Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.05.2020 16:37 - Как се пази равновесие по време на "извънредно положение", от кого се пази, и за още работи
Автор: eloiz Категория: Изкуство   
Прочетен: 781 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Днес, колеги, е ден 52-ри от "извънредното положение" у нас, няколко дни след уж окончателното решение за преустановяването на задължителното носене на маски от всички на публично място - открито и закрито, въведена, при положение, че държавата не успя нито да предотврати спекулата с цената на маските, с тяхното качество, с информираността на хората за носенето им;  един ден преди отпадането на мярката, която предизвика огромни струпвания на коли и хора и застраши живота им, саботирайки закона за извънредното положение  - КПП-тата около големите областни градове у нас, навън времето е слънчево и общо взето, много хубаво. От няколко дни са позволени разходките в парковете, парк "Здраве" в Карлово беше отключен, може би е дезинфекциран, брей!///, но не виждам жива душа в него, рядко се виждат хора и в други паркове, те все още си ходят по маршрутите, по които си ходеха упорито и преди "разхлабването" на мерките.... На запалените планинари най-сетне им се "разреши", след като не беше обяснено защо е забранено, да ходят по чукарите, което те правеха и преди, но незаконно. Някой би казал, колеги - велика победа, но аз бих попитала - е, на разума ли?! Баа////
Хората в моя град, колеги, внимателно пазят равновесие, в едно време, в което изглежда, че държавното управление се опитва да замете историята на тези два месеца под масата - историята на това, как за петдесет и повече дни, бяхме оставени без информация, стресирани до това, да има хора, които да напишат във фейсбук, в дискусия за това, как се броят мъртвите - дали на парче, или на национални статистики, и кой трябва да брои, може би, хм///, дали тези мъртви са по-добри, когато са починали от "друго" или от "зараза".... Йоо, колеги, стигна се до страшни неща, и добре, че във фейсбук все още се делим някакси на троли и относително разумни, и се търси това, кой йе прав, защото иначе, отстрани, тия дискусии изглеждат ненормални, да ви кажа - хората са си починали, и след като починат, вече не са заразни, нали?! Или не?
Но, нали се надяваме, колеги, че всичко това ще отмине - е, да, ама аз не искам. Виждам, че правителството у нас, което падна още веднъж, а може би и повече пъти по време на тази криза, иска това да отмине, искат го и политическите партии у нас, може би го искат олигарси, сигурно го искат и разни други фигури, лица и прочие - като гледам, какви бяха коментарите за това, как изведнъж, с "охбването на мерките" от "брифингите" изчезна ген. Венцислав Мутафчийски, който доброволно се беше превърнал, поради липса на друг, в знакова фигура - което изчезване, беше коментирано от лидера на опозицията не като нещо друго, ами като обичайна мярка, колеги, на правителството, на нашето паднало правителство, г-жо Нинова -  това било "използване" на ген. Мутафчийски, йоо////. Изпопуках се да се смея, колеги, на това, как се опита да се "нормализира" политическият живот у нас, който и без това, не йе нормален, без да отчита, че ген. Мутафчийски, всъщност е държавен служител, колеги, на висока позиция, и то много сериозна позиция, и независимо, каква роля игра в последните седмици, той има задължения, които са много сериозни - именно като служител на "Националния оперативен щаб" и нарушенията на тези му задължения - изразени в липсата му, всъщност индикират други неща, не само "използване" и "изплюване" от което и да е правителство, колеги - именно, от което и да е, защото това, не показа някакви отличителни белези и методи за управление на тази криза, които да го отличат, напротив, то си позволи да падне, докато народът му и в момента, пази равновесие.
От два дни насам, следя сагата с новото изказване на премиера Борисов, за някой си толуп, колеги, който бил някакъв неизвестен тип,  а може би, поради времето, по което беше произнесено това загадъчно изказване - тоест, уж в мини кризата, предизвикана от първата смърт на лекар у нас от коронавирус, и близо до смъртта на втория лекар, народът помисли, че премиерът Борисов, нарича него "толуп". Странна работа, колеги, сигурно това са си го помислили и хора, които стават в пет за работа в заводи, в които се крият инфекции от корона вирус, помислили са си го и хора, които стават в 12 ч. , защото нямат работа и едвам събират пари, за да си платят сметките. Един премиер, който и да е той, много трябва да внимава, какви изказвания прави, по време на такива равновесни положения, за неговия народ, когато всеки е застанал в позиция, едвам издържа, с ясната представа, какво става всъщност - без тази ясна представа, няма как да държи равновесието. Що шеги се изръсиха тези дни във фейсбук групата, в която членувам "Генералът каза", за тоя толуп, па и за разни тулупи, но аз, като човек, който е видял много, и много е патил, трябва да ви кажа колеги, че не сте прави. Не е важно, дали думата се пише толуп или тулуп, или е от мъжки или женски род, важното е, че е в единствено число. И въпреки изказването на г-н Трифонов, който заяви, че също е толуп /ама го заяви някак войнствено, лично аз одобрявам, той е коскоджамити мъж, при него това определение, стои малко дори мужествено, хм?/, всъщност си мислех  - а дали премиерът, няма предвид мене, като негов враг,  трол в мъжки род, с женско име, койито става винаги късно от сън, колеги, и няма работа, тц, нещо, койето мисля, че е известно на премиера, ил не йе???
Но, след като существителното име, употребено от премиера,  е в единствено число, аз мога да кажа, дето всъщност, съм наясно кой е талупът, за който говори г-н Борисов.
А именно - това е едно лице от разузнаването, койето не знай, че го разкрих!; ама не йе тоз, дето ми подслушва телефона и ми проверява мейлите, не йе! Не йе и тоз, дето ми рови в блога. Друг йе...
Не йе и Мякий, той няма чуство за хумор;  освен това, сега неговите водят война, не йе учтиво да го споменаваме. /Тук ми намекна някой, дето Мякий можел да ми прати някой дрон, или троянски кон, колеги, ама файда - нулева, като не йе нещо като сладолед, и да не йе отровен//
И мисля, дето той - тоз тип от разузнаването, наречен от премиера ни "талуп",  ми дължи една голяма канта сладолед с маскарпоне и круши, от едно известно заведение в Пловдива града голяма, ама няма да кажа койе, за да ми донесат повечко канти, така да се каже, понйе.... ?Ако донесе, аз ще дам и на комшийте, колеги, малко сладолед, обещавам. Сега ще напиша нещо, койето ще ядоса лекарите сред мойте читатели, и то с основание - мислим, дето си заслужава, по това време на годината, както винаги за моя милост, да боледувам от ангина, нежели от корона вирус, хм?!
Имах идея, колеги, да организирам парти за ядене на сладолед, за всеки, който иска да дойде и да хапне, за здраве - наскоро, по разни канали научих една непарти новина, не за свободата на медиите у нас, а за това, че имало щипани журналисти, или как беше - "шляпани". Научих го случайно, знаех, че го има, колеги, то се вижда, в какво тихо общество живеем - вижда се, чува се -  въпреки, че аз си седим тук, пред моя компютър, не ходя по брифинги, не ходя в парламента, за да ме питат там какво бельо нося пред камерата на собствената ми телевизия, да ми викат "мисирка", и нам какво още, и това да  се приема за изказване на някаква политическо - социална основа, освен бандитската такава?!? Йоо, колеги, освен бандитската, друга няма, аз да ви кажа - политика и социология, не вървят с първата, тя няма връзка с тях никаква..... Няма дела, колеги, за дискриминация, независимо сексуална или професионална, или както се води,  или поне нямат публичност такива дела, за обида, все едно, г-н Борисов, който нарече жените пред себе си "мисирки", не е наистина премиер, ами йе някакъв друг, нам и аз какъв....  Но пък, може да направя парти, за ядене на сладолед, да дойде всеки, който иска, от колегите журналисти, и не само, да хапнем за здраве, да се пукат душманите////.

Де, да видим, де, въпреки, че съм сигурна, дето никой от разузнаването, колеги, няма да посмейе да изпрати сладолед на троля, полковник, Е. Ненчева, тенджур, от запаса?
Затова, отивам да си намеря нещо за хапване, и да помисля, как ще се празнува утре Гергьовден, и трябва да се готви нещо вкусно.
Поздравът, за всички тролоци, и за малките троли!
ПП. Щях да пиша и за новите мерки на "кризисния щаб " на община Карлово, които затварят изцяло, без мисъл за това, какво би могло да се направи, културния и публичен живот на града ни до 1 ноември, като подарък на Гергьовден, но мислим, че като поседим още малко на един крак тук, в Карлово, може тая мярка, колеги, да се измени, защото тези, които са я създали, не стоят в равновесие с жителите на собствената си община, на които трябва да служат/////









Гласувай:
1



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: eloiz
Категория: Изкуство
Прочетен: 1660390
Постинги: 892
Коментари: 932
Гласове: 2596
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930