Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.02.2019 14:16 - Защо не бива да бъдат допускани пияници до заседанията на общинските съвети у нас
Автор: eloiz Категория: Изкуство   
Прочетен: 780 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 01.02.2019 19:56

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Колеги, в днешния брой на в-к "Телеграф" прочетох един от техните (слава Богу) почти на място коментари, отнасящи се до тяхна статия, която се намира на стр. 6 от новия брой на вестника, с традиционен малък анонс на първа. Коментарният материал, поместен на стр. 12, с автор колегата Ивелина Драгнева, е озаглавен "Аман от недомислици" и още от надзаглавието, в червено каренце, се вижда, защо авторката е недоволна от тая работа с пиянците в общинския съвет в Смолян - "Изчистихте ли пътищата в Смолян, преди да назначавате охранителя за квестор?"(уви, колегата не отчита, че вероятно заради пияниците, тая работа с изчистването е съвсем закъсала, има една поговорка - "От пияния и лудия бяга", тц) . Страшна работа, колеги, чета на 6-та, "Предлагам да има квестор, който да присъства на заседанията. Той да бъде определен от председателя, може да бъде и от охраната на общината." Сподели вижданията си общинският съветник Стефан Сабруев. По думите му идеята е той да следи за реда в залата. "Той да разполага с дрегер за алкохол и наркотици" (леле, колеги, бел. моя, авторката не спомена, дето имало и дрогирани край общината в Смолян, чудно как ли щеше да оправдае в такъв случай показанията от дрегера, които били 0, 2 промила за "сироп за кашлица", хихи)))"При съмнение на хора, защото в залата влизат всякакви, че са злоупотребили с наркотични вещества или алкохол, да се тестват и при положителни проби да се извеждат от залата." коментира съветникът. Предложението му бе прието моментално от вносителя на докладната инж. Данчо Киряков, който е и председател на Общинския съвет в родопския град.". 
И така, колеги, аз от всичко прочетено дотук, включая и следващите редове в статията, които коментират евентуалната  длъжностна характеристика на новите квестори (мале, колеги, аз си спомням много ясно какъв зор видях, между другото, когато попълвах в едни обемисти документи длъжностните характеристики на служителите на читалището, където работех навремето, как дълго търсехме с нашата счетоводителка, какви мъки бяха, да, поздрави за моите приятели от Бусманци)), никъде не видях името на тоз пияница, който е бил одуман от всички бабички пред Общинския съвет на гр. Смолян, за да се стигне до тая патова ситуция. Че не е г-н Сабруев, нито г-н Киряков, е явно, въпреки, че само техните имена се споменават в тая ситуация; да не се заблуждаваме, колеги, квесторът, не е още назначен, той йе фиктивна фигура, един вид, "Телеграф", не мойе да поеме повече отговорност))). Ако йе бил пиян общински съветник някой, неизвестен, явно няма до го уволнят, колеги, само ще му купят дрегер. Ако йе бил външен, значи бабичките пред общината го знаят, но вероятно в полицията на Смолян дори няма да го бият сериозно, защото и тях вече ги мързи, колеги, то все на тях се пада да бият, па вече не е както преди, може и да ти го върнат, никой няма да се застъпи, па може и да ги мързи...
И така се стигна до положението, в-к "Телеграф" да оправя длъжностната характеристика на човека, който ще бие пияните и дрогираните в община Смолян, ама така, че да не са недоволни, нито пияните, нито дрогираните, нито обществеността, да не се уволняват общински съветници, ако идват на работа пияни, нито да пострадват посетители, ако и те са пияни, и нарушават обществения ред и обществените си задължения (и в двата случая, защото все още, пише някъде в закона, че не може да се разкарваш по улиците в опасно за останалите състояние, сигурна съм, камо ли да влизаш в обществено учреждение). Тежко му и горко на квестора, но съм сигурна, че все ще намерят някого, колеги. Смолян не е голям град, имат проблем с безработицата. Ще намерят, и за малко, както те си мислят, че отложат ада зад вратата на общината, да е жив и здрав квесторът им, да ги пази))). 
Този поздрав е за него, колеги, аз лично, се радвам, че някъде, ще има вероятно някой, който да отговаря за пияниците,  и наркоманите, дори и на хартия. все пак е нещо, все пак е нещо. Поне аз смятам, че повод за празнуване! )
(Между другото, преди малко минах с "бръснещ поглед" през една от новите статии на днес.бг, за това, че 1 000 000 българи пият всеки ден, и пр., и то съвсем не "сироп за кашлица", "Телеграф", или "вода за уста", което си е страшно, защото алкохолизмът е много сериозно психическо състояние, което се лекува изключително трудно и в продължение на години, оказва влияние върху способността на мъжете и жените - физическа и психическа - да имат деца и да ги отглеждат, да работят нормално, лечението на цирозите е трудно, мъчително за всички и в повечето случаи летално, не съм отгърнала да видя, дали днес са написали това, защото учениците у нас, които пият, включително и тези с бутилките в градинките,  не го знаят, например, и не заслужават това, да не го знаят). 
Поздравът е и за всички колеги тролоци, наздраве! 



 




Гласувай:
1



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: eloiz
Категория: Изкуство
Прочетен: 1651232
Постинги: 892
Коментари: 932
Гласове: 2596
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031