Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.04.2019 17:30 - Расисти ли са образователните власти у нас и кой знае изобщо какво е сегрегация у нас?
Автор: eloiz Категория: Изкуство   
Прочетен: 404 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Колеги, не мога да повярвам, как така от един приключен случай (с изключение на недоволството на хората,които биха искали да намерят начин да си вземат обратно правата в гр. Габрово, ако мога да перифразирам г-н Дончев, вицепремиер - https://www.dnes.bg/stranata/2019/04/12/donchev-v-gabrovo-dyrjavata-ni-da-ne-biaga-ot-chas-triabvat-merki.407366#comment-newest), излизат все нови и нови работи за оправяне, тц. Ето, като една фраза на кмета на гр. Габрово, г-жа Таня Христова, която в статията на днес. бг "уточни, че от миналата година са съборили къщи на самонастанили се ромски семейства и са закрили сегрегирано училище." Йок, колеги, какво означава за кметските власти в Габрово, началници на образователната структура в района, "напълно сегрегирано училище", койето, явно е било закрито, защото е било "напълно сегрегирано", тц, доколкото разбирам? (Щото в тая статия няма други, страховити биха били, обяснения, за затварянето на това училище, тойест, аз разбирам, че всички други знаят за какво се закриват сегрегираните училище, освен мене??)
Колеги, троля Ненчева работи три месеца в друго сегрегирано училище в община Карлово - ОУ "Христо Г. Данов" в с. Розино, трудно се работи в такива училища, там се отпускат средства, когато училището има късмет, много се върши, но училището и неговите учители уви, не могат  да замести полицията, болницата, социалните служби, местната власт, областната управа,  премиерът на държавата, да. И джандармерията, разбира се))). 
Колеги, пиша тоя постинг, защото никога не съм предполагала, че "сегрегирани" училища у нас  ще започнат да се закриват, защото са сегрегирани, и това ще бъде обявявано по национални медии, като официална държавна политика, в т.ч. ще бъде използвано и като оправдание за "успокояване на населението"(??) в кризисно състояние?? 
Расисти ли са образователните власти у нас, колеги, вий как мислите?))) Аз мисля, че да)). 
Посвещавам този постинг на Игнат Велинов , от 5 б клас, ученик в моето някогашно училище, който чертае прекрасно с няколко внимателни замаха на лявата ръка, без линия  и макар че има какво да се желае от поведението му, може да се яви, ако желае и се подготви и на олимпиада по математика. Един ден  той със сигурност  ще стане инженер - изобретател на автомобили, даже и космически - нали на 12 април чествахме 40 години  от полета на първия български космонавт). Посвещавам постинга и на всички мои деца в училището, всички те много ми липсват. 










Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: eloiz
Категория: Изкуство
Прочетен: 1660680
Постинги: 892
Коментари: 932
Гласове: 2596
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930