Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.04.2019 13:56 - Как политиката у нас започна да пали къщи
Автор: eloiz Категория: Изкуство   
Прочетен: 385 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Колеги, преди дни, когато "започна да се говори" за увеличението на тока за битовите потребители у нас с 20 процента и повече, аз се осмелих да се изкажа в личен разговор, че у нас револуция ще стане само тогава, когато увеличат тока с 200 процента, а дотогава, ще ходим ние с майка ми на площада, заедно с още няколко стотин души, ще правим протест, някой ще ни спре да хвърляме камъни срещу сградана на Ивиен Карлово (или ние, ще се спрем самите ние, въпреки, че преди години, пак се спряхме), но, колеги, оттогава изтече много вода, светът се промени, и ние с него. Загова може би, аз казах на майка ми, че никой в България няма да тръгне да прави револуция, освен, ако не му влязат в къщата, да му опрат пушката в главата и да му искат парите, от името на "държавата",хихих)))
Днес прочетох това, колеги в дир. бг - https://dnes.dir.bg/obshtestvo/7-dushi-s-boksove-i-palki-zadarzhani-v-gabrovo-zhandarmeristi-svaliha-kaskite. Видях снимката на жандармеристите, някой непатриотичен журналист е снимал отблизо жандармеристи, снимката е хубава, колеги, но това са силови структури в сигурността,  не треба да се снимат толкова отблизо, т.е. сетете се, колеги, нема кой да бие, друг, в подобни случаи, както се вижда, от ситуацията и по принцип... 
Да, колеги, аз помня, как преди години, жандармерията свали каските и щитовете на площада пред Народното събрание, но беше посред бял ден, колеги, и имаше разстояние, имаше разстояние, между протестиращи, камери и жандармеристи,  та се виждаше смисълът на тоя акт. Аз искам да попитам, колеги, КОЙ позволи на жандармеристите да свалят каските си, в ситуация, в която са били отнети 7 бокса и не знам какво още, и при изказване на кмета на гр. Габрово, че "Ако тази ситуация не се използва за политически цели, то тази ситуация би трябвало да се прекрати." (койето, между другото, аз не разбрах, колеги, какво означава трошене на къщи и палежи да се използват за "политически цели", съобщено в официално изказване от член, вероятно на кризисен щаб?)
Да ме простят, колеги, всички колеги габровчани, но аз видях в тях за един доста продължителен миг карловци, видях моите приятели, видях онази смела възрастна жена, която някога ни накара да се съберем на градския площад, пред погледните на полицията, не зная дали е жива, много време мина оттогава. Ще разбера, колеги, и ще запиша името й тук. 
А дир. бг пък бяха публикували статията за седемте души с боксове, под таг "етнически проблеми"))))Хихи, не са етнически, колеги, проблеми на политиката са))). Ако някой си мисли, че етническите проблеми у нас, палят къщи, жестоко грежи, колеги, зачтото, някой, най-малкото, би трябвало да ги решава, тц, за тва му се плаща, ей, колко грубо се изразих))). Ненапразно, кметът на гр. Габрово също казва, дето "Проблемите, дето изникнаха тук, са проблеми и на цялата държава. Надявам се всички да се научим от този урок." (https://dnes.dir.bg/politika/kmetat-na-gabrovo-vsichki-imame-vina-no-romski-geta-ne-e-imalo-i-nyama-da-ima). 
Един поздрав, колеги, да ви кажа, тук в Карлово хората работят, кой колкото има и може, и наблюдават дъжда с одобрение, защото няма да е толкова голяма сушата, вече на няколко места го чувам, може би за това също трябва да се радваме? 
Поздравът). Една песен за гражданската война, несъстояла се у нас, благодарение на умни и добри хора, които ще ценим след още двайсет години ( на мен така ми казаха, недей да споменаваш сега имена, хората били живи, ще ги ценим след двайсет години,  е па м.....)и тази, която всеки ден се състои у нас в момента. 






 




Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: eloiz
Категория: Изкуство
Прочетен: 1663374
Постинги: 892
Коментари: 932
Гласове: 2596
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930