Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.01.2019 13:50 - Национализмът в рекламата и защо той няма почва у нас
Автор: eloiz Категория: Изкуство   
Прочетен: 1323 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 И така, колеги, току - що прочетох едно червено каренце на стр. 8 в днешния брой на в-к "Телеграф". Заглавието на каренцето гласи: "С 10 000 лв. от дарителската програма на "Мото Пфое" Реставрират два файтона на българския Хенри Форд". По-надолу статията започва по следния начин: "Проект за реставрация на два файтона (бел. моя - ама от кого е тоя проект? - по-долу ще стане дума), произведени от Мито Орозов - единствения българин, получил покана да работи за "Форд", спечели голямата награда на дарителската програма на "Мото Пфое". Колеги, продължих да чета надолу, с нарастващо недоволство, дето .....  "в Националната галерия".... "23 януари".... "Изборът на експертното жури за победител на сезона се спря на един специален проект, разработван от Регионалния исторически музей във Враца (бел. моя - разгеле, най-сетне, макар и без имена - имената липстват и на снимката към статията, освен името на шефа на българския "Форд" в момента))) "Мито Орозов - българският Хенри Форд". Неговата цел е да се популяризират дейността и наследството на Мито Орозов - родоначалникът на модерното коларство у нас, собственик (колеги!) на първата фабрика за файтони, кабриолети и карети". Хихи, колеги, само като си помисля, че преди седмица може би разговарях с някого, на когото заявих публично, дето в София нямаме "културна почва" за популяризиране на файтона, било то и като историческа даденост, ето, къде била почватааа - във Враца)). Колеги, аз лично, се чудя дали тази статия е дело на в-к "Телеграф" или на рекламния отдел на българския дистрибутор на компанията "Форд", няма надпис "Платена публикация", на мен лично ми прилича да е на "Телеграф", обаче е напълно възможно да е и на "Форд", тъй като това напълно прилича на рекламна стратегия, в която те не успяват, въпреки продължителния си опит на родния пазар, да се справят с едно просто вмъкване на родолюбиви нотки (при това, които трябва да бъдат вмъкнати съвсем навреме, защото най-вероятно файтоните на Орозов вече са били на скапване съвсем в Регионалния исторически музей на Враца, както са на скапване и много от националните ценности). Колеги, отгоре на всичкото, не само, че не са написали в тази статия нищо за това по какъв повод Хенри Форд е поканил на работа Мито Орозов от Враца на няколко хиляди километра на работа или каквото е, ами не са написали и как Мито Орозов се е борил, за да основе фабриката си, никой нищо не е казал за разказа на Йордан Йовков "Песента на колелетата" и за традициите на българското коларство, и за таланта на българските колари, и пр. и пр. и кога, за Бога, се е появила първата фабрика за автомобили у нас, защото щом го е имало Мето Орозов, значи е имало и това, нема начин, колеги)))
Пиша това, колеги, тъй като на първа страница на "Телеграф" днес има предупреждение, дето ЕС щял да ни съди, тъй като от 13 години насам не са се намерили сред онези, които ни управляват (о, не били държавните чиновници, и това пише, колеги))), трима души, да основат консорциум или каквото беше там, и да си защитят продукцията на национално ниво. Трима едри бизнесмени не са се намерили, колеги, да се явят патриоти и националисти на европейско ниво, дето се вика, и да си защитят продажбите, хихи)). При положение, че всички пенсионери у нас , ядат основно кисело мляко и хляб)). 
Десет бона за ремонта на два файтона на Мито Орозов, "Форд", ехааа)). Кой знае каква ли е цената им на тези превозни средства, в които са се движили навремето силните на деня в малка България, преживяла толкова войни, кризи, разцвети, и все интересни неща?! 
Със здраве,колеги, един поздрав от Карлово). За всички тролоци! 








Гласувай:
2



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: eloiz
Категория: Изкуство
Прочетен: 1659042
Постинги: 892
Коментари: 932
Гласове: 2596
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930