Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.03.2019 12:43 - За мрачните корени на чудесата
Автор: eloiz Категория: Изкуство   
Прочетен: 249 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 13.03.2019 13:32


 Колеги, ако троля не се беше разбояла от грип, досега щеше да седне тук и да напише за последното чудо, случило се на карловци навръх Сирни Заговезни - за това как три деца, играейки си на опасна екопътека, оцеляха, въпреки, че едното от тях беше понесено от река, влачено из камънаците и летяло поне 8 м. през водопада "Сучурум". 
Ето и разказът за чудото: http://www.karlovobg.eu/index.php?option=com_content&view=article&id=14032:2019-03-11-16-48-05&catid=34:2009-07-15-08-58-25&Itemid=124&Itemid=86, поместен в новините на karlovobg.eu. Аз лично научих за случилото се ден по-рано, тъй като майка ми беше свидетел на станалото, тя не смяташе, че детето е оживяло (сумарните разкази след подобни чудодейни събития винаги звучат много по-добре от случилото се), и на другия ден бях и приятно, и неприятно изненадата от анонса по програма "Хоризонт" на БНР, по време на който, кметът на Карлово, обяви, че всичко е наред, без да спомене имената на хората, участвали в чудодейното спасение на трите деца... Тук, в Карлово, имената ги възстановихме, благодарение на социалните мрежи и на някои последвали публикации, общо взето - всички се радваха, че нещо се е разминало, голяма радост, голямо чудо, колеги, само дето никой не се сети, че по тази изкривена и никому ненужна екопътека, по която очевидно без проблеми (поне в началото) се качват единствено деца, могат да се качат и други деца, при които това да се превърне в проблем, може и още в началото (пътеката е почти отвесна, нищо не е някой да падне и да си разбие главата още на цимента, без изобщо да става въпрос ни за туризъм, ни за еко, ни за парк "Централен Балкан"))). Но, колеги, у нас всичко се прави за силните - тези, които вероятно, от цялата жалка маса на карловци, които тихичко се разхождат до водопада, ще успеят да се покачат по този кошмар и да се изтеглят с въжета, за да гледат "красоти", тц, интересно защо тогава, всички само цъкат, когато стане подобно "чудно" нещастие, нима не сме достатъчно силни, колеги?!))))
Ами не сме. Ето, аз например, говорих с един приятел, и му казах - ти си финансист, виждаш нещата два хода напред, не е ли по-изгодно да се дадат 100 лв. за един флекс и двама работници, които да свалят железата на тая пътека, вместо след време, когато някой загине горе, парк "Централен Бакан" да изплаща 2 млн. лв. кръвнина на семейството на жертвите, я в нашия съд, я в Страсбург? Двайсет души да се съберат в подкрепа на махането с флекс на тази пътека, ако дадат по 5 лв., и ето, събрала се сумата... Но, колеги, явно никой не се интересува от пари у нас. Нещо повече, казаха ми, че било функционално, на този крив завой, досами старите бомбоубежища да се сложат камери, които да следели кой минава и какво става... Тц, колеги, то е ясно, че по тая пътека, няма да минават нормални туристи и голям поток няма да има, така е от 15 години, може, разбира се, да се следят пияниците, които минават оттам, обаче докато стигнат до водопада, тия са окапали по пътя, а и рядко се случва да падат във водата, а да взима някой камера на стойност няколко стотин лева поне, заради хлапетата, които ще се опитват да се измъкнат от нея, или заради клатушкащи се пияници,след като може да се отреже пътеката за 100 лв., тц ?
Някакси не става ясно защо се взема тази камера - поне на мен - явно, ще се използва като плашило, питам се, дали това й е нормалната функция?!
Аз лично, колеги, съм против пътеката да бъде демонтирана самоинициативно или криминално, защото съм сигурна, че самото й поставяне - предвид опасността за децата там, е било несъобразено с мерки за безопасност. Дали ще се случи обаче чудото тая работа безопасно да бъде демонтирана? Това никой не знае.  
А аз мисля, че случилото се не беше чудо, а предупреждение, и смятам, че карловци, инстинктивно, са го уловили. 
ПП. Между другото, според информация от майка ми, свидетел на случилото се, детето е било извадено от водата от мъж на около 50-60 години, който видял първо по реката да се спуска червената раничка на детето, след това и самото момиченце. Мъжът се втурнал и извадил детето, след като тялото на детето се завъртяло след падането от водопада, което му дало време, за да изтича и да го издърпа. 



Гласувай:
1



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: eloiz
Категория: Изкуство
Прочетен: 1663189
Постинги: 892
Коментари: 932
Гласове: 2596
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930