Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.03.2019 16:25 - Защо трябва да се празнува 8-ми март
Автор: eloiz Категория: Изкуство   
Прочетен: 1025 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 09.03.2019 16:31

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 (продължение) 
И така, колеги, поради това, че отново тръгнах да пиша дълъг постинг, вместо да изпълня първоначалния си замисъл, натиснах някакво копче и моята хубава статия просто изчезна)). 
А исках просто да напиша, че ми стана много тъжно и обидно от това, че все още продължавам да чета статии, в които момичета смятат, че е много мъж да подари букет от 20 лв. за осми март, при положение, че двадесет лева струват пакет памперси (не съм проверила, може да струват и повече, цените скочиха, може да не съм точна). 
И исках да напиша още, че ние заслужаваме букети от двадесет лева поне, и от много повече, също, защото жените в България получават по-ниски заплати от своите мъже, които получават най-ниските заплати в Европа, и въпреки това всяка година има ръст на БВП, с някакви невероятни на тая картина около два процента. Исках да напиша още и че в България се шири домашно насилие, дискриминация, тежко криминализиране на управленски структури, и въпреки това, благодарение на тези 50-100 лв. на месец, (а и повече) които не се запащат на всяка жена, която ги е изработила, има 2 процента ръст на БВП, това не са 20 лв., колеги, нито са 20 по 3 или 4 000 0000 души (от това число трябва да се извадят децата, възрастните самотни жени, вероятно ромките и т.н.). 
И затова, защото българската жена открито спонсорира със своя труд БВП аз смятам, че тя заслужава по една роза - ако бяхме умело управлявани, смятам, че щяхме да намажем и с букет от пет...)
Освен това, исках да напиша, че аз смятам, че има какво да се празнува на 8-ми март, и на този ден, не би трябвало да празнуват само жените, колеги, а и нашите мъже - на този ден, някога си, е имало велика победа на жените в тяхната дългогодишна борба (ако не греша), за равностойни с тези на мъжете и по-свястни условия на труд - тоест, нормирана работна седмица и работен ден, гарантирани условия на труд, които ще предпазят здравето на работника и ще доведат до намаляване на смъртността и заболяванията, следствие на трудовите условия. Това води, от своя страна, до увеличаване на производителността на труда, колеги, и до разширяване на пазарите на труда, не само за жените, променя и женското образование - жените вече могли да учат в инженерни и технически специалности, възникнала нуждата (първоначално прикрита зад пропаганда))) от изстрелване дори на жена в Космоса)))(зад което се криели огромните часове работа на изследователски и треньорски екипи, на екипи по подбора, на една купчина инженерни и технически специаисти, някои от тях жени, която работа също струвала много пари, и малко история, а космонавтиката невидимо или не, се придвижила напред )). 
И така, след като жените решили да се борят за своите трудови права, и за своите човешки права, светът станал по-богато място, технологиите напреднали и това не пречи, всяка година въпросният свят, какъв лукс, да ни подарява по една червена роза за всички тези години, откакто жените официално влезли на пазара на труда и в обществения живот. 
Това, разбира се, няма как да стане. Обаче аз зная, че нещата стоят така, и толкоз). И нищо не пречи, да подари някой мъж на някоя жена букет от 20, 50, 100 лв. за осми март - все ще е добре, вярно, ще е скъп, ама няма да струва колкото жената, при всички положения, дори да реши да се фука и да й подарява и тропически остров, представяте ли си?! 
Поздравът за колегите тролоци - след малко, когато намеря нещо подходящо). 
Поздравът) 










Гласувай:
1



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: eloiz
Категория: Изкуство
Прочетен: 1662098
Постинги: 892
Коментари: 932
Гласове: 2596
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930