Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.03.2019 14:08 - Къде са мъжете, "Труд"??!
Автор: eloiz Категория: Изкуство   
Прочетен: 635 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Колеги, възползвам се от възможността да поздравя всички тролки с настоящия празник, да, денят е прекрасен и да, трябва да излезем навън и да се почерпим, защото няма кой иначе, независимо, какво пише в днешния брой на в-к "Труд" (една официална честитка, между другото, и малко постна, на първата им страница): "Според данни на ЕВРОСТАТ за 2018 г. по жени във властта сме първенци в Евросъюза", тоест, колеги, някой ни хвали, дето икономически без нас, страната не може, явно и защото спестява от заплатите ни, койето някой би казал, че отива за децата ни, обаче ние вече не му вярваме, поне аз))). Така е, не може - днес поздравих за 8 март нашата чистачка на блока, пожелах й да отпразнува хубаво вечерта си, а тя, милата, се смъкна и ми отвърна, че тия работи били за младите, някой трябвало да свърши и нейната работа, икономическата, един вид... 
И тъй като троля от икономика не разбира, койето предизвиква бурен смях у нейните читатели, хора все сериозни икономисти))), реших да погледна повече от главата на "Труд", тойест, и другите статии там, на първа страница днес, като разбира се, на първо място бяха представените мъже на вестника - "Шефове в спецакция" - тойест "Заместник - главният прокурор Иван Гешев и главният секретар на МВР Ивайло Иванов ръководиха вчера призори спецакция в столичния квартал "Орландовци", при която бяха арестувани 15 души. Част от задържаните са от кюстендилския цигански клан Гольовците. Мургавите обирджий и наркопласьори били подпомагани от двама полицаи от Второ РПУ", бре, бре, колеги, и до него коментар на Анна Заркова, озаглавен "Във всяка банда - големец" - или развитието на всеизвестната история, отразена във  всебългарската фраза през комунизма - "Роднина до полицай" и пр., която изтъква, че фразата днес изглежда разклонена и много по-обогатена - "Във всяка банда - двама полицаи", "Във всяка банда - магистрат", "Във всяка банда - данъчен", "Във всяка банда - министър"", дам, обаче аз мислим, че някакси, тя не е точна, защото гледам от снимката, дето колегата Иванов и колегата Гешев са хванала Гольовците, ами като нема вече " мургавите обирджий и наркопласьори", кой че краде у бандата?! Ахаа, обърнА ли се бандата?)))
Затова, колеги, ние, като жени, трябва да гледаме на живота по-оптимистично, например аз така гледам, и седнах да търся мъжете в тая първа страница на "Труд", един вид, за настроение и радост на окото. Колегите Иванов и Гешев, трудно бих могла да коментирам - колегата Гешев, ако не греша, бие на професионалист, той и правист, все пак, малко навел главата, обаче колегата Иванов, зачто е без връзка и зачто ризата му нейе в панталона, не разбрах, може би от суета, обаче, това йе шеф на акция, не йе ходене на кафене, и за 8 март йе, знай, че всичките жени сме излезли по улиците, коя с кофата, коя с пет пари за сладолед, ще го критикуваме, и по политическа линия, и всякак. 
Другите мЪже на тая официална осмомартенска страница на "Труд", колеги, са г-н Арабаджиев, в смокинг, който също йе навел главата, май благородно, до него съпругата му - красива, изненадана, но все пак красива, и й е простено, отдолу - някакъв тип в униформа, той в Африка, на каската му пише "Вир", не йе интересен, до него само един г-н Кирил Маричков, да отсрами с една маалка снимка мъжете в тая държава, "Труд" - с една хубава жълта риза, добре огладена, с подреден мустак, с хубав поглед, абе все пак, у нас имало 20 процента мъже, които не са във властта, ама имат финес, япааа)).... 
А, пропуснах и картинката до главата на вестника, с анонс на интервю навярно, с проф. Пламен Павлов, който заявява, макар и почти незабележимо, дето : "Знатната българска от Средновековието - красива и умна". Повечето хора у нас не знаят, ама троля е наблюдавала,  че тия качества на знатната българска, след падането на двете първи български царства, за около пет века успяват да се интегрират до такава степен в по-малко знатните българки, че се опазва идеята за държавността у нас))). Я колко много пътешественици не могат да се начудят на "стъкълцата и мънистата", с които българката се украсява, по пример навярно на "знатната българска от Средновековието", и слава Богу, така, че, момичета, да се украсяваме... 
Иначе, колеги, аз погледнах отгоре - отгоре и другите страници на днешния вестник, ама не видях нищо особено, само като стигнах най-отзад, на последна страница, която преди си беше криминална, пуснали в рубриката "Силуети" статията "Върху тънък лед", за някоя си Кая Калас, лидер на "Опозиционната Партия на реформите в Естония", тц, не йе много добре, ама като се има предвид, че можеха да пуснат и Ангел Джамбазки, и на това благодарим. Хубаво ще бъде, някой да й подари цвете на тази жена, г-жа Калас, от името на българските жени, мисля, че тя би приела и пречупено, особено, ако не ни познава)), като част от кампанията, която днес от сайта "Днес.бг" са описали в статия на първа, заради жените, които губят живота си и достойнството си в борбата с домашното насилие у нас. 
ПП. Колеги, смятах тук да свърша статията, обаче се сетих друго, че най-сетне, като жена, зная какво искам. Искам, колеги, аз, Елисавета Ненчева, 37-годишна, неосъждана, не само да бъда спомената в някакви си доклади на нашто разузнаване, покрай моя всеизвестен кабел, че ми писна от тия разговори за пълнени чушки и всякакви други манджи  с моите приятели, и ми омръзна вече да се смеем на тия работи, но искам да имам дело, което да влачат с количка, аз съм виждала, как влачат подобни дела, когато правят репортажи за проблемите на съдебната система у нас, ама с всичиките преписки, с печати, с подписи, такова, да се налага да се търсят още печати, да се явяват проблеми с вещи лица (моята баба, Бог да я прости, казваше по такъв и подобни въпроси: "Той ми прави зло, прави зло, пък взе, че умря"))). Абе, зная, че няма да мога да бутам сама количката, но все пак е някакво удовлетворение. 
Айде, поздравът за всички колеги тролоци, па не се обиждайте, ако има нещо, днес е денят на жената, на нас ни е позволено да искаме, нали?!))Наздраве!)










Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: eloiz
Категория: Изкуство
Прочетен: 1651578
Постинги: 892
Коментари: 932
Гласове: 2596
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031