Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.11.2017 10:14 - Русия (Руска федерация) показа неуважение към Столична община
Автор: eloiz Категория: Изкуство   
Прочетен: 388 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 12.11.2017 13:12

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Вчера беше публикувано изявление от редовния брифинг на говорителя на МвНР на Русия, г-жа Мария Захарова, която на журналистически въпрос, свързан с проблемите между Русия и България, възникнали след показаното от Русия "дълбоко непознаване на историята или провокация". За изненада на всички, и на мен, честно казано, колеги, г-жа Захарова потърси отговорност за "оскверняването на паметника" от президента на България, г-н Румен Радев, който "не спомена нищо за оскверняването на руските паметници". Ето публикацията от дир.бг, отдето цитирам: (не мога да пусна линк, колеги, но мога да пусна заглавие - "Захарова: българският президент не каза нищо за паметниците."). Признавам си, колеги, че на мен в началото ми беше смешно, когато руско МвНР в лицето на своя говорител реши да атакува заради невъзможността на Столична община да предпази този паметник от надраскване и друго украсяване, историята на българската държава (??), хихи, и то наистина беше смешно, докато не установих, че или г-жа Захарова, в качеството си на говорител на МвНР на Русия не познава институциите в България, и наистина  не знае под чия юрисдикция е този паметник, който безспорно е част от историческото наследство на българите, което ми се вижда невероятно, макар и не на фона на това, което се издума от Русия, или става въпрос за вопиющо неуважение на тези институции - институцията на Столична община и на президентството, намесено от г-жа Захарова в новото изказване на МвНР. Редно е някой да напомни, колеги, на Руската държава, че нейното посолство се намира на територията на Столична община, град София,  с Русия България има дългогодишни и продължителни взаимоотношения - търговски, икономически, исторически, културни. Не зная с кого са водили преговори руските власти за паметника на Съветската армия, но явно, не са успели да довършат преговорите със Столична община, което не е добре за никого, защото у нас, Президентството е отделна власт, от Столична община, има други функции и отговорности; далеч съм от мнението, все пак, че Руската държава не знае това. Аз лично, ако бях на мястото на съответните чиновници от Столична община, не бих изобщо съдействала за по-нататъшната охрана и евентуално почистване на паметника, след като името на общината не се спомена нито веднъж в тези отношения, прераснали почти в дипломатически скандал,  което е голям дипломатически пропуск.
ПП.
Колеги, както и очаквах, от руско МвНР дават зелена светлина на колегите от тяхното Историческо общество, "група", която явно стои в основата на знаменателните бъдещи атаки срещу Древна Тракия, Скития и Сарматия, предупреждавам още веднъж, да се мобилизираме, защото ний може да не сме официални, ама те са, очевидно, чак над  нивото на техната Академия на науките, както е видно,  тц, жалко, защото у нас, не йе прието некак, да се включи СУ или БАН в тая атака,  от пусто приличие, не искат и не искат тези организации у нас  да се нарекат "Исторически общества" там и толкоз, да са живи и здрави))... Какво да се прави, требва да се борим ние, тролоците, за честта на ПУ, СУ, БАН, и всички останали, и да помним откъде сме дошли и как сме започнали.
Поздравът - диверсионен, довечера, че сега не мога да се сетя нещо.
Поздравът - бих искала да бъде оригинален клип на танца "Либе Тудоро" от нашите "Огнени", но не става, затова пък видях, че и други ансабли имат великолепно изпъление на тази песен, навярно са много, и са в цялата страна))). Който  и да пусна, само трябва да се следят нюансите, нищо друго)). 
Наздраве, колеги! 
(па, ако се наложи, че се помисли за учредяване на Тролска дружина, като се налага; не върви само така, с диверсионната група с десетте пръста; гледам, колегите в Русия, се обособили, па и ние треба, не е културно така; они са се взели на сериозно, ама ние си знаем как ще е - за пиенйето и яденето, и в и за песента, колеги, за песента!). 

.





Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: eloiz
Категория: Изкуство
Прочетен: 1663709
Постинги: 892
Коментари: 932
Гласове: 2596
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930