Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.05.2019 20:40 - Я изгрей, слънце
Автор: eloiz Категория: Изкуство   
Прочетен: 334 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Колеги, изкупната цена на килограм рози - тази, на която розоварните и съответните търговски компании)) ще изкупуват рози от розопроизводителите (тези, които ги садят) ще бъде 1, 60 лв. В момента розопроизводителите, които и така не успяват да си намерят розоберачи, вероятно мислят цена за килограм набрани рози за розоберачите да бъде около 0, 60 - 0, 80 лв., при която цена ще ще търпят загуби. Официалната причина била, че някой си(??? менажер ли, кой ли, на коя компания, що ли, явно е някой голям пръдльо, щом при липсата на полицейско разследване цяла година след новината, дори не искат да му кажат и името, я сега, не ми казвайте, че не е имало тогаз закон за розата, щото са работили други, по-сериозни търговски закони и по-стари?) смесил миналата година турско розово масло с българско, ама чуЗденците се усетили, искали да купуват на по-ниска цена, и сега на менаджерите им увиснал носа, и не само)))
В Карлово времето продължава да бъде мрачно, розите са напъпили много, но не цъфтят. 
И тази година ще има необрани полета, колеги, ще има изкоренени рози, стопаните на розите, където ще отидем с майка ми за н-та поредна година, за да помагаме в брането, искат да се откажат, въпреки многогодишния труд, който са хвърлили и качеството на продукцията, която предават. 
А на мен ми е жал, колеги, за всичките менаджери на големите козметични компании у нас, които "произвеждат розово масло", за всичките им дългогодишни усилия, за това, което са създали, за това, че са се трудили, за работниците им ми е жал, дори за дългогодишните им работници, щом един пръдльо може да свали (официално!!!; не си мислете, че не смятам, че това с турското масло, моЙе и да е партенка, още по-зле)))) цената на нашия труд! 
Накрай, за всички розоберачи, на които им предстои за поредна година да излезем на полето, с все найлоните по нас, в пет сутринта, и да газим там плодоносната кал до колене (щото тя наистина е плодоносна, имАла някаква връзка с рандемана, уж научно, не, че менаджерите сигур го знаят, па и да го знят, жална им майка и заради това)))
Песента. 






Гласувай:
1



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: eloiz
Категория: Изкуство
Прочетен: 1663336
Постинги: 892
Коментари: 932
Гласове: 2596
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930