Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.03.2019 21:49 - Бележка относно същността на понятието "джендър", троля вече знае какво е това
Автор: eloiz Категория: Изкуство   
Прочетен: 388 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 28.03.2019 13:44

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 И така, колеги, днес троля имаше малко работа в Народна библиотека "Иван Вазов", гр. Пловдив, където й се наложи да вземе за домашен прочит един учебник - "Геодемография" от проф. д-р Соня Докова и доц. д-р  Камен Петров. Учебникът е издание на Издателски комплекс - УНСС, Университет за национално и световно стопанство, София, 2014 г. 
За красота, ще спомена тук съдържанието на този учебник: 
Въведение в геодемографията
Геодемографски тенденции и явления. Връзка с други науки и дисциплини. 
Геодемографско регулиране. 
Демографски преход и демографски цикли. 
Раси и произход на човека. 
Същност и значение на семейството от геодемографска гледна точка. 
Методи за характеризиране на демографското остаряване. 
Брой и динамика на населението в света. 
Естествено движение на населението. 
Демографската ситуация в България. 
Същност на миграцията. Особености и значение на миграцията. Миграционни потоци и движение на населението. (Бел. моя - Колеги, на стр. 110 във връзка с миграционните потоци и пр., пише, че "различаваме: - Емиграция: процес на напускане на населението, населяващо дадена територия в направление към други територии. Този процес води до намаляване на насеението на дадената територия. - Имиграция : процес на заселване на лица от други територии в дадената. Той води до увеличаване на населението на наблюдаваната територи." (по-нататък на страницата има едни формули за изчисляване на някакво "балансово равенство, свързващо броя на населението в два момента т и т1" и пр., тц,  което си е за специалисти, не за тролоци, нали, колеги? ))) Хихи, айде сега, колеги, дипломите на всичките и ко но мис ти, учили "геодемография", които говорят и пишат смело за "мигранти"))))Който не си я даде, не йе образован! 
Влияние на урбанизационните процеси върху глобалното развитие.
Основни тенденции в геодемографското развитие на Европа.
Геодемография и екология. 
Устройствени мерки за прилагане на геодемографската политика в европейския континент.
Градско и междуселищно развитие. 
Етнически и религиозни специфики. 
Население и трудов пазар. Демографска промяна и заетост. 
Основни предизвикателства пред геодемографската политика. 
Същност на възпроизводството на населението и човешките ресурси. 
Речник
Литература. 

Поднасям своите извинения на авторите на учебника, тъй като съм цитирала неточно заглавията на отделните глави, без да спомена тяхната номерация, както и номерата на страниците. 
Та, колеги, в "Речник", на стр. 208 от този учебник, пише следното: 
джендър ( думата е в болд, бел. моя) - Социален пол. Понятие, което се отнася до възприетите социални различия между жените и мъжете, които се променят и варират силно във времето и между различните култури (социални различия между жените и мъжете) 
Равнопоставеност на половете (болд, бел. моя) - Понятието означава възможността всички хора независимо от пола си да имат в еднаква степен правото да се развиват. 
Джендър мейнстрийминг (болд, бел. моя) - Отчитане аспектите на равнопоставеността на жените и мъжете във всяка сфера на политиката и на обществения живот.

Йо, колеги, тъй като понятието социален пол, тоест "джендър", у нас е противоконституционно, а аз едва сега разбрах какво означава то - тойест, нещо точно като мене - социално негижиран трол без стабилна работа, със смахнати разсъждения и дюстабан, койето аз си мислех, че означава и преди, то смятам, че не съм валат, както се казва.
Това за мен, ами не зная за другите, които си мислят, дето си мислят, че след като нещо е джендър, то има поне срамни въшки, дето се вика, а това, колеги, е противоконституционно, те какво че правят, не зная.
Във всеки случай, на мен нещата вече ми се изясниха, затова пускам един поздрав, може би и два, за късмет, на всичките колеги тролоци - и малки, и големи, и за дребните троли). 
ПП. Колеги, днес видях в една новинарска лента на ТВ "Европа" (ако си спомням вярно името на телевизията), отново новина за някакви "мигранти", които били превзели някакъв кораб, ли, що ли. Явно не бива да се вземат само дипломите на колегите икономисти, ами и на колеги журналисти, обаче смятам, че може би греша - зачтото, думата "мигрант", на практика,  тъй като не съществува в научното пространство, не означава нищо, тойест, с нея колегите журналисти, обозначават емоционано явно несъществуващи хора,тц, за тех тия хора ги нема. Тойест, може и да си задържат дипломите... За морала, колеги, не зная). Междувпрочем, не зная и дали това не подлежи на обзор от някой член на някое право, тц, в такъв случай, след като не йе научен термин, там ще да е)). 

 










Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: eloiz
Категория: Изкуство
Прочетен: 1661284
Постинги: 892
Коментари: 932
Гласове: 2596
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930