Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.02.2020 15:12 - Какво се случва с правителството?!
Автор: eloiz Категория: Изкуство   
Прочетен: 401 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Колеги, бях безкрайно изненадана, когато преди минути прочетох в статия на днес. бг, озаглавена "Борисов на МС: Правителството не воюва с никого, не сме нарушили добрия тон. Кирил Ананиев съобщи, че у нас са влезли 5 китайци", че всъщност министърът на здравеопазването, г-н Кирил Ананиев, заявява освен, че в страната били "влезли" 5 китайци, то тия били "поети" от съществуващите у нас "две китайски сдружения /бел. моя - непосочени никакви имена и данни за тези сдружения??; искрено се надявам те да не са посочени само в статията на днес. бг!/ - на студенти и на бизнесмени/?!?/, които посрещат своите сънародници и със собствен транспорт ги откарват на мястото, където са настанени"/? бел. моя - ами че тия места, може да бъдат много страшни, г-н Ананиев, за настаняване, щом правителството у нас, не съобщава публично, кой къде и какво кара, а очевидно, тия места не са отгоре на всичкото дори, китайското посолство?!/ Г-н Ананиев, този случай, за жалост ми напомни онзи случай от предходния ми постинг, за това, как  някакви хора, навярно близки и познати?, караха починал човек от циганското гето, с носилката по болничните коридори, докъм тяхната стара уазка - линейка... Е де, но днес чух с устата си, как карат китайци, 5 броя, пристигащи от епидемичен район, неизвестно къде, от устата на министър на здравеопазването, като доклад пред министър - председател, който твърди, че не бил във война с никого...
Аз зная, колеги, че тук има хора, които знаят имената на тез две организации, сигурно има и хора, които знаят какво се случва с китайците там, където ги карат, обаче, аз не знаех, и също, не ви вярвам.
Какво казва доктор Ананиев за състоянието на китайците, които пристигат по този начин у нас и биват откарвани незнайно къде - "14 дни си ги наблюдават самите те /бел. моя - кои са тия "те"???и как ги наблюдават? имат ли предпазни облекла, ако има заразени, как ги лекуват, има ли изхвърлени човешки трупове, защото обикновено в такива "общности", обговорени от министър на министерски съвет на приемаща държава, има трупове, дали сега, или по-рано, труповете са там, и никой няма да има и намерение да говори за тях, колеги...
Министър Ананиев продължава - "може би е практика и в други държави, но облекчават нашите власти.". Чудех се, колеги, как да тълкувам - дали от гледната точка точно на този министър, това изречение, за "облекчаването" на "нашите власти" по време на сериозна епидемия, или да го тълкувам от гледна точка на министър на здравеопазването, по принцип, на българската държава и нейният народ, който няма достатъчно самочуствие, за да се осъзнае, че здравеопазването му не може да бъде мизерно и да зависи от "чужда помощ", или да тълкувам работата, от моята гледна точка, според която, г-н Ананиев направи публични признания, за да бъде не само свален от власт, но и разследван, и то само за думите си, допълнително, за своите действия и бездействия в случая с китайските граждани, които имат право, и да го съдят отделно, от българската държва, за казаното от него, ако могат и искат. Аз между другото, колеги, очаквах от г-н Ананиев, да чуя какви нови апарати за болнична помощ ще закупи със спестените пари от ремонта, който извършиха доброволци на интензивното отделение на Педиатрична болница, гр. София. Парите, които хората са вложили, не са малко, спестената сума за Министерството на здравеопазването, ясно се вижда,  също не е била малко, надявам се апаратът, който министерството е предвидило, да бъде необходим и полезен на болницата, която е единствена по рода си в страната в момента. Надявам се, че лекарите от болницата ще могат да помогнат в избора на този апарат, или на повече апарати, от които те сигурно остро се нуждаят, особено в затруднената здравна обстановка, в която се намира в момента страната ни.
И ако някой колега сега ми каже, дето ти, Елисавето, не биваше така хем да подтикваш китайците да съдят министъра на здравеопазването, пък после, да искаш тоя да купи апарат за Педиатричната болница, то аз бих отвърнала, дето той, министърът, дължи тоя апарат и тия апарати, или медицински консумативи, освен апаратите,  от години, тоест, те сигурно вече са купени?! или би трябвало да бъдат купени, и немат нищо общо, със сегашното състояние на Министерството на здравеопазването, койето състояние, между другото, е работа на правителството, койето е приело този странен доклад, злепоставящ страната ни,  а не на вътрешните работи на министерството, да.
Още повече, че доброволци започват ремонт и на други болници в страната, които също се нуждаят от апаратура и медицински консумативи в необходимите количества.
Дан говорим, колеги, че това правителство, се опитва да превърне в солиден социален проблем, въпросът със заплащането на труда на медицинските работници, с което, уви, съсипва Министерството на здравеопазването отвътре и отвън, да. Но, колеги, това е друг въпрос, самото правителство, видно е от неговото поведние, желае, той да се разглежда като друг, не към тоя, който вече разгледахме////

Поздрав за всички колеги тролоци, и за малките троли, с една моя любима песен, и да знайте, че китайците нема как да ни заразят, освен, ако вирусът, наистина не е толкова могъщ, колкото го описват, хаха, защото на заседанието на министерския съвет у нас беше казано, че всеки ще се спасява както може, колеги, а ний всички, сме супермени, и премиери, и големи дзверове, и все оцеляваме, а когато умираме, не сме ли като китайците у нас, а? - нечути и незнайни,  почитани само от близките ни, ако имаме късмет ///
Честит сняг, колеги, надявам се, че този път няма да се изпотрепят много хора по проходите на републиката, или по непочистените улици, българский трол е хитър и жилав, дано, само дето не ни остана желание за усмивка. Или не?
Поздравът.

ПП. Четох във фейсбук, една коментарна статия от сайта "Площад Славейков" от Силвия Недкова, за това, как премиерът нарекъл журналистите у нас "мисирки". Тц, мислейки, како ли той ще нарече тролите като мен и колегите, коиито са или не са само журналисти и троли, и подхилквайки се, аз сметам, колеги, че предвид това, че дълги години работих като журналист за два карловски седмичника - "Стряма" и "Диалог днес", както и за пловдивския вестник "Акцент", а и за университетския вестник "Пловдивски университет", и познавайки колегите от тия вестници, като отлични професионалисти, някои от които помня и до днес, а с други пазя приятелство, то считам, че това име, е обидно за българската журналистика, но, отказвам да сваля мойта космата маска,колеги, защото, аз още чакам, как г-н Борисов, ще нарече тролите в България///. Сигур ще е нещо, което ще си заслужава, тук да се помести и коментира///. Вий сигурно мислите, дето сега е по-лесно, да кажем, дето премиерът г-н Борисов е "простак", обаче не е така, колеги, и не мога да кажа това, заради моите учители в журналистиката, и заради хората,които са ми са се доварявали, дори за да списвам лайфстайл страницата, и които владееха думите отлично, а и заради поста на г-на Борисова, който превръща такова изказване, един вид, освен в записано в държавния протокол///, тоже също и в институционално///, благодаря на моите учители - журналисти, задето ме научиха да мисля така и никога не ме спираха///.





 





Гласувай:
3



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: eloiz
Категория: Изкуство
Прочетен: 1660660
Постинги: 892
Коментари: 932
Гласове: 2596
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930