, Сопот, Розино, Кърнаре, Пирдоп, Златица и пр., чак до София... (макар и с оредяващ брой пътници, все пак, икономиката на Южен Централен се срива все повече, населението на града вече не е 30 000, а вероятно не повече от 10- 15 000 души). Е, да, колеги, ама тия данни, за населението, не са ний тук да ги оправяме, ами са за другаде, където, няма кой)))
От статията във в-к "Марица" например, колеги, аз научих и че авторагата била частна, за жалост, не разбрах със сигурност на коя фирма, нещо, койето, кой знае защо, се пази в тайна? А можеше на тая  фирма, при тоя недоимък, да й свърши работа, дето с някакви си там усилия, йе придобила тази хубава сграда, може би я е ремонтирала, може би не, но сградата не е пропаднала и във вид на барака до гробищата, както е например, старата частна автогара на Варна, която поемаше и май доскоро е поемала автобусните превози от Варна до Бургас))). Йоо, нашата автогара в Карлово, си беше хубаво място, и сега е, вътре има удобни пейки, има билетни гишета, които работят нормално, имаше и социализация - тойест, там дълго време се опитва да работи прилично кафене, има две сергии за вестници, това е познато място в града... А сега кво - изведнъж община Карлово, решава, че проблемът е наболял, и ще струва някой гурел "на трите терена"??? (абе, "Мариаца", зная, че не сте от Карлово, ама поне, кореспонденти имате оттам, па това и вас касае, що ли...), защото, според статията на в-к "Марица" и вероятно "дипломатичната" фразеология на общината, и на нам кой още, щото не е цитиран в тая статия, та трябва да се гадае, "Магистрали АД", "Кастел Експорт ООД" и още някой, не може да плаща по десет лева на влизане в автогарата на Карлово? Па, затова ли изглежда така и разписанието на градските автобуси - постоянно отпадат курсове, ама без обяснение, все едно, някой дължи, на карловци техния превоз, а не напротив, някой не смята тяхната бройка, и не изчислява някаква субсидия, там?)))) 
Явно нямат пари, от "Магистрали АД" и от "Кастел Експорт ООД" и от още някой, йоо, а идат и избори, малее, какво ще правим, когато нямаме читав бизнес в нашата община? Ми какво ще правим, както и преди, само дето, ще пострада туризма....
Хихи, вчера една приятелка казваше, докато шофираше на няколко километра от горката ни хубава автогара, която скоро няма да е единствената, ами ще бере ядовете и тъпотията на всички, които се занимават с нейния "проблем", че у нас било така - "онези отгоре" се надявали да не забелязваме техните "грешки", защото видите ли, всички правели грешки, всичко минавало... Бе то минава, ама автогарата остава, и колкото и мнозина, от нам какво, да им се иска да се придвижват повече с климатизираните си или не коли, то все някога, им се налага да ползват услугите на транспорт автобусен - бил той градски, селски или от ония ужасни микробуси, с които от автогара Варна возят като на кланица туристи от "морската столица" до Бургас", и тогава се вижда, каква е цената на грешките))). 
Дам, а те не са малко, колеги - гледам в новините на днес. бг, някакво куче на снимка, ще го теглят на кантар или на око, за глоба, ако е без каишка, в НС се карат за някакви субсидии, които кой знае кой е върнал и кой не, някой хвърлил детето си от мост в Габрово, днес ме убеждаваха сума време да пиша тука за условната присъда на някаква си М.М., циганка, от Белозем, която на 9 февр. миналата година не купила антибиотик на едномесечното си бебе и то починало не от студ, както чух през 2008 г. от моите ученици в с. Кърнаре, че беше починало едно от техните братовчедчета, ами от пневмония. Явно жената е пледирала финално  пред съдията, че ще роди друго дете, което в трагедийния свят, в който тя живее, пак ще кръсти на името на починалото, което било кръстено на друго починало, койето се удавило в клозета, ама и негова снимка не са пуснали към статията във в-к "Труд", колеги, нам защо, поне нещо да остане като спомен от причината, заради която се е водило това дело, а то не се е водило, заради М.М, а заради смъртта на Г.М., нейно дете, на един месец, от неизвестен пол, един вид, от името на държавата, срещу въпросната дама. Все едно не го е имало... Сал името останало, майката го ползва да пледира, а съдията я пита, защо след като всички ние плащаме здравни осигуровки, тя не е завела детето в болницата, щом като не могла да му купи антибиотик, както било предписано... Един закъснял въпрос, ако смея да кажа. 
Почти като въпроса за автогарата в Карлово. Почти, защото сигурно все още ще се намерят хора, които ще се възмутят и ще ми кажат, че човешкият живот е по-важен от една хубава автогара, която е превозила хиляди пътници, изкарала е хиляди пари в икономиката на града и на държавата, и пр. и пр. Дали? 
Един поздрав, за всички тролоци, тук, в съседния на гр. Карлово Сопот започнаха тържествата по повод рождението на Иван Вазов, не е кръгла годишнина, но къщата на Иван Вазов има чудесна градина, хубава сбирка - историческа и отчасти етнографска, градчето си има и чудесни улички с все още течащи канавки (друга година пресъхват, поради безхаберие, но тази година се улучи добра за тях), малко зор ще видят туристите покрай строежа на новото "Кръгово" (каквото и да е то, между Сопот и Карлово, не се очаква да го завършат скоро, а и стеснява пътя и ще е проблем при шофиране, но все пак, все пак; за момента предизвиква само огромни задръствания в определени часове на деня - сутрин, наобед и вечер). 
Поздравът. 








Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: eloiz
Категория: Изкуство
Прочетен: 1664769
Постинги: 892
Коментари: 932
Гласове: 2596
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930