Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.11.2009 16:12 - Протест срещу тормоза над граждани,които хранят и се грижат за бездомни животни в Пловдив. Който желае, може да дойде и да ни подкрепи.
Автор: eloiz Категория: Новини   
Прочетен: 763 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 15.11.2009 16:14


Във връзка с превратното, неадекватно тълкуване на общинската Наредба за опазване на околната среда и свързаните с това прояви на административен произвол от страна на общинската администрация върху граждани на Пловдив, пловдивски дружества за защита на животните излизат на протест на 16. 11. 2009 /Понеделник/ от 10 ч. сутринта на площад "Стефан Стамболов".

Каним всички ативисти, членове и симпатизанти на дружеството, всички будни граждани на Пловдив, както и представители на медиите да участват в това събитие.

 

 

От името на

 

- представители на Сдружение за защита на животните Пловдив,

- областния координатор на "На ти с природата" Пловдив,

- областния координатор на Национална Координационна Мрежа "Справедливост за животните"

- зоналния координатор на Национална Координационна Мрежа "Справедливoст за животните"

 

 

ДЕКЛАРАЦИЯ

 

Във връзка със зачестилите случаи на тормоз от страна на общински служители върху граждани, които дават храна на бездомни животни, представители на няколко организации за защита на животните призовават едните и другите да се запознаят с текста на Наредбата за опазване на околната среда и - специално последните - да избягват волните интерпретации.

 

Никъде във въпросната наредба храненето на бездомни животни не е изрично забранено. Нещо повече - интерпретацията на администрацията на определни членове - тези, по които налага санкции - е в крещящо противоречие със Закона за защита на животните!

 

Съветваме гражданите да не се подават на натиска на младши, старши и други специалисти от отдели "Чистота" и "Сметосъбиране и сметоизвозване", отдели "Екология" и Общинска Охрана, а вместо това се запознаят с текста както на наредбата, така и на Кодекса за етично поведение на служителите в общинската администрация и Вътрешните правила за разглеждане на предложения и сигнали. Както и да изискват легитимация и да записват имената на служителите, които ги притесняват и да подават сигнали за неправомерни действия. В случай, че въпреки всичко им бъде съставен акт, гражданите следва на всяка цена в 7-дневен срок да го обжалват. Напомняме, че България е правова европейска държава, в която законите важат за всички, в т.ч. и за общинската администрация. За която Законът за защита на животните и същата тази наредба предвижда и много задължения. Като например да санкционира случаи на жестоко отношение към животни (за почти две години няма нито един такъв!) или задължението на районните кметове да изграждат обособени площадки за разхождане на домашни кучета, както и да обявяват на видно място списък с тези места.

 

За пореден път протестираме срещу неадекватната реакция на цялата администрация, имаща отношение към проблема с бездомните животни, предвождана от своя Директор Христо Минков. Вместо към трайно решаване на проблема с бездомните животни се върви към неговото задълбочаване с поредица от напълно неадекватни и некомпетентни мерки на всички нива. За почти две години симулация на работа или просто бездействие резултатите на администрацията по изпълнението на мерките на общинската Програма за овладяване на популацията са плачевни. Усвоените до момента обществени средства за постигането на почти нулевия постигнат резултат обаче са съвсем реални. На този фон неправомерно предприетите наказателни акции на администрацията са поредното доказателство за липсата дори и на представа за посоката, в която трябва да работи - компетентно, законосъобразно и в интерес на нас - Гражданите, а не обратното!

 

 



Тагове:   пловдив,   протест,


Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: eloiz
Категория: Изкуство
Прочетен: 1661068
Постинги: 892
Коментари: 932
Гласове: 2596
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930