Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.05.2013 10:14 - "Той ме заряза заради друга"
Автор: eloiz Категория: Тя и той   
Прочетен: 5778 Коментари: 2 Гласове:
1

Последна промяна: 11.05.2013 13:07


Видях такава статия в днес бг и се покъртих от умилителния тон, с който авторите говорят по въпроса, уж бил твърде комплициран, изпълнен с емоции, най-вече за зарязаната...
И да, да те зарежат заради друга е много сериозно предателство от страна на мъжа до теб. И обикновено трябва доста време, за да се вземе решение дали да простиш и да останеш до същия човек, или да продължиш напред. И така, какво да правим, когато са ни зарязали заради друга жена?
Ако сте имали дълга връзка с въпросния, но не сте му се доверявали дотолкова, че да му раждате деца, нещата ще бъдат трудни, но не непреодолими. В крайна сметка светът е пълен с мъже, и един от тях все ще ви бъде верен и ще заслужи привилегията да бъдете с него.
Вторият случай, в който присъстват факторът "дете" и евентуално "брак" вече става по-сложен, но е и най-често срещан, поради насаденото у българския мъж пещерно мнение, че щом "вържеш" жената да роди и й позволиш да те отвезе до гражданското в замяна, тя вече е твоя и ще ти търпи "характера" до края на живота си. При тези обстоятелства, на първо място, за нищо на света не показвайте колко сте наранена от предателството - той очаква точно това, и е много вероятно да се възползва от състоянието ви, за да ви манипулира и да ви измъчи още повече. Не се надявайте чрез плача и молбите да докоснете сърцето му и да стане чудо - най-много да предизвикате у него чуство за вина, което той да предпочете да превърне в агресия към вас (била тя физическа или вербална), защото така е по-лесно, както е и по-лесно да изневериш.
По-добре се отнесете към нещата с безразличие, и дори, ако сте набрали достатъчно омраза, с лицемерна любезност,  поне външно, осигурявайки си спокойствие, за да обмислите добре какво да предприемете по-нататък. Безразличието не може да бъде уязвено, чрез него той не може да ви манипулира.
И да, тук идва мястото на съветите за хобито и за повишената работоспособност, както и за шопинг-терапията, ходенето по заведения.... Но да не забравите да осъществявате тези идеи най-добре с неговите пари, колкото повече, толкова по-добре - най-вече за вас. А в ситуация като тази е време да помислите именно за себе си, защото семейството, в което сте живели до момента, на практика вече не съществува.
Не трябва да се забравя, че вашето спокойствие няма да травмира допълнително детето или децата ви, към които може да се насочи опитът на вашата половинка да "избие" вината за изневярата - чрез изнудване за родителски права и пр., твърде позната и грозна практика. Не се залъгвайте, поне шестдесет процента от мъжете (без психопатите, но при тях случаят е отделен), им се иска да се титуловат "татко", обаче нито са свикнали, нито имат желание да свикват с ежедневни грижи за деца. Той може да ви тормози със седмици, за да се уговаря с вас за двучасово посещение при децата си, но какво би станало, ако трябва да ги гледа за повече от тези два часа? Затова вместо да се хващате на приказките му, можете, по лична преценка и за собствено удоволствие, да му оставите децата за един уикенд  (или повече), за да ги гледа заедно с любовницата си, докато вие заминете някъде на екскурзия...(Между другото, една позната успя по този начин да разкара въпросната любовница))))
Забелязвам все повече жени около себе си,  които се товарят с непосилни задължения и страхове, и отнемат все повече отговорности от плещите на мъжа до себе си, и това обикновено води до разрушаване на връзката и много болка. Може би това ще трябва да бъде най-трудният урок, който изоставената жена ще трябва да научи...








Гласувай:
1



1. hristam - Хм, хм...
18.05.2013 10:32
" И обикновено трябва доста време, за да се вземе решение дали да простиш и да останеш до същия човек, или да продължиш напред." Е това не го разбрах. Как така ще оставаш при някой, който те е зарязал? Зарязването не предполага ли, че той е вече с друга?
цитирай
2. eloiz - Христам,
19.05.2013 19:59
имах предвид най-честият случай - да, той зарязва, защото вече е с друга, но след два до шест месаца се връща, тъй като вкъщи все пак си е най-добре... Особено за един егоист... Има адски много такива случаи, направо да се смрази човек. И завърналият се блуден съпруг в поне петдесет процента от случаите счита, че жена му трябва да си го приеме обратно...
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: eloiz
Категория: Изкуство
Прочетен: 1662869
Постинги: 892
Коментари: 932
Гласове: 2596
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930