Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.12.2019 17:34 - Един постинг не за зачестилите катастрофи, а за Националната служба за охрана
Автор: eloiz Категория: Изкуство   
Прочетен: 417 Коментари: 2 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Колеги, вчера минах набързо по заглавията на новините в дир и днес. бг, с ясната мисъл, че в предходните няколко дни в страната са станали няколко тежки пътни инцидента с деца, включително и един, в който е участвала кола на НСО, които коли участват през последните години и в други инциденти, и пр. и пр. 
Реших да пиша за пиянството на г-н Джамбазки, а не за другите случаи, защото честно казано, наистина не исках. Познавах навремето един шофьор на градски автобус в Карлово, който, по тоя повод си спомням, че един слънчев ден /беше преди две години/ изкоментира, пак след  като се бяха случили някакви тежки инциденти с пешеходци в Карлово - "Абе, да знайте, аз оня ден си карам автобуса, и внезапно, една като изскочи с количката - бел. моя, бебешка количка - на платното - на на пешеходната пътека - ма се мотай там, леле, като спрях автобуса, хора изпопадаха..." Кой крив, кой прав, а сега кажи?!  В страшен свят живеем, колеги, и страшни истории се разказват... Чудно как лесно се забравят, и се продуцират нови///Но аз я запомних тази история, и сега смятам да я разказвам, доколкото искам тука. Или светът ни не е толкова страшен, колеги? 
Ето, снощи една моя приятелка ме попита - а ти чу ли какво каза вчера премиерът ни, как нарече вестниците у нас "лайняни". Наглед, тия думи на г-н Борисов, за мен не значеха нищо, колеги, наглед, ама днес гледах видео с цялото изказване на премиера Борисов и се оказа, че "лайняните" вестници са част от негово изказване, по повод въпросния инцидент, в който служебната кола на НСО, на връщане от ангажимент ударила дете на улицата. Г-н Борисов се осмели да нарече "сайтове" и "вестници" ? /без да пояснява кои, което беше странно, защото аз лично, не мога да прочета всичко, което излиза, а и не искам/ лайняни, и още други работи изрече, а днес, във второто си изказване, което е цитирано от сайта днес. бг в статията  "Яд ме е за детето! Истински страдам за него!" той си позволява отново да изтъкне, че "За съжаление това може да се случи на всеки." Аз, за жалост, така и не разбрах, кое е това - да блъснеш човек със служебна кола, да блъснеш човек по принцип? /в т.ч. влизат и пияните шофьори, да, за които писах вчера/, или пък да бъдеш блъснат?" Аз например, няма как да блъсна човек с кола на улицата, защото не шофирам и не желая да шофирам, заради схващането на политически лица като г-н Борисов, които смятат публично, че е нормално "това да се случва на всеки"? /тойест, нямам ги бързите реакции, необходими за шофиране в усложнената от липса на законност пътна обстановка/. Поразява ме също гледната точка на г-н Борисов, който смята, че "Тези полицаи, които слагаме всеки ден, са на заплата. /бел. моя - а кой плаща заплатата на полицията и за какво, г-н премиер?/ "Можем да сложим пак на всеки светофар полицай, но това ли е решението." пита премиерът, но аз на този въпрос, тъй като не съм премиер, не мога да отговоря, па не мисля, че и някой друг би могъл, колеги, освен самия г-н Борисов. 
И сега, след като се разбра, че г-н Борисов, поради липса на средства, няма да сложи полицай на всеки светофар, колеги, за да предотврати поредният публичен яд /свързан, безспорно, с вчерашната история за публичното унижение на г-н Ангел Джамбазки, тц/
, смятам, да предизвикам колегите от "патриотичните формации", начело с г-н Искрен Веселинов от Народното събрание, който според тази статия в днес. бг - https://www.dnes.bg/obshtestvo/2019/12/14/sled-tejkoto-ptp-nso-da-ne-obslujva-visshi-chinovnici.432961  заявява, че "Позицията на патриотичните формации в това Народно събрание и в предишните му формати /бел моя ??? леле, какъв яд???/винаги е била за ограничаване обхвата на лицата, които имат право да използват НСО. /бел. моя - тойест, националистите от Народното събрание,желаят под влияние на един публичен яд на изпълнителната власт, следствие от недовършени техни работи с други инциденти в службата, да се намесят в устава й и в оперативната й работа - тъй като по-долу колегите от днес. бг са написали, дето службата прави преценки, кого да охранява?? Брей, колеги, не е добре така, щото някой може и да има нужда да бъде охраняван, ама наистина, и да не може да го охраняват? А нали всички в това народно събрание, после ще изпитват отново  яд, срам, съчуствие? Къде ще ви отидат тогаз  чуствата, колеги, ей Богу, това йе Народно събрание, не йе приют за бездомни животни/////
В крайна сметка, Националната служба за охрана, въпреки нелепите сравнения на г-н Борисов, който упорито се опитва да я принизи до "всеки", тц, на който може да му се случи инцидент?,  си е и си остава важна служба национална за охрана, с нейната история, с нейните възходи и падения, както възхождат и падат и правителствата у нас, както и народните събрания, както и всичко останало - тойест, прогресът на тая служба, зависи от нейните професионалисти, койито останаха малко, като навсякъде у нас, или не??///, това си личи и от инцидентите, и не бива да се мачкат по главите публично - особено публично, обяснявани като  "цялото НСО", йоо, защото  те ще защитават  защитават живота на тези, от които зависи националният суверенитет.
Напомням, колеги, че преди години по време на едно от честванията за обесването на Левски колега на баща ми хвърли знаме с прът срещу президента Желев, пред очите на охраната му от НСО, президенът уловил пръта на косъм, дело срещу човека не било възбудено. Чудя се, как ли е описана тази история от службата, защото тяхната работа е била именно да хванат човека, хвърлил предмета и да го арестуват, ако не греша...  
И така, колеги националисти, ангард. 
Вий националисти? Аз тоже. 
Да ви видя! 

Трол полковник от публичното разузнаване, Елисавета Ненчева. 

ПП. За последен път обяснявам, колеги, и за малко смях, че "Публичното разузнаване" йе една несъществуваща служба, която има десет служителя - десетте пръста на ръцете ми//. 

И един поздрав накрай, за всички тролоци и за малките троли, пък дано хората се сещат да напомнят на децата си да внимават на улицата, включително да бъдат отговорни, да, колеги, и за поведението на шофьорите, доколкото това е възможно, и който има късмет,  защото и това се изисква от пешеходците на улицата в момента, въпреки, че след такива инциденти, е тъжно това да се казва отново и отново...  Но това е надеждата, след като няма да има полиция по светофарите, както казва и г-н Борисов? Или не? 

Поздравът. 









Гласувай:
0



1. krumbelosvet - На практика и научно
15.12.2019 02:35
Научно и на практика е така - НАИСТИНА има ВЕРОЯТНОСТ на ВСЕКИ да се случи произшествие. ПТП. Защото не зависи само от шофьора. Зависи и от ДРУГИТЕ шофьори, и от пътя, и от някой СКРИТ ФАБРИЧЕН ДЕФЕКТ, например. И от пешеходците зависи. Защото никой шофьор не може да предвиди например, че има пролука в мантинелата, и някой ще се хвърли в тая пролука без да гледа...
Въпросното изказване на премиера, НЕ БЕШЕ от най-слабите му случаи.
цитирай
2. eloiz - Крумбелосвет,
16.12.2019 14:10
но можеше да бъде и далеч по-добро/. Генерират се напоследък цяла редица подобни изказвания, не само негови, които издават големи проблеми в отношението на тези, които ги правят, към онези, които търпят произшествията. Има тънка разделителна линия, Крумбелосвет, между тези, на които всичко може да им се случи и тези, които знаят или поне трябва да знаят всеки момент с кого какво се случва, и трябва да решават, как тия случки, да се намаляват и да се подобряват работите... Тази линия е отговорността, обществената отговорност, която върви заедно с високите държавни постове. Някак твърде много свикнахме, че тази отговорност, трябва да бъде прехвърлена на нас през последните години?! Аз не съм съгласна.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: eloiz
Категория: Изкуство
Прочетен: 1651476
Постинги: 892
Коментари: 932
Гласове: 2596
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031