Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.03.2020 20:40 - Защо правителството у нас смята, че протестът на медицинските сестри е приключил и какво ще произлезе от това
Автор: eloiz Категория: Изкуство   
Прочетен: 461 Коментари: 2 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Колеги, четох два  пъти, много внимателно една статия в сайта дир. бг, озаглавена "Каракачанов: Разумни решения за медсестрите не могат да се намерят под натиск.". В тази статия, г-н Каракачанов, "вицепремиерът по обществения ред и сигурността" заявява, че "В нормален диалог може да се намерят разумни решения за проблемите на медицинските сестри, но не под натиск.", нещо повече, той смята, че не е правилно "да отидеш в една държавна сграда и да останеш там, въпреки охраната, въпреки режима", също така, че "Това не е добър пример за спазане на обществения ред. Никой не пречи да протестираш и да отстояваш своите права...Не - това не е тероризъм, но е някаква форма на по-оригинален протест, може би!".
Колеги, не мога да си представя какво влияние върху политиката на българската държава и върху нейните системи за сигурност може да има протест като този на 5 жени, които за 24 часа поставиха на колене премиер, министър на вътрешните работи, главен секретар на МВР, а както се вижда от горните редове, и г-н Каракачанов, вицепремиер по "обществения ред и сигурност", който дори реши, в разрез със заеманата от самия него длъжност ? и с нейните длъжностни характеристики, да откаже да нарече една ситуцация, протекла без участието на премиера и правителството, хихи, " тероризъм"///. Защо г-н Каракачанов постъпи така, остава загадка, и навярно ще остане навеки такава в нашата история, в която за пръв път, от много, много години, а може би и от никога, пет жени свалиха в продължение на около 15 часа, може би и малко повече!  официално българското правителство, и то с искания, които са пряко обвързани с нежеланието на правителството да работи за националните интереси///.
Пет жени, колеги, пролет не правят, и за 24 часа се видя, колко е страшно това, от балкона на една държавна сграда, която е видяла и много по-страшни работи, но това е едно от най-страшните, сигурно/.
Но, да видим всъщност, как реши да действа правителството, при връщането на властта в неговите ръце. На първо място, то още вчера не показа готовност да излъчи фигура, която да започне да гради обществен авторитет и да опита да задържи кормилото на управлението. Напротив, то заложи на репресивно говорене, при това, неточно, както се вижда и от изказването на вицепремиера г-н Каракачанов, което между другото е закъсняло с един ден, и няма как да спаси поста му, нито да придаде стойност на разхвърляните му и недообмислени фрази, показващи липса - след 24 часа! - на обмисляне на събитията. Между другото, вчерашното говорене на правителството, колеги, беше значително по-репресивно, от днешното, което е пример за хаос в мисленето на министри на ключови уж постове.
За жалост, всичко това означава, колеги, че правителството, което вчера оцеля, няма да спре да пада, и ще пада дотогава, докато е необходимо, тъй като то не е в състояние да предложи нищо повече, освен емоционалното говорене като това на г-н Каракачанов /съзнателно не желая да проследя тук коментари на други фигури в правителството/.
Един познат ми напомня, дето вчера съм критикувала в предходния си постинг, друг член на правителството, г-жа Сачева, която беше заявила на сутринта след влизането на протестиращите медицински сестри в държавната сграда, че протестът е политически. Един политически протест, колеги, изисква две страни, които да повлияе, за жалост, боя се, че действията на г-жа Сачева, която нарече протестът "политически", не бяха политически, както и действията на цялото правителсто, а и нейното изказване, не беше политическо, то нямаше ясни политически основи, нямаше никакви основания - на кого се основава, в чие име, зачто, камо ли пък оснавания, били  те леви или десни, социални, асоциални, дисоциални или каквито и да било, ама нямате си представа, колеги, как се анализира подобно изказване,още повече, че дамата е министър на труда и социалните грижи /да го вземат мътните, то било Министерство на труда и социалната по ли ти ка/////хаха, освен член на правителството, и вероятно специалист с висше образование, и със стаж в държавна администрация на висок пост, и сигурно и други работи, което също влияе, при подобен анализ, колеги, човек си мисли - какъв нонсенс//, поради което и смятам, че тия, не беше права. Йоо, колеги, ей за това не мислят министрите и членовете на нашато правителство, 24 часа след като то падна и отново дойде на власт, хихи, тъй като срещу тях имаше само 5 жени.
Ала, те продължават своя протест, тези 5 дами/// Техният палатков лагер е под прозорците на държавната сграда, доколкото зная, а ако не е там, ще е някъде другаде, и утре също, а сигурно и вдругиден, и това гарантира бавното падане на правителството, такова, каквото е в момента, с всеки изминал ден, с всяка закъсняла реакция, с всяка ненамясто казана дума от страна на членовете на правителството, с всяко бягство от отговор  на премиер, на вътрешен министър, на главен секретар на МВР, та дори и на г-н Каракачанов,  колеги///.
Честно да си призная, мислех си вчера, както и мнозина други, които биха искали по-добро и по-достойно здравеопазване, и не виждат, както например вижда г-н Каракачанов, че неговите потребители, на здравеопазването, са само "бюджетът и медицинските сестри"///, хихи, трябва да видя какво беше казала и г-жа Сачева по тоя въпрос, ама не сега, да, мислех си, колеги, когато вчера правителството отново дойде на власт, след като петте жени излязоха от държавната сграда, по собствена воля, че "мракът се завръща", йоо, е, да, ама не е///. Мракът, колеги, си отива, а правителстото пада, пада...!
Един поздрав, накрай, за всички тролоци, и за малките троли.
ПП. Тук един познат, колеги, ми казва, - леле, троля, медицинските сестри протестират за по-добра здравна система, а ти кибичиш отстрани и искаш да падне правителството, квой туй,ааа;  обаче, колега, /и уважаеми колеги!/ аз не искам, такова, правителството да падне,  а то само пада, бе, аз само гледам, и не само аз! Е, де, верно е, че и искам, колеги, обаче, то не мойе човек да не иска, като гледа, как то, правителството, пада, пада, йоо....
/А иначе, троля мислеше, ако има възможност, да се появи и тя на площад "Света Неделя", където, когато бях читалищен секретар, често козирувах на майтап, колеги, уж незабележимо и на майтап пред таков, Комисията по досиетата///, та да се качим там, по стълбичките на метростанцията, и право към сградата на Народното събрание, да отидем и ний там, да видим какво става, какво може да се помогне, нещо да се свърши за хората, които са там. Пусто, троля няма никакви парички и не може да пътува тези дни, ала си мисля, че ще има време и за тая работа, както се вижда///..
Чакам си, колеги, и акредитационната карта, за която помолих в писмо редакцията на "Днес. бг", тц,която, според мен, може и да ми се полага като на примерен  трол, о.з. полковник, тенджур,  в блогплатформата на сайта, и вероятно първата акредитационна карта журналистическа за трол,леле////
Поздравът///.





Гласувай:
3



1. morskipesni - Четете, гледайте и се опулвайте по колкото пъти на ден си искате.
08.03.2020 19:17
Нещата у вас са неразбираеми за вас, но кристално ясни от определена дистанция. За да не Ви затруднявам с непрареботваеми термини-правят ви на канарчета, по колкото пъти на ден си искат.
цитирай
2. eloiz - Привет, Морски песни,
11.03.2020 22:04
Нещата у нас, не са за канарчета, а много, много по-трудни. Мисля си - какво са им направили на хората канарчетата, та толкова често се сравняват будалите с канарчетата - едни малки декоративни птички в клетки, създадени, за да бъдат крехки и красиви и не можещи да преживеят и миг извън клетката///. Да бъдеш канарче е трагедия, погледнато от гледна точка извън клетката, жал ми е, че никой не й съчуства?/. А иначе, наистина нещата са много трудни, да ви кажа. А на вас не ви ли си иска да се усмихвате от време на време?
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: eloiz
Категория: Изкуство
Прочетен: 1661448
Постинги: 892
Коментари: 932
Гласове: 2596
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930