Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.07.2019 22:50 - За някои нови върхове в обществената полова просвета у нас
Автор: eloiz Категория: Изкуство   
Прочетен: 317 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 09.07.2019 23:58

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 От няколко дни насам наблюдавам, макар и отстрани, колеги, отпорът, който оказват различни хора срещу кампанията "Направи го сега", организирана от (ей, не ми се искаше изобщо да проварявам, но все пак): ДНК (Движение за национална кауза, явно не е политическа партия, засега, нищо, че така звучи, странно защо, и не е смешно, колеги, на сайта им не пише нищо конкретно за тяхното движение, досущ като на политическите партии, човек може спокойно да се обърка)))
Та от няколко дни наблюдавам това, което се случва, но не мога да разбера, при положение, че има толкова негативни реакции, зачто организаторите на тази кампания, които не са нито партия ))), нито държавни служители, не са свалили тия славни рекламни пана до сега, още повече, дето тия си партнират, доколкото се разбира, под сурдинка от техния сайт, с БПЦ, в някакво Национално кръщене, ами в коментарите във фейсбука и в сайта дир. бг, например, само плюят жените у нас, и мъжете сред нас, които открито си казаха, че не искат да ги отъждествяват със сутиени и мъжки полови клетки. Във всеки случай вече няколко дни, от организаторите на кампанията, в дир. бг например, нямаше нито едно извинение, към всички, които не смятат себе си за сутиени и сперматозоиди (тука, колеги, не включвам всички останали, защото таз компания е частна, ни йе държавна))). 
Аз лично, да си призная, наблюдавах  с интерес рекламните материали на тази кампания, достъпни от снимки в сайта дир. бг, където има дори и анкета, посветена на тоя въпрос, уж за дискусия, ама и в статията за тази анкета, е пропуснато да се каже, че тази кампания е частна, не е официална държавна политика (и слава Богу, че кой знае какво пък щеше да бъде тогаз, а можеше да бъде пък и по-добре, все пак, поне щеше да има имена на експерти в министерство, дадени в подлиние, щеше да има некой отговорен, дето да пада от власт, малко развитие щеше да стане, кой знай)).  Ами интересно е, колеги, още повече, че в началото си мислех, тъй като не исках да гледам информация за таз кампания, след като прочетох критиките към нея и към "мачизма" в отъждествяването на жените в "разплодна възраст" със сутиени, тойест, мислех си, че тая работа, отново е ударила жените у нас, ама не би))). Беше ударила и мъжете))))
Защото никога до сега не съм си представяла, че зрели хора, изучавали биология, могат да си представят, че като нарисуват един сутиен, па бил той и еди каква си чашка там, той сутиен, може да се приеме, че участва в "разплода" на човека, наравно, с другие елемент в таз кампания, която в началото, оприличих, с един друг герой, Кънчо (от някогашни държавни реклами на противозачатъчните средства), ама не съвсем, па и тоз Сперматозоидко, беше си отстъпление от Кънча - нам дали мъжете у нас, искат да се оприличават, визуално, на тоз тънкокрак, малко със завита косица, наивен герой, тц. Нищо мужествено немаше в тоя герой, колеги, още повече, чето той на рекламата, черпа самочувствие само от това, че йе дребен, беличък, с косица и толкоз - нито йе умен, нито преживява някакви приключения (както е в действителния полов акт - там таквиз като тоя тънкокракия, не вървят, камо ли пък разни комплексари))), именно, защото животът е борба, колеги, проверете си учебниците, дано и от авторите на тая кампания да си ги проверят, защото и без това в един постинг вчера, отбелязах липсата изобщо на споменаване на природни науки в главите на днешните финансисти, вероятно и на много други хора...
А що се отнася до въпроса, че авторите на кампанията, смятат за тъпи хората у нас в "разплодна" възраст, отъждествявайки ги със сутиени и сперматозоиди, гарнирайки таз идея с някакви вплетени в кампанията чудно наивистични символи с щъркелче, носещо бебе(???), е отделен въпрос, свързан с искането на отговорност обществена, за жалост, постижима не само с анкети, защото, имаше анкети и за ДОМАШНОТО НАСИЛИЕ, колеги, но това не спря убийствата, които лежат на съвестите на всички ни - все пак, това са си загинали хора, а покрай тая анкета и въпросната кампания, само ни обиждат, има разлика, може би малка. А може би не. Мен никога не са ми казвали, че съм сутиен, ама да ми го кажат, върху рекламен постер ( с еди каква с чашка), при положение, че сутиените, цял живот си ги купувам сама, и понякога са били от втора употреба, шест  пъти съм си купила от 30 лв., всички останали са били на средна цена 10 лв, добре, че не съм още майка - поне в смисъла, в който се разбира, от тази кампания, че сигурно щяха да ми поискат сметка, в някоя друга такава, за БВП, създаван от жените у нас, и за социалната справедливост, свързана с него?))... Както сега искат, с тази за, аз я наричам "половата просвета", ама неправилно - без да знаят, че сутиен и сперматозоид, не могат дете да създадат.... 
Написах тази статия, колеги, защото прочетох в един коментар към статия в дир. бг, посветена на темата, съчуствие за жените, засегнали се от рекламата, обаче определение за показаното в нея като - "сексистки смешки". За някои, тези смешки не са смешки, значи може би, изобщо не са смешки, напреки, нищожните познания на авторите на рекламата по биология и смехът, който трябва да падне от това.... 
Един поздрав за всички тролоци и за малките троли също. 

Качвам тук снимката на моя любим сутиен, с който напоследък бих искала, да бъда отъждествявана, тц, ако се стигне до там. Този сутиен е закупен преди година от китайския мол в кв. "Дружба", който се намира на пазара, сутиенът струва около 10 лв. (по памет), прилича малко на сатенен, ама не е. Пран е, посмачкан е, но няма да му личи, всъщност и затова го снимам, също.Виждат се на снимката, вече започналите да се повреждат закопчалки - ръждясват, ръждясват обикновено и банелите, на този не му личат. Нарочно, снимах и един замъхил се конец от презрамката, обикновено такива работи се свалят в движение, докато не се замъхи съвсем, разбира се. Та ако някой желае, да отъждестви мен, която съм на 37 години, все още, обаче не съм майка, по критериите на теорията за сутиена и сперматозоида, но пък нося чашка "д", което съвсем ме изкарва, поне наглед, от тая кампания, защото не съм чашка "б" или "а", да речем, абе, изобщо малко се получава, като в онова, което преживях преди дни, когато бях на екскурзия до крепостта в град Бяла, Варненско, обаче нямаше транспорт до крепостта, та трябваше да се вървят пеш 5 км. в едната и 5 км. в другата посока, и там ми обясниха, че транспорт щяло да има от 1 юли, а ние бяхме дошли на 21, и нямаше как, един вид, да дойдем пак след 1 юли, какви странни неща се случват в живота, но тогава, успяха да ни намерят транспорт, слава Богу, излязоха много мили хората, в крайна сметка... Та и аз така, с тая чашка, как ще се вместя в представите на рекламодателите, не зная, обаче, в сайта "Майко мила" няколко други момичета показаха сутиени, пак не по мярка - единият от тях беше на жена, претърпяла двустранна мастектомия, с външен силикон, нещо невъобразимо за някои хора у нас навярно))) (но пък напълно необходимо за поне няколко десетки жени на година у нас, които във фертилна възраст, преживяват двойна мастектомия, и за тях няма данни, няма), както и една майка на две деца, която пък е изгубила от бюста си, защото така се случва, и това е биологичен закон, тц, язък за това изгубено образование в областта на природните науки, и това си е! 
image
Ако снимката не излиза, колеги, няма нищо, полковника пак са го цензурирали.... Ноо, аз съм сигурна, че ще има и други снимки, на сутиени, и на жени, и на мъже също, един сутиен  по-малко, няма значение, мислим, в борбата. 














Гласувай:
2



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: eloiz
Категория: Изкуство
Прочетен: 1662698
Постинги: 892
Коментари: 932
Гласове: 2596
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930