Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.03.2019 12:39 - Честит 1 март, колеги, и на в-к "Труд", и на в-к "Телеграф", и на всички тролоци!
Автор: eloiz Категория: Изкуство   
Прочетен: 258 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 01.03.2019 13:54


 Е, дойде 1 март, колеги, започна месеца марта, както казваше един мой отличен учител по древна история в основното училище, да е жив и здрав, дойде време да се стрижат магаретата))). 
А аз днес отново ще коментирам станалата еклектична първа страница на в-к "Труд", които, днес, на 1 март, успяха да постигнат нещо, което досега не се отдаваше на в-к "Телеграф", въпреки техните упорити опити - тойест, първа на "Труд" днес обединява заглавията "Ген. Димитър Шивиков след скандала с гей брошурите: Долу ръцете от българските деца!" (тойест, Патриотизъм с Порно, брей))), това под снимката на неизвестен отец, който придружава руския посланик у нас Н. Пр. (ааа, писали са го), Анатолий Макаров, който заедно с Българския червен кръст и Националната гвардейска част присъствал на поклонение пред Докторския паметник (кой тва паметник, колеги, да не е на д-р Иван Богоров, от Карлово, той, д-р Богоров, няма и архив, тц....) по повод 141 - годишнината от Освобождението на България. Както се вика, три в едно, колеги, обаче за жалост, коментаторът на този вестник днес, г-жа Анна Заркова, разваля работата, като пуска за заглавие на своя материал "Луди и нормални с равен шанс", вместо да използва активно собствения си текст, и заглавието да гласи: "Всички граждани, не само лудите, а и нормалните, имат равен шанс да умрат", което аз отчитам, че се дължи на нейния професионализъм и на способността на някои журналисти да правят нещата да изглеждат така, сякаш са малко по-добре, някакси, въпреки, че те не са. 
Нещата не са добре, колеги, зачтото на стр. 5 на в-к "Труд" пише за делото на  ген. Шивиков (ко ле ги, колко се мъчих навремето, за цял месец по време на местните избори в гр. Карлово)), да утвърдя, в качеството си на пиар на въпросния, пълното му звание - офицер от резерва, тойест о.р, в коейето няма нищо лошо и срамно, и нищо неуважително, стига човекът да се държи нормално, и възпитано, някои български офицери от резерва са били в Афганистан, други другаде; виждам, че обаче боят между патриотизма и порното изключва подобни компромиси; явно има хора, които са близо до в-к "Труд", които се боят от званието "офицер от резерва", тц, ама се боят, така, както се боеше навремето Вирджиния Улф, май, поне се надявам да е така, каква драма, колеги))
Та на стр. 5 в днешния брой на в-к "Труд" пише, дето щяло да се организира, колеги, митинг срещу тез брошури, на 16-ти, мое би това да е 16-ти март, на площада, ама не споменават, на кой площад - тоя в Карлово, или в София, тц. Явно, колеги, не йе организирано, па са се срамили, да го пуснат това, за боя срещу брошурите, на 8-ми, да речем, и аз ги подкрепям в тия чуства, зачтото са верни, а са счели, дето след 8-ми, мое тая работа да е загубена кауза, койето също е верно, но така пък нищо не става ясно, колеги, отново. 
Исках още тука да си напиша, дето аз съм ходила на митинги против цените на тока, веднъж съм подкрепяла някакъв митинг или каквото беше там, против цената на горивата, обаче досега никой не ме е приканял за митинг против брошури против СПИН, затова мислим, че трябва да са отиде, защото това ще е първата официална българска проява, 40 години след появата на СПИН, на подобен митинг в България,  койето все пак е нещо, въпреки, че някои колеги, ще кажат, дето това не говорело добре за сексуалната култура на българина, да не говорим за гражданската му такакава, колеги, все пак е март, пак е март, магаретата, пролетта)))....
А вие, колеги, за всеки случай, направето по един тест за венерически заболявания на наследниците, и за хламидия и за други бактериални инфекции и пр.,  зачтото те протичат безсимптомно, а учениците от  брошури с гонорея и СПИН не могат да се  заразят , но от необезопасени отношения без презерватив - да, особено, когато правителство и цял вестник, и още сума народ, се държат като хора, които никога не са правили секс))). Па може и да не са, колеги. Те правят други работи, макар, че аз се съмнявам, лично. 
Ако мога да перифразирам колегата Заркова, който умрял, умрял, март е и трябва да се радваме на живите, колеги, и да се подходи сериозно към нещата, защото от венерически болести не се умира (в повечето случаи) , но се появява безплодие, различни болестни изменения, вкл. рак и пр.,  което трудно се лекува без организирана медицинска гинекологична помощ, както и при несигурно снабдяване с лекарства, които не са достъпни за всички... 
Колеги, мислех да пиша тука и за новите инициативи на някои общини в страната, да раздават помощи за раждане само срещу завършено средно образование, което ми намирисва на това, дето общините у нас, които по конституция и държавни наредби не са учебни заведения, явно ще стават такива, без да са изменили конституцията, а някои колеги, вероятно биха ми напомнили да кажа, дето аз съм доктор по образование, и за това, дето явно, за докторите ще се сетят най-накрая, па може и да объркат нещо - моите близки на село все ми даваха да пренастройвам часа и датата на мобилните им телефони, щом узнаваха, че съм доктор, миличките, ама специален доктор, не съвсем като този, който липсваше в селото))) (И аз малко тойест, ставам, колеги, като офицерите от резерва, йе))
За жалост, колеги, по този въпрос с образователните напъни на някои общински съвети у нас, трябва да се изкаже конституционен юрист, койето сигурно няма да стане, тях сигурно още ги е срам, откакто ни обявиха нас - джангърите, извън конституцията, напомням, колеги))) Троля е противоконституционна вече колко месеца... 
Ами, накрай, честит първи март на всички мои бивши колеги от НЧ "Елин Пелин - 1926", честит им 1 март - Ден на самодееца, да са живи и здрави, за да направят един страхотен концерт на 5-ти, както винаги, честит празник и на всички троли - самодейци тука, на нас се крепят, колеги, всичките празници в тая държава, и някои от по-големите боеве))) 
Наздраве). 
ПП. Публикувам тук една интргуваща снимка, на мартеничка, която ми беше завързана от любезната жена, от която си купих форнети днес в центъра на гр. Карлово. От името на магазина, както и от името на всички еднолични и не само търговци  и местен бизнес в Карлово, желая на всички колеги хубави празници (както пожелаха с усмивка и на мен), както и приятно празнуване на 8-ми март)) (От мен - ша ги бийм!)))
Програма за тържествата по повод 3-ти март може да се открие на сайта на община Карлово, изписва се "община Карлово" в Гугъл)). 
image













Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: eloiz
Категория: Изкуство
Прочетен: 1651301
Постинги: 892
Коментари: 932
Гласове: 2596
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031