Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.05.2020 20:37 - И още един път, за немощта на правителството, за чувалите с труповете и за Празника на розата в град Карлово
Автор: eloiz Категория: Изкуство   
Прочетен: 1208 Коментари: 0 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
И така, колеги, ей сега, преди няколко минути, една статия в сайта дир. бг ми изкара дъха - "Доц. Мангъров: Доказано 280 000 души в България са имали контакт с коронавируса. Прави чест на премиера Борисов, че чу гласа на науката у мен, каза ми: "Ако бях жена, щях да ти пусна" каза експертът".
Тази статия, колеги, е забележителна с две неща. Първото нещо е едно правителствено решение, което официално беше обявено вчера от Министерство на здравеопазването, и според това решение, което аз съм постнала на моята Фейсбук страница, тъй като го получих в лентата си непоискани новини, пише, че правителството у нас, в лицето на Министрество на здравеопазването, отказва да тества преди постъпване в болница пациентите на болниците у нас за корона вирус. Това решение е знаменателно само по себе си с нарушенията и на граждански права на хората у нас, и на административни права на институции като болниците, и отгоре на всичкото, противоречи на идеята на нещото, което всеки ден, вече ден 9-ти, наричаме "извънредна епидемиологична обстановка", само мир да има, както се казва.
Да, колеги, това решение официално обвинява обаче правителството за онези прословути изостанали у нас по броене чували с трупове, така разматрани във фейсбук и не само, труповете на хората, които са хронично болни и са принудени да лежат в болниците, другите, които са там заради раждане на деца, третите, които са там заради спешни или планови операции, и които чакат да мине кризата, да мине, нещо да мине, колеги, а някои от тях, си умират, докато чакат, не от това, че не могат да си намерят, да речем, бъбрек за трансплатнация, защото в България трансплантациите за годината, доцент Мангъров, ще бъдат сигурно сто /висок е у нас процентът на болни, независимо от какво, бройката от 280 000 души, заболели от корона вирус включва и болни от други неща, за смъртността, не зная/, заради "кризата в болниците", намелени почти наполовина, но тия хора, си умират от някакъв корона вирус, допуснат в болницата, тъй като правителството не само, че не се грижи за увеличаване броя на трансплантациите, ами и отгоре на всичкото, допуска в болниците корона вирус.... Доколкото си спомням, цяло хематологично отделение беше затворено в някоя от болниците, за да бъде карантинирано, преди седмица или две, но това мина в ефира и през устите на министрите ни и кризисния ни щаб, като новина, вместо, колеги, да бъде прикрито, като държавно престъпление!  най-вероятно, защото никой не ги осъди в Конституционния съд за това.
И така, колеги, още преди малко си мислех, докато обмислях тоя постинг, че той няма да стане смешен, защото смятах, да разгледам философски /поради липсата на друго разглеждане, например в Конституционния съд на решението на Министерство на здравеопазването у нас/, та мислех да разгледам философски въпросът - кое е по-важното, по-лошото в случая - лошото управление, или чувалите с труповете, чувалите с труповете, или лошото управление. Сигурно щеше да се намери някой колега трол, който да ми каже - "Елисавето, жена, ти нямаш квалификация за таквоз философско дирене, кво си се захванала, да се срамуваш пред хората?". Аз бих отвърнала, колеги, че в тая ситуация, с лошото управление и чувалите с трупове на болни в болниците и не само, всички ще бъдат прави - дори и колегата трол. Ама болните ща се умрели вече.
И мислейки всичките тия странни работи, прочетох и кратката статия, посветена на доц. Мангъров и неговото мнение за кризата у нас - за това, как вървят и са се извървели нещата с коронавируса, странна статия, в която пише, че г-н Бойко Борисов, министър председател на нашата държава в момента, който е известен като човек, който спи по време на политическите речи на разни известни лидери по време на големи политически форуми, нещо се е събудил, колеги, и то не от друго, ами от "наука", както пише в тази статия. А там пише така - "..... чу гласа на науката от мен, каза ми: "Ако бях жена, щях да ти пусна". Ле ле, колеги, аз само се чудя, дал г-н Мангъров, е отвърнал  на г-н Борисов това, което би трябвало да отвърне на тази реплика - а именно,  "Простак". Трудно им е на мъжете в България, колеги, много им е трудно, завчера четох, че един главен редактор, на в-к "Телеграф", позволил да нарекат  "папуняк" г-жа Бенатова, заради нейното интервю с ген. Мутафчиски, който каза по време на това интервю, че всички ще измрем, йоо, трудно им е на мъжете в България, но аз нямам намерение да им се притичвам на помощ. Казвайте по-често, колеги, думата "Простак",  не само "Мамата" /аман вече от тия мами, колеги, аман, докога ще ви седят зад г....те??/ и щангата, може първия път да не ви разберат, но поне, вий сте по-силния физически пол, хихи, или не? Аз лично, силно се надявам, че сте.
Всяка трета жена в България е жертва на ДОМАШНО НАСИЛИЕ,  според неофициални статистики от преди години, тъй като такива не се водят официално у нас.
А в град Карлово, предстоят да отворят врати за посетители и гости къщите от комплекс "Старинно Карлово". Дори прочетох, че са решили да възстановят, срещу заплащане от малко над 30 лв., обичая за посещение на розовите градини, бране на рози пред фотограф, наблюдаване на процес на дестилация на розово масло и прочие. Карлово възстановява, колеги, своя туристически живот напреки на своето управление - в лицето на кмета на града, който така и не си направи труда, нито да направи реклама на възстановяването на тази услуга за граждани и гости на града, нито пък да направи по-важното - да успокои малко хората, които биха искали да дойдат и да помогнат в истинското бране на рози по нивите край града ни, макар и за 1 лв. на килограм, макар и в тежки условия.
"Празникът на розата" в Карлово тази година се отложи, колеги, заради неспособността на общината гъвкаво да управлява кризата, така че тази обиколка, макар и казионна за мен, берящата рози,  ще бъде единственото развлечение, което ще бъде предложено на местните хора и гостите на града - но пък ще бъде направено добре и с мерак, колеги, в което не се съмнявам, защото се организира от хората, които стоят за комплекса - добри екскурзоводи, обичащи своите старинни къщи и традициите, които показват на гостите. За жалост, в рекламата за посещение? на "Розовата долина" в сайта на Община Карлово са дали линк само към стар клип за празник, който няма да се проведе тази година?, но не и линк към комплекс "Старинно Карлово", който е общинско учреждение, затова аз бих препоръчала на тези, които искат да направят обиколка в ограничени групи, да потърсят фейсбук страничката на комплекс "Старинно Карлово". 
Песнята, един чудесен ремикс на една стара песен на нов глас, е поздрав за всички тролоци и за най- малките троли, за г-н Мангъров, за г-н Борисов, за здравния министър и за всички у нас, които уважават българската жена публично по тоя начин, та дори и в образа, който са изградили хората на изкуството и науката у нас - за жената, като символ на нашия народ и държава.








Гласувай:
4



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: eloiz
Категория: Изкуство
Прочетен: 1659201
Постинги: 892
Коментари: 932
Гласове: 2596
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930