Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.09.2010 10:21 - "Дързост и красота" или "Пчеличката Мая"?!
Автор: eloiz Категория: Забавление   
Прочетен: 2292 Коментари: 6 Гласове:
2



  Дълго време се чудех какво заглавие да сложа - "Къде изчезнаха хубавите детски филми в програмите на телевизиите" или пък "Защо в обществената телевизия в момента изцяло липсват детски програми, с изключение на "Сънчо"", но все си мислех, че каквото и да напиша, няма да изрази проблема в целия му ужас. Разглеждайки днес сутринта програмата на телевизиите, изведнъж просто осъзнах, че по време на лятната ваканция най-гледаните канали с национално покритие просто не са пускали детски програми!... Разписанието им беше пълно със сериали, повторения на предавания от Коледа, "блокбастъри", които сме гледали десетки пъти и .... нито едно детско филмче. Тук не ставаше въпрос само за Ътиви и Нова, чиито  програми по принцип са  силно комерсиално ориентирани и точно менажирани с цел да ни покажат  колкото се може повече реклами за леля Мария и за лекьосаната риза на тати. Знаете ли какво върви  в момента, 07.09. в десет часа сутринта по БНТ, така наречената обществена телевизия на България, която се издържа от вашите и моите пари? Времето, по което ние навремето гледахме "Пчеличката Мая", "Синдбад мореплавателя", "Ферди мравката" и "Мечето Ръкспин"? Не сте познали, върви "Дързост и красота", епизод 2000-н-ти!
   Някой ще ми каже: Има си "детски" телевизии, там нон-стоп се "прожектират" само ония  модерни ъгловати анимации и неизбежните  тъпи  американски тийнейджърски сериали... А вие знаете ли, че всяка вечер, че и по-рано сутрин, по много от тези "детски" телевизии човек може да си изгледа поне два латино-сериала, а някои от кабелните оператори дори се възползват от нощната почивка за каналите, за да пуснат на тяхно място порно...
  Мисля си - да, прави са хората. Детските предавания пари не носят. Тяхната аудитория не купува прах за пране и паста за зъби. 
  А и на кого в днешно време  му пука(най-малко на родителите), че навън е пълно с деца - лолитки, деца - Майли Не -Знам коя си, малолетни чалгазвезди и наркомани... Деца без детство, деца, които са зомбирани от сериали и демагогия. 
  Не, не правя от мравката слон. Той вече отдавна е направен,  стои там страшен в съзнанието на децата ни,  като в лошо направено детско филмче,  и няма намерение да си тръгва,въпреки нежеланието на всички нас, уж порасналите, да го видим...
  


Тагове:   красота,   мая,


Гласувай:
2



1. bapha - фърляй тиливизура
07.09.2010 10:49
и бягай с хлапе в гората :)
джунглата на телевизията няма разнищване...
цитирай
2. liliyanaandreeva - не ни остава нищо друго, освен да направим проф. Иван Славов министър на...
07.09.2010 10:58
...културата и пропагандата, а книгата му "КИЧЪТ" да замени библията...
цитирай
3. eloiz - Не е справедливо, Бап))
07.09.2010 11:20
Освен това ми е жал за старите филмчета)) Тц, моя милост още си няма наследник(само леля съм, уф, и това е доста), но пък ми се ще да отупам чувала ей така, превантивно )))) (Макар че се съмнявам, че нещо изобщо ще излезе)
цитирай
4. eloiz - до Илиана Андреева
07.09.2010 11:22
Не съм много наясно какво общо има Иван Славов... Може би не разбирам чак толкова от телевизия) Аз просто искам да има филмчета за деца, за да можем и ние да си ги гледаме)
цитирай
5. bapha - имах един период (преди повече от 10 години вече)
10.09.2010 15:30
когато в къщи имаше телевизор...
прибираш се от работа (университет), вдигаш краката на масата и се оставяш телевизията да те занимава...
След седмици осъзнах, че знам повече за живота на Брат Пит и Слави Трифонов, отколкото за жената, с която заспивах... стана ми много тъпо... и от тогава нямам телевизор... от време на време ми залипсват онези стари филмчета и ги пускам на дъщеря ми от youtube или ги свалям (Пипи)... и така, сега все още имаме "хубавите стари детски филмчета" и то когато поискаме... знаем какво става с другите на масата и не си сверяваме часовниците по програма...
Сега вече не знам защо го написах това :)))
цитирай
6. eloiz - Защото е истина, затова го написа.
11.09.2010 23:44
телевизорът е най-самотното нещо на света. Прозорец към всичко и към нищо. Можеш само да гледаш, без да се намесваш, не можеш да слезеш по стълбите пред блока и да разтървеш децата, които виждаш да се бият на екрана, не можеш да утешиш плачещата жена... Измислен свят, това е телевизорът.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: eloiz
Категория: Изкуство
Прочетен: 1659111
Постинги: 892
Коментари: 932
Гласове: 2596
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930