Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.02.2010 10:38 - Кой се страхува от ГМО
Автор: eloiz Категория: Други   
Прочетен: 1147 Коментари: 2 Гласове:
-1



  Не, ГМО не са чума, не са бедствието, което ще затрие Земята, не са ония страховити домати от снощния филм на ужасите, дето ходят и говорят, и ядат малки дечица. Така става ,като се смесят наука, Холивуд и българската поговорка "Покрай сухото гори и суровото". 
   ГМО доматите просто нямат семки. Засега.
   Навярно някои ГМО домати след пет -шест години, когато ще се наложи да колонизираме Марс ще могат да се посаждат там и ще служат за храна на заселниците.
   Други ГМО домати още след година - две ще могат пък да се засадят  в пустините и суданските дечица няма да умират от глад и болести пред фотографите на Ройтерс.
  Вярно, че много неща ще трябва да се променят. Няма начин. Ще трябва да има контрол - най - вече защото някои не харесват ГМО и се страхуват от тях.(Като си помисли човек, че през средновековието доматите са  мислени за отровни...)
   И вместо да простестираме, сега е времето да се намесим в контрола над ГМО, а не в изтреблението им. Не да отричаш и да се страхуваш, а да поемеш отговорност като човек, който живее в двадесет и първи век.
     Не, всещност  страшното  не  е в наличието на ГМО, а че в България, в която протестите срещу него са толкова много по зловеща ирония  едва ли има  и един останал   учен, който да е в състояние да ги произвежда....За това май трябва да се замислим повече...
    
   А другото е ясно -   когато забраниш нещо, то винаги си пробива път отново, но деформирано... като в ония холивудски филми на ужасите.
  
 


Тагове:   ГМО,


Гласувай:
0



1. анонимен - поздравления
13.02.2010 18:05
българите се учат да мислят със собствените си глави...но много бавно.....))))
цитирай
2. zaw12929 - НЕ СЕ СТРАХУВАТ ГЛУПАЦИТЕ- НЕ ВИЖДАТ ИСТИНАТА КАК СЕ ЗАРОБВА СВЕТА
13.03.2015 19:56
ПРЕДИ ДОКАРВАХА РОБИТЕ С КОРАБИ ОТ АФРИКА, ДНЕС ТЕХНОЛОГИЯТА Е ДРУГА
реколтата, която се събира от ГМ-семената, не може да бъде използвана за засяване на нови площи поради предварителната им стерилизация. Тези семена просто не покълват - това са т. нар. "семена-терминатори", в които е внедрен ген за самоунищожение, като по този начин земеделските производители не могат да заделят част от реколтата за посев през следващата година, а са принудени всяка година да купуват нови и нови семена за посев. Такива семена се продават вече за царевица, памук, соя, пшеница, картофи, захарно цвекло. ГМ-соята в света вече е 80% от общото й количество. Благодарение на високото съдържание на белтъчини соята се използва в огромен асортимент продукти - от шоколад, през "вегетарианско месо" до кренвирши и т. н.

Както е замислено, "пълният спектър на доминиране", който задължително включва доминиране върху едно от най-важните неща, осигуряващи живота на хората, ако не и най-важното - храната, означава фактически пълна, тотална и глобална власт върху света.

За тази цел служи и задължителното ваксиниране (което притежава потенциал и за принудително стерилизиране), принудителните аборти, безумията с отнемане на децата от семействата им, разрушаването на традиционното семейство, всеобщото разлагане на нравите, рекламата на евтаназията, единната банк с персонални данни за всеки човек, унищожаването на образованието и семейното възпитание (замяната им с "обучение" - характерен термин, нали?), натрапването на еднополовите бракове като нещо нормално, поголовното чипизиране и електронният контрол върху всички хора и още много други от този порядък.

Всички тези неща са звена от една верига, ефективни механизми за пълен контрол върху раждането, поведението, живота и смъртта на всеки човек.

Коренното трансформиране на световното селско стопанство от страна на малка, но могъща група био-технологични корпорации, повечето американски, има малко общи неща с обикновената корпоративна алчност. Но има много общи неща с гео-политиката и с плановете за контрол върху нарастването на населението на планетата - и най-вече с неговото планиране намаляване в следващите десетилетия от 7 милиарда души до 1-2 милиарда. За това вече се говори съвсем открито, с цинична откровеност.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: eloiz
Категория: Изкуство
Прочетен: 1659671
Постинги: 892
Коментари: 932
Гласове: 2596
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930