Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.01.2019 14:27 - За джигитизма, както и за това, какво се случва, когато КАТ вече няма роля на пътя
Автор: eloiz Категория: Изкуство   
Прочетен: 1061 Коментари: 2 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Това тъжно заглавие, колеги, беше провокирано от днешния коментар на стр. 12 на в-к "Телеграф", където пише: "Тъпите ограничения на пътя ни правят джигити по принуда. Адекватността е безопасност", от г-н Георги Колев. 
В края на своя коментар, който разглежда невъзможността, според автора, да не нарушиш правилника, когато и другите го нарушават, и при това да трябва да те глобят, г-н Колев завършва с една поанта, която ме порази: "А това повдига въпроса каква е истинската роля на КАТ на пътя?". Ко ле ги, вместо г-н Колев да зададе въпрос, зачто няма достатъчно служители на КАТ, които да арестуват адекватно джигитите, за да не увеличават те самоволно скоростта на движение по пътищата, и да правят другите невинни шофьори джигити))), той мисли каква е "истинската" роля на КАТ "на пътя". Защо, питам се, някой не помисли, каква е истинската роля на линейките и пожарната, и мъжете от гражданска защита, които режат ламарините на пътя? Никой, колеги, не мисли за това, освен, когато не се озове до катастрофата, но и там обикновено покриват труповете с найлони, хората, все още са професионалисти, та само за кратко след това, "невинните джигити" имат лош спомен и понамаляват скоростта, до следващия път, в който решаватда увеличат на 90 км. ч в града, хихи, не на магистралата, и да не им пука за нищо, "поне за момент, докато си карам и си плащам данъците"))). 
Г-н Колев заявява, дето "Правил съм си експеримент да спазвам всички ограничения на пътя. Знаеле ли колко са гадни тираджийските клаксони? (бел. моя лелеее; а зачто не пишете до собственика на колата, номера му запишете, той ви нарушава спокойствието, хихи, па пишете и у фейсбук, колега, това се води черен пиар за фирмата, лоша работа, или и това си е страшно, лелеее, голям страх, значи, не йе само клаксона, майкиии, и не е ограничението на скоростта, и пак не е КАТ, колега))). 
"Толкова са мощни, че чак сърцето ви прескача. (бел. моя тц тц). Чух много такива и много псувни отнесох." (Колега, това е нищо, в борбата за права - да ви кажа, мен три пъти ме газиха на пешеходна пътека, нищо не е, ама пуста паника, все не успявам да свикна, па да им запиша номерата на тия, на петия път, да даде Господ, ще успея обаче, и някой че пострада;; веднъж предимството ми отне, заставайки на пешеходна пътека до метростанция и полицейска кола, знаеле ли, колега, какво удоволствие ми направи, да мина на два сантиметра от задната броня на колата, демонстративно, колега, колкото е позволено, както се казва)). Освен това стигнах за двойно повече време, отколкото когато шофирам с равномерно и адекватно на трафика темпо. Изводът е, че щом шофьорите масово не спазват дадено ограничение на скоростта, явно то не е поставено правилно."
Ясно, колега, за ограниченията и за клаксоните, и за туй, че мнозина "невинни джигити" ги е страх да протестират срещу колегите си и срещу клаксоните на тировете, е виновна КАТ. Обаче, аз се питам, преди да кажа "Да, ама не", защо, за Бога, КАТ не започне да глобява и за клаксоните, тц, та наистина най-сетне да поеме отговорност... 
Вместо това, "Напротив" твърди авторът на статията "дебнат ни, скрити като мишоци, именно там. С перверзна наслада, че ще ни прецакат. После правят изкривена статистика и ни изкарват едва ли не престъпници. С подлост. По този начин обаче не помагат на хората да видят смисъла от спазването на ограниченията, а точно напротив - отказват ги тотално". Тук бих попитала, защо , след като някой ти прави нещо подло, ти би се отказал тотално?! Нечто не ми е ясно, колеги, но ще си мълча. 
На мен лично ми стана малко тъжно от констатацията на г-н Колев, който заявява, макар и с желание за изключение, че "Истината е, че повечето от нас се качват в автомобилите си, за да работят(и плащат данъци) или да бъдат със семействата и близките си". Чудно, колега, а колцина, все пак се качват и за да получат удоволствие от шофирането, и колцина си го признават))). Ама истинско удоволствие - от това, че познаваш и владееш правилата, че не правиш ненужни компромиси с други "невинни", от това, че караш тоз голямо желязно нещо, от това, че българинът е умен и технически грамотен човек и пр. 
Колегата Колев обаче ме разбира, защото добавя "Не за да умрат и да избиват себеподобни". 
Обаче аз не съм съгласна с това, че "Не се съмнявайте в едно - тази крива статистика на КАТ изобилства от наистина примерни и изклчително внимателни шофьори". Защото не е така, колеги, невинни джигити няма. За останалото отговаря съда). Тц, тц, "Телеграф", дам)). 
Един поздрав за всички тролоци, защото троля трябва да отиде за вода). 










Гласувай:
1



1. blackpredator - като чете тоя постинг,
26.01.2019 16:01
човек остава с впечатление, че аФторката е много,
ама много обла куца пешеходка-троля
браво на г-на Колев!
апропо, поне два пъти седмично минавам по пътя-убиец Русе-Търново
от повече от 25 години не съм видял КАТ да "вардят" на опасните участъци
ей тъй някоя да присветне и друг джигит безопасно да намали
напротив, те са ВСЕКИ ДЕН, на правият и безопасен участък с безмисленото "длъжен да караш 500 м със 70"
цитирай
2. eloiz - Уважаеми Предатор,
28.01.2019 20:29
тук не е важна авторката, нито са важни хората, ето, и колегата Колев така мисли, а виждам - и вие, важна е маркировката, законът, километрите...). Много обичам такива ситуации, в които изобщо не съм важна, колега - тогаз един интелигентен трол, има възможност да изскочи, да се покаже, да се развърти, кво, като са написали на пътното платно тия страхливци "погледни" за пешеходците, хихи, написали, па бегали, и нема линейки, нема закони, нищо нема, колега, само единия майтап ни остана).
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: eloiz
Категория: Изкуство
Прочетен: 1658702
Постинги: 892
Коментари: 932
Гласове: 2596
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930