Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.11.2019 10:19 - За това, защо не приемам благодарността на г-н Гешев, избран за главен прокурор от Висшия съдебен съвет, но пък отказвам да се страхувам от него
Автор: eloiz Категория: Изкуство   
Прочетен: 356 Коментари: 2 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Колеги, снощи прочетох в сайта днес. бг кратичката статия - уж отговор от г-н Иван Гешев, избран от Висшия съдебен съвет за главен прокурор на Република България. Отговорът гласеше /днес цитирам този отговор по статия, публикувана на сайта на в-к "Труд", които препечатват новината от радио "Дарик"/ - а той каза - "Благодаря на президента, че се произнесе в разумен срок" https://trud.bg/%D0%B8%D0%B2%D0%B0%D0%BD-%D0%B3%D0%B5%D1%88%D0%B5%D0%B2-%D0%B1%D0%BB%D0%B0%D0%B3%D0%BE%D0%B4%D0%B0%D1%80%D1%8F-%D0%BD%D0%B0-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B7%D0%B8%D0%B4%D0%B5%D0%BD%D1%82%D0%B0-%D1%87%D0%B5/
Снощи, колеги, коментирах тая новина в сайта днес.бг, но днес не успях да намеря статията, за да пусна линк към нея, затова пък открих в гугъл други колеги журналисти, които са я публикували. 
Както писах и снощи, колеги, това кратко мнение на г-н Гешев ме накара да се усмихна и да махна с ръка - йоо, ето още един юрист, който не успя, избирайки го за главен прокурор и участвайки в първата битка за избора си, да стане такъв, хихи!///Не можа, колеги, защото всички юристи знаят, че най-опасни са кратките изказвания - те трябва да съдържат есенцията на това, което юристът иска да постигне, да поразят с латинската си точност противника, ама не, не! /// От това изказане, в което, за жалост, бъдещият главен прокурор натъртва на една благодарност, която аз ще разгледам в отделен абзац, и на която мястото й не е тук, защото той, не може да благодари на никого за избора си, ако наистина уважава независимите съдебни институции, тойест, ако е юрист, ама истински, а нейе само главен прокурор тц, той, г-на Гешева, постави зад тая благодарност фразата „че се произнене в разумен срок" очевидно визирайки, дето за всички ще бъде удобно, Конституцията да бъде спазена на вре ме///Йоо, колеги, ама лошите акценти, върху Конституцията тук вече стават два - първият, от "благодаря"-то към президента, вторият - откъм това, дето тя трябва да бъде спазена "навреме"- тойест, колеги, се оказва, че като юрист, г-н Гешев публично призна, дето той счита Конституцията за нещо второстепенно, йооо. 
Мога, колеги, само да гадая за причината, поради която е направено това изказване от г-н Гешев - вижда се, че той държи на "Благоларности"-те в началото на това кратко изречение, тойест, както писах и в коментара в сайта днес.бг, той като че ли някак се опитва да запълни нещата, които ги няма  в неговото изказване с известна показност, все едно, че не отвръща на политическа провокация, ами се явява да вземе награда "Оскар". Йоо, колеги, ама това не е добре, защото, той е юрист, не е нито актьор, нито политик, а за жалост, щом се вижда, дето прибягва към тоя метод, това означава, че той няма и самочуствие на главен прокурор - тоест, на него му е по-добре да си представя, че е актьор или някакъв там политик, а, колеги, това не се оправя, аз лично, не се чуствам добре от това, че бъдещият главен прокурор, няма да има самочуствието на такъв /както между другото, често се случва, когато си единствен кандидат пред очите на цяла България за важен и публичен пост по върховете на цяла държавна система///. 
Между другото, сега някои ще обвинят Конституцията, хихи, затова, че следващия път, когато след обсъждането във Висшия съдебен съвет отново бъде подадена кандидатурата на г-н Гешев, то той ще бъде назначен, а президентът няма право на втори отрицателен вот. Лелее, колеги, какви сте песимистиии... И как не ви се играе на държаваа///А някои хора ходят на работа и правят БВП за държавата///. Или бяха всички? А тогава кой играе? И кой не прави скандал от избора за главен прокурор на г-н Гешев, който вчера се провали на първия се тест като такъв, ама публично се провали, пред цяла България? 
В една статия в днес. бг, отнасяща се до избор, в която след заседанието по избора на г.-н Гешев, един от бившите членове на съвета, г-н Ясен Тодоров, заяви, че няма причина указът за назначаване на г-н Гешев да не бъде подписан, оправдавайки се с това, че г-н Гешев бил преминал през всички нива на съдебната система и имал "последователно развитие" /цитирам неточно/ - https://www.dnes.bg/obshtestvo/2019/10/25/bivsh-chlen-na-vss-niama-prichina-ukazyt-za-geshev-da-ne-byde-podpisan.427328, издавайки се като юрист категорично какво мисли за г-н Гешев, а може би и за съдебната система /като за някакъв буркан за туршия, мойе би, в който се тъпче първо морков, после зеле, после карфиол, тц////, без дори да посочи някакъв аргумент за това, защо г-н Гешев, според него, е единственият вариант за туршия?,след като има туршии не само редени, ами и варени, има и разни полуварени, полупечени и пр. и това само по показател за продуктите за туршията, колеги, не по други показатели, защото има и други яденета, а и се разбрахме, че ние не можем да сравняваме г.-н Гешев с туршия, защото това е против Конституцията. Но, колеги, моят анализ ще спре дотук, тъй като на троля й се налага да излезе на пазар, а ако някой би попитал - ами какво ще го правим, като стане главен прокурор, г-н Гешева, то аз бих отвърнала - почакайте, колеги, той още не е станал///. В България все още има Конституция, има закони, писани по нея, да сме живи и здрави. 
Един поздрав за всички тролици и за малките троли, че много закъснях за пазара, а имам много работа. 
Опа, колеги, в статията в днес. бг, г-н Тодоров обясняваше, че от г-н Гешев, трябвало да се страхуват само престъпниците, такова, перифразирам, аз исках да напиша тука, че аз и без това от 2018  г. съм противоконституционна като ратуваща за неконституционната Истанбулска конвенция, и си помислих - глей ти, начи и аз трябвало да се страхувам, ама реших да не се страхувам, щото няма смисъл, след като не съм престъпник. 







Гласувай:
1



1. rebu - Йооо...
08.11.2019 11:24
Йооо, опа ----
цитирай
2. eloiz - Здрасти///
08.11.2019 12:56
Опа, я///
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: eloiz
Категория: Изкуство
Прочетен: 1659593
Постинги: 892
Коментари: 932
Гласове: 2596
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930