Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.02.2019 12:52 - "Джендър диверсията" и различни видове баници у нас
Автор: eloiz Категория: Изкуство   
Прочетен: 274 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 26.02.2019 20:30


 Колеги, току - що прочетох първа страница на днешния брой на в-к "Труд", и установих, че тя представлява забележително еклектичен по своето послание цялостен текст, въпреки, че се състои от няколко статии - главната, озаглавена "Джендър диверсията  проспана от двама зам.-министри", "Снимка със заглавие Българският флаг на наградите "Оскар", Труд позиция: "Канибализмът на либерализма". 
Тоест, в първата статия "екип на "Труд" пише за това, дето "Всички носим отговорност за този пропуск. Конкретно служител в министерството го е гледал, той не е проявил необходимата чувствителност.", както и "Зам. - министрите на образованието Таня Михайлова и Деница Сачева, в чиито ресори попада скандалната анкета на ЕК, която пробута въпрос за третия пол на деца от 9-годишна възраст, са оставили разглеждането й единствено на експертно ниво в МОН." Г-жа Михайлова и г-жа Сачева са снимани са снимка към статията, сложени там, за да подкрепят схващанията на "екип на "Труд" за това, кой виновен за "джендър диверсията" у нас))). По-смешното е, колеги, че всички си мислят, че "просветният министър Красимир Вълчев" ще излече "чист" (кавичките са мои) от тая история, заради една отметка встрани на текста, която гласи "Ако имаше скандал по-рано, щяхме да реагираме веднага, заяви министър Красимир Вълчев", хихи))). Че как да реагира министър Вълчев, колеги, като нямаше как - та нали у нас, тоя въпрос с "джендър диверсията" остана само за бой и за вестниците, кой че я възприеме толкова на се ри оз но, че да съобрази, дето ЕК ще праща официални документи, които ще трябва да се съгласуват, тойест, да не живее един вид, политическият управленски елит у нас само в сънищата си, ами и да върши работа... И тези жени - г-жа Михайлова и г-жа Сачева, по пример на своя шеф - г-н Вълчев, така и не са разбрали, че таз работа ще им се стовари на главата, и нямаше и да разберат, ако медиите, в лицето на в-к "Труд",  както и май на в-к "Телеграф", не помня добре)) и на още някои, не бяха решили да си направят първа страница от тях, и те леко на майтап, щото няма у нас, кой да защити на подобни нива експертите)))
Хихи, ама ЕК, колеги, пак ще праща директивии, и то не само до МОН, ами и до други... Какъв смях че пада...))И малко срам, за по-умните у нас, които знаят, че законът, е над всичко)) Ако някой пита, троля не я е срам, аз съм оптимист и ми е простено, освен това съм с кабел, колеги) 
Идеалистично погледнато, отдолу на тази първа страница, колеги, като един контрапункт, ама не съвсем, стои и снимката на актьора от български произход - г-н Димитър Маринов, който взе участие в награден с "Оскар" филм, до него е сниман друг актьор от филма, от другата му страна актриса в ярка червена рокля, екипът на филма празнува на сцената... В крайна сметка, "Оскари"-те са за победителите). 
Обаче, колеги, как реагира в-к "Труд" в коментарната си статия отдолу, под снимката - "Канибализмът на либерализма", йоо, поредната футболна драма... Или още  - "Киното имаше възможност да се дистанцира от радикалния и пропаганден прогресивизъм, но вместо това се окопа в гражданска война и абсурдни спорове кой е по-голяма жертна на лошия бял патриархат", йоо, колеги, "гражданска война", да, има и у нас такава, макар и скрита - и напълно подхождаща на тоя лицемерен коментар... Можеше в коментара, да пише нещо за г-н Маринов, или за г-н Ушев, който донесе друг "Оскар" преди известно време, отново за българското кино и неговите дейци, които работят още от "Българан е галант" (ако бъркам, нека колегите тролоци да ме поправят, моля), а лентите ту са неглижирани, ту са рязани, ту са оставяни да гният, ту всички се втурват да гонят защитени видове прилепи по време на снимките на чужди продукции, които не достигат "Оскар", но все пак, види се, някои достигат дотам, защото го заслужават, и не само те, но и техните колеги. 
Колеги, тъй като не се харесвам нравоучителна, смятам да прекратя тази статия дотук, че се изнервям от себе си, ще ме прощавате. 
Поздрав на всички тролоци след малко, защото имам тук работа. 
Тц, колеги, ето и поздрав, който е едно малко извинение на троля, че бях забравила, какво е смях, покрай биенето и пустите боеве)))
ПП. В момента, колеги, доколкото ми е известно (поне беше така допреди 15 мин.) по Българска свободна телевизия тече предаване за "нашествието на джендъризма" или нещо подобно беше, в което един директор на училище и един психолог водят война срещу джендърите у нас, без обаче да споменават прекия шеф на директора - министъра на образованието, камо ли пък премиера на "тая държава")))) (между другото, колеги, в учебника по български език за 6 клас на изд. "БГ учебник"  има такова упражнение, върху показателни местоимения - и неговото условие е точно такова - да се каже от ученика, в свободен текст, дали смята, че употребата на такова показателно местоимение, съотнесено към "държава" или нещо друго, тц, вече не върши работа, да ви кажа, местоимението е безвъзвратно залепено в умовете на хората, разбира се - все пак може да се надяваме, ако децата узнаят, че е погрешно, поне да го знаят). 
Колеги, само преди вечер, пак по същата телевизия, която гледах, докато вечерях, някакъв млад човек обясняваше, че БСП напуска парламента, защото иска да свали правителството. Е те, ако боят срещу джендъризма беше както трябва, щяха до сега да са го свалили, което показва, че или БСП ги е страх, или нямат капацитет за това, колеги, или на никой не му пука за джендъризма у нас, койето е жалко. На мен ми пука, нежели, че така и не разбрах какво йе точно това и кой какво има предвид под него. Дам, колеги, аз слушам и гледам телевизии и чета новини, и не разбрах какво е това джендъризъм, никой не си направи труда да превежда, всеки у нас има различни страхове, как да ги знам всичките, за Бога, че да зная какво се влага в тая дума??? Някои дори, влагат и престъпления, да ви кажа - къде медийни, къде конституционни, къде срещу правата на човека, къде и трите, страшна работа, и никой никого не санкционира, колеги, да. Хихи, само дето правителството загази, да, покрай тоз джендъризъм))). 
Много ми се иска, въпреки всички лоши прогнози на психолога, който говореше с такава боязън, като че ли бяха нужни много повече психолози на този свят, за да го подкрепят, за това страшно нашествие по телевизията, да се роди например един втори Фреди Меркюри. Мисля, че има голяма нужда. За жалост, това няма да бъде "нормално"))), обикновено хората като г-н Меркюри, не са нормални, колеги, колкото и да им се иска на мнозина да ги нормализират. Ами не се нормализират. 
Нещичко и от него, той не е искал да променя света, искал е най-вече да пее, но е станало така, че го е променил - света. Понякога обществените закони, колеги, се подчиняват на някои културни явления, хихи)). Обаче - само на истинските, мисля. Ако някой си мисли, че обществото се подчинява на отрицателни явления - грешка, проблемът е в обществото, колеги). 












Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: eloiz
Категория: Изкуство
Прочетен: 1661063
Постинги: 892
Коментари: 932
Гласове: 2596
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930