Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.02.2020 20:57 - И отново за водната криза у нас, която въпреки всичко, си продължава
Автор: eloiz Категория: Изкуство   
Прочетен: 283 Коментари: 0 Гласове:
0



Някой би казал, колеги, че днес трябва да коментирам разни безпрецедентни работи, които се случват - действията на главния прокурор г-н Гешев, и може би най-вече, неговите изказвания, изказването на президента Радев, че снема доверието си от правителството на премиера Борисов, или пък изказването на сами премиер Борисов, последвало това на г-н Радев, в което той /Борисов/ заявявя, поне така пишеше в заглавието на новината в днес. бг, дето той бил снел доверието си от г-на Радева още през декември... Някакви хора мен ме питаха за казуса "Божков", който дори не е обговорен от правителството?!, като казус на високото ниво, каквото главният прокурор би искал да бъде?!, но на мен ми се стори странно, защото в крайна сметка тоя казус, така поднесен на читатели, зрители и слушатели, не е нищо повече, освен част от криминалната хроника, колеги, ала ние си имаме доста по-сериозни проблеми за решаване, или не ние, а правителството, хм?
Е да, ама не. Дойдох тук, колеги, за да се изкажа и да коментирам водната криза в град Перник, тъй като тези дни гледах репортаж по някоя от националните телевизии, в които някакъв мъж, явно той строителен инженер или подобен, обясняваше, че тръбите на водопровод от Мало Бучино или някъде там? до Перник вече се прокарвали, напреки на тежкия терен, обезводнявали някакво блато, ама щели да се прокарат тръбите, ехе, един месец имало време... А ясно си спомних, колеги, че преди да започна да пия първия ми антибиотик, май, прочетох, че на Перник му остават 10 дни, в които ще има вода, за техния режим, и след това, остават без, вода.
Затова днес, колеги, ми се иска да запитам тука, какво ще да стане, когато град Перник, между 80 и 100 000 жители, остане без вода - койи ще купи бутилките с питейна вода - от бюджета ли ще бъдат, или от дарители, колко ще струват, за колко време ще са предвидени, ще има ли за всички, хората ще доплащат ли за тях, как ще се спре спекулата с вода, как ще бъде регулирано преселението на десетки хиляди хора само в продължение на месеци в столицата, която няма да издържи това, защото е пренаселена и зле управлявана, кой ще спре останалите жители на София и Софийско, които имат вода, да не правят така, както са направили от една фирма, която сложила бележка, че не приема доставчици от Перник - снимката е поместена в сайта сеир.бг. Също така, трябва да се зададе въпроса, дали град София може да издържи икономически здравословните последици от заразяването на населението си с хепатит и подобни заболявания, които има сигурно и в момента в Перник, тъй като това са сериозни заболявания, които имат тежки последици за работоспособността на хората, също, освен за тяхното здраве. /Тц, говори се тия дни, от колегите в медиите, и за коронавирус, дошъл у нас от Китай, но някакси се забрави,колеги, че тук има много, много по-сериозни вируси, които циркулират не от седмици или месец, а поне от октомври у нас, поради забавената или липсваща направо реакция на правителството, което очевидно  не разбира и не желае да разбере от управление на подобни кризи, но това не го оправдава, нито го оневинява/. Съгласна съм, колеги, че ние, които не сме правителството, и всеки ден го осъзнаваме,  трябва да се опитаме да бъдем "нормални", тоест, да се тревожим за това, дали няма да ни се скапят белите дробове от "коронавируса", но нормалността свършва всеки път, щом тестът за хепатит излезе положителен, уви. За жалост, прекалено късно.
Тоест, колеги, получава се един луфт от 20 дни, по моите грешни сметки, навярно, между изпиването на водата от язовир "Студена", и идването на другата вода от друг язовир, и аз лично не разбирам, как тази сметка, не е направена от никой, затова си мисля, че не съм права. Някой е направил сметката, и не е Господ, има други хора, които са се сетили, че трябва да се купи вода, да се пренасочат средства от бюджета, че трябва да се защити дребният бизнес и сигурно не само в Перник, че там има училища и детски градини. Или не?
Колеги, водната криза оправдание ли е за такива тежки последствия, каквито ще има  от лошото й управление?
Има ли оправдание за това? Ако смятах, че няма, колеги, че кризата е неминуема, нямаше да пиша тук.
затова, бих искала публично да задам и  тези мои въпроси на правителството, тъй като е явно, че има някаква грешка в сметките, луфт от двадесет дни, в които вода на хората няма да бъде осигурена, или никой не казва, как ще бъде осигурена. Също така, никой не казва, дали децата в софийските училища и детски градини ще бъдат ваксинирани или ще бъдат осигурени ваксини на преференциални цени дори! срещу хепатит и др. инфекциозни заболявания, дали ще бъдат ваксинирани възрастни хора и бременни жени - дори и да е вече късно, дори и да няма нужда, все пак. Дали ще бъдат ваксинирани служители на реда, медицински работници, защото всяка криза, трябва да бъде управлявана, а тези служебни лица ще стоят насреща й. Не искам да зная, колеги, дали има средства за тези ваксинации, и дали някой иска или не иска те да бъдат направени, а дали, ще бъдат направени. Дали ще бъдат обезопасвани и с подобрена хигиена обществен и влаков транспорт, защото така заразите проникват и в страната, и са застрашени големи групи хора.
/следва/

И накрай, един поздрав, за правителството, както и за всички колеги тролоци, и за малките троли - една песен, ни дели, колеги, а///










Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: eloiz
Категория: Изкуство
Прочетен: 1660652
Постинги: 892
Коментари: 932
Гласове: 2596
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930