Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.07.2019 16:56 - Една рекламна кампания (политика?) на Първа инвестиционна банка и женският въпрос у нас
Автор: eloiz Категория: Изкуство   
Прочетен: 244 Коментари: 0 Гласове:
0



 (кратка бележка)

Преди минути, колеги, имах удоволствието да гледам един дискриминационен рекламен клип на Първа инвестиционна банка, който беше таргетиран, отгоре на всичкото, към онези, които дискриминираше - жените (предприемачи? - бел. моя) у нас, във връзка с програма на банката, която тя развива от година. Тоест, аз успях да гледам тоя клип в метрото на София и преди около година, и тогава пак се възмутих от посланията и съдържанието му, но не остана време, за една кратка бележка. 
Още тогава ми беше странно, колеги, да наблюдавам, как една банка предлага кредити специално за "жени" (дори не и за жени предприемачи, от картинките на рекламата се разбираше, че тия трябва да бъдат предприемачи))), и то с "преференциални условия" (защото са жени? или защото са жени - предприемачи на картинка?))), аз лично, не бих ходила да вземам такъв кредит, а имам и приятелки, които направо биха го избегнали, тъй като живеем в държава, в която жените не само са дискриминирани и обиждани, ами и по-лошо... Никой не признава техния дял в БВП, да речем))))Щото БВП бил общ, държааавен,  е да, ама жените получавали по-малко пари от мъжете, тц, напреки, че вчера прочетох в някаква новина в днес. бг,че те били по-сигурните кредитополучатели от мъжете у нас, кой знай защо)))
Колеги, най-трудното за преглъщане може би е, че тази реклама дори не представяше жените у нас  като предприемачи, не нарисувани, ами истински, тя ги тупаше по раменете, тя дори не търсеше начинаещите предприемачи - тоест, таргета на, да речем младите жени, току - що излезли от училище, които биха искали да започнат свой собствен бизнес, тойест, да таргетира обществото, от гледната точна на една от най-големите банки в страната.... Искрено се надявам, колеги, тази позиция, предвид нейната издръжливост на пазара на банкови услуги у нас - цяла година, може би и отгоре, без никой да подаде жабла за дискриминация, ако йе подал, да ме прощава, вероятно няма да се каже за него  - да не йе позиция на цялата банкова система у нас? 
Коя е Първа инвестиционна банка, колеги, ми се наложи сега да погледна в Уикипедия - основана през 1993 г. със седалище София, там още пише, че "Първа инвестиционна банка (ПИБ) извършва банкова дейност на територията на България, както и сделки в чужбина. ПИБ е лицензиран първичен дилър на държавни ценни книжа и инвестиционен посредник. 
Първа инвестиционна банка е четирикратен носител на приза "Банка на клиента" и на форума "Банка на годината", организиран от в-к Пари." 
Само ми е жал, колеги, че не можах да установя, коя беше телевизията, освен Метрополинет медията, пуснала тази реклама, зачтото и те са в "кюпа"))). Някой би рекъл - каца без дъно, ама не е така. Таквоз, създаден е един калпав визуален продукт, обиждащ жените предпримачи у нас, и жените като част от обществото, и той си остава такъв. 
Пускам един поздрав тук, до банката, както и до всички тролоци, ще има и друг, ако успея. 









Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: eloiz
Категория: Изкуство
Прочетен: 1661246
Постинги: 892
Коментари: 932
Гласове: 2596
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930