Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.06.2019 00:09 - Постинг, посветен на една остаряла снимка във в-к "Труд" и на ДОМАШНОТО НАСИЛИЕ
Автор: eloiz Категория: Изкуство   
Прочетен: 230 Коментари: 0 Гласове:
1



 Колеги, днес се наложи да намеря стар вестник, за да го подложа, докато разресвам косата си - на този навик се научих, когато живях в дома на моята хазяйка баба Кала, иначе космите на дългите коси падат навред, после човек трябва да събира, да събира... Баба Кала е човек, който много обичам, и много се радвам, че покрай нея и безупречното й чуство за чистота се научих на този хубав навик. 
Разтворих днес някакъв стар брой на "Труд", ако не греша, а може и да греша, и се зачетох по навик в заглавието - а то криминално, колеги, за един от последните случаи на ДОМАШНО НАСИЛИЕ  у нас, завършило с разстрел на жертвата - случаят в гр. Ботевград от м. март тази година, при който загина 37-годишната Камелия, намушкана с нож от съпруга си. Колеги, честно казано, случаите, които излязоха в медиите тази година, бяха доста, май всички са позабравили този, човек се бърка вече, те са уж толкова еднакви, а? Но думата ми беше за снимката от местопрестъплението. На нея имаше снимана една кола на "Жандармерия"-та, някаква ограда, входа на някаква сграда (явно входът на местоработата на жената, мисля, че беше шивашко ателие?), и някакво тъмно и телесно на цвят петно (от замазването, което бяха направили на снимката от вестника), завършващо с краката на жертвата, обути в дънки. Погледах, погледах, колеги, и си помислих, че го няма покривалото над жената, интересно, защо и дали са престанали вече да им ги слагат тия покривала, едни черни найлони (веднъж, преди доста години,  бях свидетел на нещастен случай на Централна гара, починалият човек беше покрит с безформен  черен чувал), сигурно струват по петдесет стотинки, по един лев ли на едро.... Мисля, че те се слагат, за да се запази достойнството на починалия. Лежала е така жената, пишеше под снимката, доста време (това го мисля аз), докато текло разследването, да.  Хрумна ми тази вечер и идиотската мисъл, колеги, че ей сега, трябва да излязат отнякъде защитниците на идеята за гражданското общество, което иска да  плаща всичко))), и да сложи някой от това общество, ако има кураж, якето си отгоре, върху тялото, ама пак, някак не върви, да ви кажа, а си спомням, че тази жена имаше малки деца (може и да бъркам, а не искам да проверявам, колеги), та няма кой друг какво да сложи.... 
Докъде ли е стигнало разследването на това убийство, и на самоубийството на убиеца, кой знае. Помня, че навремето и аз писах тук нещо по въпроса, и за един правен документ писах, който трябваше да отвори пътища за образованието на хората у нас и да руши стереотипи, опасни стереотипи, много пъти писах, и за тенджури, и за какво ли не, колеги, обаче ето, идва един ден една стара снимка, недовидяна тогава, връщаш се обратно и така. 
ДОМАШНО НАСИЛИЕ 
ДОМАШНО НАСИЛИЕ 

Иначе, сметам, пак да пиша за тенджурите, зачтото си оставам ваш трол - Ненчева. 
Поздравът е за всички колеги тролоци, и да не се пцувате, защото може да не влизам веднага, след като напиша постинга, може част от репликите ви да ги трие разузнаването (това са други колеги,нийе публичното, не се бъркайте, държа да предупредя!), обаче  и аз трия, ако съдържанието на вашите коментари не отговаря на правилата на блог. бг и на тона на този блог. 






Гласувай:
1



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: eloiz
Категория: Изкуство
Прочетен: 1662938
Постинги: 892
Коментари: 932
Гласове: 2596
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930