Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.02.2019 21:01 - Как троля стана дженгър, или за още някои душеспасителни неща
Автор: eloiz Категория: Изкуство   
Прочетен: 7858 Коментари: 1 Гласове:
1

Последна промяна: 27.02.2019 23:24

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Колеги, ей сега преглеждах първа страница на собствения си блог и установих, че той има, от 11 години насам, около 1 108 .... четения, около 600 коментара или повече, и много, много постинги. Единадесет години не са малко време, макар и тук да изтичат неусетно, като във всяка друга медия. Всички ние се занимаваме с едни и същи ежедневни проблеми, ама наистина с едни и същи, през няколко месеца). Ето, вчера писах нещо за "джендър диверсията", за същото писах и миналата година, два пъти или три, все е дни и същи неща, после писах и за насилието над жени и други у нас, хубави статии станаха, и сега гледам в днес. бг - пак същото заглавие, пребита до смърт жена, след като се оплаквала от побоища... 
И сядам пак да пиша, колеги, щом колегите от днес са извели новините, ще се пише. Можеха и да не ги изведат, нали))
Но по-конкретно, щях да се занимая и с новата ексцесия на джендър войната у нас, която се води от правителствовто, срещу народа - тойест, новият информационно - гей  скандал, който се завихри около това, че две министерства - това на образованието и това на здравеопазването, нещо не си прегледали документите, и слествие на това в експерименталните военни поделения на нашето общество - няколко училища (не се знай, може да са и в други, това никой няма да каже))) - попаднали "скандални гей брошури" за " Любов без последствия" (докато гледах нечий некомпетентно направен репортаж по телевизията - май беше на "Евроком тв", в който не благоволиха да разгърнат брошурата, ами май даваха кадри на някаква обществена сграда, явно училище))), ми хрумна, че може би става въпрос, в цялото това страдание, за борбата срещу СПИН и венерически заболявания у нас, и се оказах права). Колеги, отново някой делегира права на населението си да определя кое е правилно и кое не - в статии на днес. бг по проблема прочетох, че някои директори на училища били прибрали брошурите (къде със закъснение, къде не), други направо ги изгорили, тоест, дали е излишен въпросът, кой как ще се отчита за тия книжки, които струват все пак пари... И в това цялото бързане, някой успя умело да прехвърли вината върху "целевата група", разгеле, която била виновна за появата на брошурите, които тук се споменават само като брошури, без да се опише тяхното съдържание - което най-вероятно описва, как и защо се използват презервативи по време на полов акт, и че презервативът не е нещо немодерно, не е нещо, което ти нарушава удоволствието по време на полов акт - поне се надявам, това да пише, тъй като това пише в рекламите на производителите на презервативи)))) За тази цел би трябвало да бъдат по-шаренки и провокативни, защото действително бройката на заболелите от СПИН сред хомосексуалните мъже явно не е ниска, щом някой в нашата бедна държава е благоволил да ги преброи, па и да ги  таргетира в отделна група)))(Освен, ако моя милост отново не делегира твърде много отговорности на въпросната държава))
Гадаем, колеги, гадаем, а аз пак ще се повторя - за това, как хлапетата в моето бивше вече основно училище (не гимназия) реагирали на опитите на хора от някаква неправителствена организация да им говорят за безопасен секс и презервативи (това деца вероятно 5, 6, 7 клас, примерно, които живеят в мизерия, без канализация, в семейства със среден брой деца 4 или 5). Децата, които, както казва министър Ананиев, са "невинни"))), приели това обяснение като "голям срам", такива срамни неща не трябвало да се обясняват, явно всеки се ражда научен, според закона на джунглата (тоест, те са наясно какви са нещата, или поне са наясно, че те трябва да не се обясняват изобщо, може би))). Изобщо, ние сме според тях, срамни хора, възрастните, колеги, тойест, може би ,хората, които използваме презервативи, де да зная вече, това са тайни неща, болестите също се случват тайно, всеки трябва да си боледува сам, подкрепен от своята си таргет група - момичето с майката, бащата с момчето, само дето, някои заболявания, предавани по полов път, се предават между мъж и жена, колеги - това всички венерически заболявания, хламидия, гонорея, генитален херпес, от който тръгват ракови изменения на шийката на матката (да ме поправят тролите лекари, от това се умира за година, ако го диагностицират на  късен етап, може би) и няма от тях излекуване, но това също е тайно... 
Всички се правят, колеги, че всичко е тайно, досущ като в политиката у нас, но, за жалост, нещата винаги лъсват, да. Ето, както се е случило с тази жена, от първа на днес. бг, която най-сетне е умряла, след толкова побоища, все тайни - къде тайни на политиците у нас, които не се интересуват от такова разузнаване, или пък тайни на полицията, тайни на съдебната власт, тайни на близките на жената, и на още много хора. 
А аз, колеги, мислех да напиша в тази гей канонада, дето като гледам, явно всички у нас разбират тия дни основно от гей-проблеми, та окачват тез новини по сайтове и вестници, и всякакви телевизионни паланки, ама се отказах. 
А снощи, едни познати по интеренет, сериозни хора наглед, ме питаха - "Ти джендър ли си?" Ми какво да кажа, колеги, аз уточних, че никой все още, това го повтарям за пети път поне, не е уточнил какво е "джендър", явно никой и не иска да чуе за английската граматика, където джендър значи нещо, затова обясних, че да, аз съм джендър - обаче реших сега да съм нов вид, колеги, защото ми писва да се повтарям, то гевгири ли не си слагах на главата, то какво ли не беше в предходните статии  - тоест ще бъда вече  дженгър -  нещо, като животно на четири лапички, с котешка муцуна, опашка на лъв и очи на тигър, да. Такова животно съм, колеги, не е много смешно, но аз лично го намирам за сладко, а и наближава Баба Марта, сигур ще мога да си намеря и такава мартеница из сергийте, нямате си идея какви разнообразни работи има там, някой биха ги нарекли почти тотален кич, но в дъното на кича, има нещо ново, мислим,нещо интересно.... 
Ето, днес установих например, че на едни железни табели до Общината в Карлово са поставили винилови постери с най-важната информация за хода на Руско - турската освободителна война в Карлово и селищата от общината. Как се зарадвах, колеги, че бяха изложени копия от интересни гравюри и някои снимки, картини, както и кратки информационни блокове за хода на войната, свързан с Карлово, за генерал Карцов - освободител на Карлвово, за Страшното, и всичкото това беше направено от ученици от СУ "Христо Проданов" - клуб Краезнание и "Мултимедийна работилница", ако не греша. Един приятел, историк и заядлица по природа, заяви, дето това били общи неща, които можело да се намерят в Уикипедия, ами децата трябвало да намерят информация и за повече местни хора, участвали в Освобождението - за Васил Караиванов, роднина на Левски и пръв председател на Общинския съвет в Карлово и пр. (тази година се празнуваха 140 години от учредяването на първия такъв съвет в града), както и за други карловци, но все пак, все пак, отнякъде трябва да се почне, колеги, а то се е почнало, догодина децата ще потърсят и други неща, ще бъде още по-хубаво). 
Хайде, колеги, един поздрав за студената февруарска вечер, за всички тролоци). Опа, поздравът след малко, че компютърът на троля капризничи, колеги, и има проблем). 
ПП. Отново прочетох новината за пребитата до смърт жена в сайта "Майко мила". Не е правилно да се генерализира случаят, колеги. Всеки един от тези смъртни случаи си има специфика. Така, както в единия случай, миналата година или по-миналата, всички се дивяхме (или не всички, който иска) на думите на едно съседка, която се възмущаваше от това, дето битата до смърт жена много викала и не можело да се спи, този път пък се оказа, че новата жертва е била оставена да умре, докато насилникът си отнасял багажа от жилището, в компанията на неговата майка, като и двамата не счели да се обадят в спешна помощ, за да дойде някой да окаже помощ на жертвата. Това поведение, показва безспорно предумишленост, колеги, и склонност да се счита жертвата за животно, което все пак явно не е така, според закона, и според "Майко мила", които допълват, че една от новоприетите мерки срещу домашното насилие се състои в това, че законът приравнява убийството при домашно насилие с предумишлено убийство (ама това тук е явно?!?, няма нужда да бъде приравнявано?!?), тоест, наказанието вече трябвало да бъде около 15-20 години или доживотен затвор, или каквото е там... Е, да, колеги, но жената е починала. В статията няма информация за името й. Там присъства само името на убиеца, колеги - някой си Борислав Н. Името  на жената, оставена да умре от побоя липсва и от статията в днес. бг. Значи, тя ще бъде  г-жа Н и като такава, след години може би ще присъства, когато прожектират името й върху стената на парламента, за да бъдат приети и други мерки срещу домашното насилие у нас)). Г-жа Н., колеги, обаче си мисля, че от неправителствените организации сигурно ще сложат изпуснатите й тук имена, та ще настане объркване, всички ще се питат, коя е тая жена, и ще стане, както стана онази пролет, когато никой не можа да каже нищо за жените, чиито имена прожектираха върху стената на парламента. 








Гласувай:
1



1. apostapostoloff - В тази връзка нещо много сериозно:
28.02.2019 17:27
Чичовото дете,
я го доведете,
чичо да му каже,
как се мома лаже...

Следва “Калугер ме гони, мамо...“
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: eloiz
Категория: Изкуство
Прочетен: 1663402
Постинги: 892
Коментари: 932
Гласове: 2596
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930