Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.10.2019 12:33 - За това, че в България все още, може да избереш дали да гласуваш, и нищо не зависи от това
Автор: eloiz Категория: Изкуство   
Прочетен: 795 Коментари: 2 Гласове:
1

Последна промяна: 29.10.2019 11:59

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
А  Това заглавие, колеги, е малко провокативно, защото винаги, когато става въпрос за избори, дали били те за местна власт, за парламент или за евродепутати, или за президент, се твърди, и е вярно, че гласовете на хората променят съдбата на страната - по един или друг начин /все пак, колеги, ние не знаем, как обработват резултатите, преди да ги фалшифицират, и какво си мислят за нас там, горе, или въображаемо горе, и как приемат, че една фалшификация, променя съдбата на седем милиона, не само на тяхната, но това е друг въпрос, който никога не е бил задаван на никого, защото у нас проблемите с изборните фалшификации са толкова големи, че обикновено хората търсят само наказателна отговорност, и са прави/
Днес за пореден път в статия в днес. бг,колеги, прочетох мнение на г-н Хампарцумян, виден финансист у нас, който за моя голяма изненада е заявил в деня за размисъл преди изборите, тоест вчера, че "ако не гласуваш, нямаш право после да мрънкаш". Тая мисъл, колеги, не е произнасяна за пръв път, тя дълго време ме е поразявала със своята императивност, сравнима само с идеите, че всеки, ама наистина всеки у нас тря бва да гласува, иначе, не йе гражданин на тая държава///. А това, че в Конституцията на същата "тая държава", пише, дето имаме избор дали да гласуваме, или не, и това дали ще има петдесет процента негласували, колеги, или повече, или по-малко, не йе проблем на Конституцията, нито  на тия петдесет процента от седем милиона имащи право на глас, барабар с умрелите, които са там, по списък, доколкото си спомням, че ги имаше и тях, па никой не каза, дали са ги от стра ни ли /тие пък изобщо, завалийте, не могат да станат, за да идат до урните, па и не мож човек ги арестува после, принципно, пък и не е редно, близките ще се обидят, един вид, те направили такива хубави некролози, и изведнъж, писмо от "държавата", че бабата нарушила правилника; ами да, навремето така получихме писмо от осигурителния институт, за увеличаването на мизерната социална пенсия на баба ми, доста месеци след нейната смърт, стана смешно, ама днес, като си представих колко хора биха могли да бъдат, ми стана малко такова едно призрачно, совсем реално//; а негласуването, колеги, всъщност  е проблем  на управлението, тц.... Йо, колеги, само дето и г-н Хампарцумян, се опитва да прехвърли тоя проблем върху негласувалите, както го прехвърлят и мнозина други, все едно, тия хора - негласувалите, не просто избират да не гласуват, ами всъщност ,са изгласували всички грешки на управлението?!? Ама не са, всъщоност? И тия, между другото, които са гласували, не са виновни, колеги, освен, ако не са продали гласа си? Просто така е по Конституция? Вината се носи, колеги, от правителства, а не от народи? Защото, колеги, БВП на народа, е по-високо от това на правителството, а и правителството се избира, и освен това му се заплаща заплата? 
А негласущавите, колеги, или тия, които няма да гласуват за партия, както ще направя аз, защото аз ще гласувам писмено "За Конституцията", просто не искат да гласуват, но това няма да им попречи в понеделник отново да отидат на работа, и да правят БВП, дам? Половината от БВП на държавата ще направят, бих казала аз///
А някои от тях, като мен, които са безработни, пък ще работят по разни изостанали в моите папки  научни проекти, от които към момента, никой не се интересува особено,  поради погрешните държавни политики, довели и  до това, да се мъча аз и сигурно още някои хора, да защитаваме Конституцията, без да съм юрист. Да ви кажа, колеги, но мисля, че успяваме - един ден Конституцията ще бъде защитавана и от юристи, тоя ден ще бъде страхотен, колеги, но сега, тя трябва да се защитава от гражданите си.
Поздравът, колеги, е за всички тролоци и за малките троли, и за всички, които като мен са питани дали ще гласуват за близки на личния си лекар, както и за съседи и комшии, или са били принудени да търпят, защото били намалени субсидиите на партиите и нам какво, за каквото сме били виновни ние, кампания на човек, представящ се за кмет на града /всъщност такъв в оставка/ провеждана на общинския сайт, плащан с вашите и моите пари, или пък да трябва да търси човек връзки, за да намери работа,колеги... Някой ме попита, колеги,тия дни,  какво бих искала да направя за общината, ако работех там - ако ми се случеше да започна да работя там - и аз започнах да изреждам, че съдейки от сайта на община Карлово, бих искала да се вкарат телефони на служби и кметове, плюс мейли, за да се облекчи общуването с тия органи,  да се обновят новините и да се включат повече такива за институции - обществени, социални, културни - тоест, хем да се облекчи работата на пиара, хем да се усъвършенстват в тази работа и колеги от други институции, за да  има и екипна работа, тц, да се допускат повече новини от социални служби, за да бъде сайтът полезен на повече хора и да скочи четимостта му, а и да стане наистина обществен, а да не съде само общински//,  че трябва анализ на потока новини изобщо, че е необходимо връзките към основните закони и разпоредби, по които работи общинската администрация, да са по-лесно достъпни и обработени така, че хората да ги търсят, и много други още работи, колеги. Обаче, сигурно няма да стана човек, който отговаря за тия работи///
Вместо това, колеги, смятам аз, да поработя по моята научна работа, дам. Защото тя също е важна. 
И разбира се, ще веселим народа///
Айде, най-сетне поздравът. И да, колеги, няма незаменими хора на тоя свят, особено в политиката, която по своето естество е функция някаква на обществото, наука за неговото управление и проява на науката, но не е фундаментална ценност. 








Гласувай:
2



1. apostapostoloff - Работи по научната си работа и
27.10.2019 14:24
слушай Криско. Само така ще прокопсаш!
цитирай
2. eloiz - Апостол Апостолов,
28.10.2019 18:01
както виждаш, от десет години насам и пиша, а ти четеш///. Е, не са десет, май са по-малко, осем или девет, моята сила не е в цифрите. Бая време си е. Между другото, умирам тук да си публикувам една работа - съдържанието на броевете на едно рядко срещано и много старо филологическо списание, и все отлагам, а сигурно ще бъде от голяма полза. Ако го завърша и редактирам, може и до Коледа да го пусна.
Една седминка човешки живот, има в този блог, Апостол Апостолов, и все съм се надявала, че е било за добро. Хубав ден ти желая.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: eloiz
Категория: Изкуство
Прочетен: 1663534
Постинги: 892
Коментари: 932
Гласове: 2596
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930