Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.03.2020 12:42 - Как България празнува 8 март, или още веднъж за ролята на жената у нас - жените като премиерки, като шефки на НСО, като секрекарки на МВР и други
Автор: eloiz Категория: Изкуство   
Прочетен: 190 Коментари: 0 Гласове:
1



И така, колеги, току - що прочетох съобщенията в двата големи сайта - дир. бг и днес. бг, които най-често чета, за новата "извънредна" ситуация в центъра на град София - или за това, как поредният, очевидно безплоден протест на майки на болни деца от движението "Системата ни убива", както и на медицински сестри, които след края на проведени разговори се барикадирали в сградата на бившия партиен дом и цяла нощ отказвали да излязат оттам. Нещо повече, една от жените излязла през прозореца, а на снимката се виждаше, че държи книжка, нещо се опитва да прочете на хората, ала за това нямаше нито дума, колеги, в публикациите в дир. бг и днес. бг.
Аз, колеги, прочетох изявления от председателя на парламента, г-жа Даниела Дариткова, за това, че действията на НСО /Националната служба за охрана?/ били недостатъчно качествени, за да спрат тоя страшен протест, в който неколцина жени посмяха да останат в зала в  публична сграда, без да има правила срещу това, без да са осъждани, без да имат криминално минало, което би накарало охраната на тази сграда да ги изхвърли оттам; г-жа Дариткова, за жалост, не е шеф на НСО и не знае това, ала се видя от снимките, че до жената, която застана на перваза на прозореца, имаше служител на службата, който я наблюдаваше и разговаряше с нея - тоест, г-жо Дариткова, вие, колкото и да е опитвате да заместите началникът на началника на Националната служба за охрана, не можете да го направите, защото нито имате неговите правомощия, на ПРЕМИЕРА, нито е вярно това, че НСО не си е свършила работата.
Работата си свършиха и служителите от пожарната в град София, които вдигнаха специализирана кола и домъкнаха грамаден дюшек под сградата, аз видях на снимките този дюшек.
Изобщо, колеги, националните служби за сигурност, си свършиха добре работата, защото те бяха до хората, които са протестирали, осигурили са им психолог, осигурили са им дюшек, верно, може би са превишили правомощията си - и това ще се уточнява, дали и са ги били, но, мислим аз, при положение, че те очевидно нямаха КОЙ да ги командва, и  ТОЗИ  ТОЙ  при това, липсва от дни, което е повод за гордост за мен лично - в качеството ми на тъп държавен трол - винаги, колеги, тук съм писала и съм защитавала държавността у нас, и съм вярвала и все още вярвам, че идеята за правотата на общността е по-силна от всякакви други идеи, идеята за законите, създадени в полза на общността, изцяло в нейна полза, са велико достижение, тяхната логика е над всяка друга///
Под статия, свързана с тези събития, поместена в сайта дир. бг публикувах и коментар - отговор на мнението на г-жа Сачева, министър в правителството на нашия отсъстващ премиер, която заявяваше, че цялата тази работа, била политическа. Попитах, колеги, след като е политическа, то това дали е нейното мнение, или е мнението на нейната партия, би било добре да се уточни, кога е взето това мнение, и под какво давление - тойест, ако е взето под влиянието на една критична ситуация, наречена от председателя на Народното събрание ситуация с "нестабилна психически жена", то дали тези факти са достатъчно издръжлили, за обявяването на политически изводи от тая ситуация, изречени от устата на един министър?! Да, колеги, то звучи като нонсенс, и е така, именно, защото прикрива НЯКОЙ, който го няма, нашият премиер, който, ако беше изрекъл това, щеше да падне окончателно от власт///. Както и се полага.
Ала г-жа Сачева, предпочита да използва в тази ситуация своя авторитет и авторитета на Министерството на труда и социалната политика, който факт е жалък, предвид огромната роля, която това министерство трябва да изиграе в реформите, които предстоят на България....
А опозиционните лидери, колеги, които уж подкрепиха този протест, не намериха какво да й кажат, освен, да потвърдят своето "политическо", участие в него публично////. Това го знаем, колеги от БСП,сигурно някои знаят и повече, а други като мен - по-малко, обаче истината е такава - г-жа Сачева не обвини опозицията, тя обвини политиката в България, тя обвини българските граждани в това, че една българска гражданка, висейки от перваз в центъра на София, прави политика!
Някой би казал - а може би така трябва да се прави политика у нас, трябва политиката да се възроди, трябва... Абе, колеги, политика се прави, като се седне на една маса, и се говори. Изваждат се едни листове, правят се сметки, проверяват се, и всеки пази достойнството на другия, докато той говори, и го у ва жа ва. Не само да го чува, колеги журналисти, от което се оплакваха протестиращите - че не ги чуват, и което беше лайтмотив за техните искания, отразени в статиите в тези два сайта////.
Уважение, колеги, липсва, и то е част от чуваемостта. Уважение към жените, които са учили в медицински колежи или университети, за да станат медицински сестри, полагали са изпити по анатомия и физиология, сигурно са изучавали кръвоносна система на разрязани на масите животни и хора, асистирали са на десетки и стотици операции, виждали са как човек умира в ръцете им, в ръцете на други хора, пред очите им за две минути; или за майките, които са знаели или не са знаели, че децата им ще се родят не достатъчно нормални, но не са предполагали, че животът им ще се превърне в смяна на пелени на 10 - годишни деца, в пресмятане на пари за рехабилитации и за някакво червило, не от най-хубавото, колеги.
Прочетох си горните редове, колеги, и останах с впечатлението, че са бая скучни.
А мислех да пиша, че вдругиден е 8 март, че днес, поради това, че чух мненията на толкова много жени, колеги - на г-жа Дариткова, на г-жа Сачева, на жените, които влязоха и се барикадираха в сградата на парламента, на всички останали - имах чуството, че днес е осми март, колеги! Нещо като един голяям женски празник, който този път, за разлика от всички други обществени и културни  явления и национални празници у нас, които все се празнуват със закъснение взе, че се изпразнува преждевременно, заедно с дамите - премиерът на България, г-н Борисов, главният секретар на МВР, вътрешен министър, кой още там, за койито аз смятам, да постна тука една картинка на зюмюл, като подарък; ни са смейте, колеги, в тая финансова и духовна криза, дал ще се намерят повече хора, койито да подарят ей така, дори една картинка на зумбюл на всички жени у нас, не само тия изброените, койито продължават да ходят на работа и да повишават БВП, въпреки, че министър - председателят и правителстовото, очевидно не могат да го управляват?! /Между другото, трябва да кажа, колеги, че по традиция, българското общество никога, ама никога не е тъпряло жени, коийто да не могат да управляват дома си и да участват активно в живота на своето общество, това е исторически факт, койито е неоспорим, така че наистина, ама наистина не зная, какво ще се случи с министър - председателя, с главния секретар на МВР и с вътрешния министър, и не само с тях, при това положение?/
Поздравът е за всички хора, които обичам, и които не отглеждат нарисуани цветя, и ги има, хората, които обичам, до мен всеки ден.
А също и с благодарност, че не се стигна, колеги, до това, до което всички знаем, че може да се стигне - защото преди години, а и преди дни, имаше случаи на самозапалване пред други знакови сгради в центъра на столицата, очевидно достатъчно мъртви в очите на хората, както и тази, в която се е случило "извънредното събитие" от снощи и днес, и всички забравиха тези случаи, те останаха само в легендите, а, колеги? Случило ли се е някога, имало ли е там хора, "нестабилни психически" и "отчаяни", йоо, толкова ли ни струва политиката, колеги, или не!?!,   имаше ли там хора, какво остана от тях? Остана, колеги. Тия цветенца, са и за тях, да ви кажа, и е редно да ги получи точно премиерът Борисов, ако го има, като държавно и политическо лице, не само за празника, а и  тъй като тойи ни представлява в момента, иска или не иска това, и това не би трябвало да има значение, дали иска или не иска, да ни представлява, колеги,  йооо, защото е така по Конституция////.
Поздравът е и за всички тролоци, и за малките троли/.
image









Гласувай:
1



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: eloiz
Категория: Изкуство
Прочетен: 1660196
Постинги: 892
Коментари: 932
Гласове: 2596
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930