Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.11.2019 20:09 - Кой задигна кръста на г-н Симеонов, насред протестите срещу избора му за заместник - председател на Народното събрание, и какво да се прави сега
Автор: eloiz Категория: Изкуство   
Прочетен: 758 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Ден след започването на протестите срещу избора на г-н Валери Симеонов за заместник - председател на Народното събрание, колеги, все още няма реакция от излъчилата го политическа формация, където явно все още уточняват кой точно го е предложил за поста /след като самият г-н Симеонов заяви в обясненията си, дето не самият той се бил предложил, койето било обстоятелство, улекчаващо вината, тц? на кого?/; но медиите тиражират друга реакция, неочаквана, този път на г-жа Караянчева, председател на Народното събрание, която е избрана за такава от квотата на ПП ГЕРБ, чиито ръководител /на ПП ГЕРБ/, към момента и премиер на република България, прие оставката на г-н Симеонов след скандалното му поведение преди година, когато г-н Симеонов не желаеше да се извини за думите си, после се обясни, после подаде оставка и пр. 
Г-жа Караянчева заявява, според статия в сайта днес. бг - https://www.dnes.bg/obshtestvo/2019/11/23/karaiancheva-dade-ramo-na-simeonov-ima-pravo-da-byde-izbran.430590, дето "Валери Симеонов приключи с предния период и като народен представител има право да бъде избран за заместник - председател на Народното събрание."Йоо, колеги, на мен, както и вчера след изявленията на самия г-н Симеонов, не ми стана ясно защо тия политически лица - едното депутат и бивш вицепремиер, другото председател на Народното събрание, се обясняват пред медиите в неангажиращ никого тон? кой точно има право да бъде избиран за заместник - председател на Народното събрание, все едно, се обясняват пред Конституционния съд, брей! Ако не знаех, колеги, че и г-н Симеонов, който отказа да се извини навремето, и г-жа Караянчева, която според тая статия, не вижда никакъв проблем в това, всъщност не им пука за протестиращите, леле, как щях да се учудя?!  Щях да си помисля, че в своето незнание, тия двамата, считат нас за Конституционен съд, колеги, по причини, известни само на тях, йоо, койето е объркващо и малко тъжно. Защото аз си уважавам Конституцията, и считам тяхното отношение, на г-жа Караянчева и на г-н Симеонов, за обидно. 
Защото, колеги, жените и мъжете, които протестираха вчера, не бяха нито съдии, нито адвокати, нито прокурори, ами най-обикновени хора, които искаха нещо. 
А това, дето г-н Симеонов бил приключил, според председателя на Народното събрание, някакъв "предходен период" - тоест, в две думи изяснено сигур поне една година негово управление на национални ресурси, макар и скандално, но все пак - с участието, колеги на множество хора под него, които са работили за ресурсите, които той уж е управлявал /очевидно, това е затворена страница за председателя на парламента от ПП ГЕРБ!/, то аз нямам думи за това, както и г-жа Караянчева, но това е ,защото разглеждам това отношение като нонсенс. 
От опита за политическо обяснение на подкрепата ? към г-н Симеонов, г-жа Караянчева премина към едно друго обяснение - "Според нея, той като вицепремиер е понесъл своя кръст, подавайки оставка" /другата част от това изречение, което касае парламентарната група на г-н Симеонов не привеждам тук, тъй като г-жата си позволява, като представител на друга политическа партия, да оказва, според мен, натиск, върху партията на г-н Симеонов, независимо дали той го вижда, не го вижда, не иска да го види или не му пука/. 
Питам се, колеги, тъй като г-н Симеонов не се извини адекватно на своите опоненти? навремето, то какво ли е станало с неговия кръст, който е понесъл, явно той го е донесъл до Народното събрание, и де го е оставил, и дали мълчанието на неговата парламентарна група не се дължи на това, дето тия го търсят сега, та да го покажат на обществото, като негова индулгенция? Аз лично, не чух от г-на Симеонова нито дума за този странен "преминал" период в неговото битие, само разни "правни" основания, в неутрален род, "кой" го бил предложил, пък какво...  Мислим обаче, колеги, че и те всъщност, колегите му от неговата парламентарна група, не го търсят тоя кръст, защото той би мирисал, да ви кажа, и лесно биха го намерили, ако го бяха потърсили още вчера, докато ние тук чакахме... 
За жалост на г-жа Караянчева, през декември не е Великден, и докато в парламента ровят за някакъв странен кръст, а отвън хората,които протестират, търсят правата си,/защото явно, в парламента правото са го намерили, но са загубили, кръста, тц?/ние тук, чакаме дядо Коледа. Аз например, бих искала той да ми донесе шприц метален с приставки за декориране и за бисквити.
Искрено се надявам, до Коледа г-н Симеонов, да си намери отново кръста, и по живо по здраво, да си го понесе отново.... 
Вчера, колеги, не коментирах в т.ч. мнението на г-н Каракачанов, ако не греша министър на отбраната,  за ситуацията с протестите срещу г-н Симеонов, в което мнение отново се наблягаше върху "християнската символика" - за прошката, дето на г-на Симеонова, хората, които били публично обидени от него, трябвало да простят, защото били добри и навярно християни? До изказването на г-жа Караянчева, това изказване на г-н Каракачанов, за мен също беше нонсенс, но днес го разбрах; за жалост обаче, ако приемем символиката в изказването на г-жа Караянчева за водеща при тълкуването на тая ситуация, то ролите трябва да се разменят, уважаеми  г-н Каракачанов - г-н Симеонов трябва да излезе и да иска прошка, па и вий, ако имате желание, нищо, че не е Великден///... И Великден ще дойде, колеги/// Разбира се, ако вярвате в прошката. Аз вярвам, защото вярвам, честно казано, и в Конституцията///. 
Дано само дотагаз в парламента да намерях кръста на г-н Симеонов, че без тоя кръст, току виж, не сме го познали, дал е той, или е някой друг - би могъл да е  я г-н Каракачанов на негово място, я г-жа Караянчева. Тие и те сигурно знаят, че на мнозина, изобщо всъщност не им пука, кой  кой е, койето е неправилно, колеги.
Защото всяко нещо, казано в нашето политическо пространство, трябва да се казва още веднъж, да се обговаря, да се хваща здраво, да се разтърсва, и да се наритва, докат заприлича на човек. 
Айде, един поздрав, за всички тролоци и за малките троли. 










Гласувай:
1



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: eloiz
Категория: Изкуство
Прочетен: 1650176
Постинги: 892
Коментари: 932
Гласове: 2596
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031