Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.09.2018 20:40 - Относно в-к "Телеграф", Истанбулската конвенция, троля, министърът на образованието и джангърите
Автор: eloiz Категория: Изкуство   
Прочетен: 434 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Вместо да се засрамят след големия бой вчера, колеги, днес от в-к "Телеграф" напротив, наскочиха с една тяхна любима  от по-рано тема, отбелязана и с водещ коментар в днешния брой, на стр. 12, озаглавен - "Кучетата си лаят, керванът си върви". 
Някой би казал, колеги, че вместо да се занимавам с трактовката на сериозните теми, отразени в днешния брой на вестника - като например, положението на паметника на Бузлуджа, което в коментар на същата страница е отразено тотално нихилистично - "Защо трябва да дойдат чужденците да ни го кажат и да ни го посочат с пръст", питат от вестника, а никой не се сеща, че това може и да е "история или ръждясъл отпадък", но струва пари, които всички са давали,  и то много пари, колеги, тц, и няма нищо общо с финалното търсене "от умрял отговорност" в коментара за тази ситуация на стр. 12 - "За това свидетелства и парадоксалното отношение на политическата сила, чиито предшественици са построили Чинията - дори те не желаят (бел. моя - въпреки, че са умрели, предшествениците; само не ми говорете за политически призраци, колеги, хората са си съвсем умрели, гарантирано, особено финансово и юридически, по мое мнение) - да се заемат с реставрацията и опазването й.". Те така, колеги. 
Та вместо да се занимавам със сериозните теми, аз налетях , както се казва, на нашия редовен спор с "Телеграф", за джангърите и Истанбулската конвенция. Друг ще каже - абе, Елисавето, тая конвенция отдавна се затри, ти поне какво сега скачаш тука, някой казал нещо без логика и ти бух - право там. Ами не мога, бе, колеги, не мога иначе! Именно във в-к "Телеграф" преди месеци видях такива изключителни определения за джендъризма и неговата природа, които впоследствие и критикувах тук, но ме мързи сега да отварям блога, за да видя какво съм писала; именно, заради това и разбирам колегите от вестника, които в днешния брой са се шашардисали от един от огромните проблеми на нашето образование - сложно и в някои случаи - както в този, с учебниците по здравно образование - ужасяващо написани учебници, да. Дам, колеги, и аз на мястото на някой човечец от фейсбук и не само, който по принцип не говори за секс вкъщи и извън къщи, освен под юргана или с колегата на цигара, няма време за подобни разговори с децата, и от време на време гледа порно в интернет, за да се увери, колко е напреднал света, та ако такъв човек, види тази структура, дадена добре в снимка към статия на стр. 5 от днешния брой на вестника - "Детство. Половите хормони оказват влияние и на мозъчните структури, които определят специфичното поведение, свързано с: 
. осъзнаване на разликите в тялото
. идентифициране с родителя от същия пол
. откриване на възможността за доставяне на удоволствие при докосване на външните полови белези
. полова социализация - възприемане на различни модели на поведение - мъжко и женско.", 
например, след прочитането на "родителя" в горния ред, и след него непосредствено на " доставяне на удоволствие при докосване на външните полови белези", би изпаднал в кротък ужас, за което съвсем не е виновна Истанбулската конвенция, колеги, както пише коментаторът г-н Събчев на стр. 12, а е виновно Министерството на образованието, което не е контролирало как се пише учебникът по Биология и здравно образование за 9 клас, написан така плашещо наукообразно или не толкова (я да се изкажат сега тролите биолози)))), чиито съставител, проф. Мария Шишиньова, заявява от своя страна, че била спазена програмата на МОН, а българите " не сме свикнали да възприемаме съвременното състояние и развитието на обществото.", хехе)). 
От известно време насам, колеги, откакто сблъсъкът ми с училището стана челен, публикувам тук материали за качествата на някои учебници, които са в обращение там и наистина,  качеството им се нуждае от сериозно обществено обсъждане. Единствено заетостта и боледуването ми ми попречиха да продължавам да качвам примерни уроци от учебници, което смятам да продължа в бъдеще. 
За жалост, такива моменти, с учебниците и образованието у нас, стават причина, може би, за следните реплики, вписани в коментара на в-к "Телеграф" по темата, на стр. 12 - "Но покрай разумно звучащите аргументи на защитниците на учебника за репродуктивното здраве (аз не прочетох подобни аргументи в статията на стр. 5!) за ранните сексуални контакти, необходимостта от толерантно отношение към хората с различна сексуална ориентация ловко се прокарва идеята, че хомосексуалните връзки са нещо естествено.(?? че ако е нормално да има хора с различна ориентация, защо да не са нещо естествено и подобни връзки, или, ако си позволя да перифразирам г-н Събчев, ще минем на страната на "историците", които познават ефимерността на времената, и стабилността на обществата)). Г-н Събчев продължава в този смисъл, че "Така е за един нищожен процент от хора, (бел. моя - един на десет души, по официална статистика в Уикипедия), при които това е генетично заложено.(....)Никой не може и не бива да ги съди." Йоо, колега Събчев, а дали трябва да ги съди?! И какво ще стане, ако ги осъди?! У нас, ги осъждат по принцип, в Борисовата градина скинарите, и на други места също, в България все още, заради това, че не можа да мине в Народното събрание Истанбулската конвенция за това, че никой не може да бие друг безнаказано (макар и у нас това да важеше най-вече не за "джендърите", ами за проблема с ДОМАШНОТО НАСИЛИЕ,  който засяга всяка 1 от 3 жени, все пак повече е, от 1 на 10, или не зная)). 
Според г-н Събчев и отдавна изразеното мнение на в-к "Телеграф", това "не бива да се пропагандира" (кое точно - не се разбира - той го нарича "алтернативен секс" в предходното изречение, по-нагоре е наречено "различна сексуална ориентация", има нещо за "ранни сексуални контакти", което спира до фразата, тц, и пак онова, за хомосексуалните връзки, които всъщност, май са към учебникарските "хората с различна сексуална ориентация")))). Авторът намеква, че не е съгласен с г-жа Шишиньова, и че е по-добре, "да си стояхме в Средновековието", ама не се разбира защо, колеги! 
И не мога да разбера, защо колегата Събчев така лесно се отказва от борбата - "Дали МОН ще вземе отношение към случая, не е ясно.". Бря, колега, ами че вие изказахте толкова - половин страница вестникарска - с аргументи, в коментар, и още половин страница - в статия от самия вестник - че как така ще се държите като обидена принцеса, срещу МОН??? Кой е тоя МОН?!! Тие от МОН, не могат сами да приемат Истанбулската конвенция, а!!! Че ги бием! Те ще ни дават такива учебници, които предизвикват хомофобия и желание у определена част от обществото, за връщане в Средновековието, ние че ги търпим, а??? Аз лично, трябва да кажа, че например учебниците по български език и литература, като извори на фундаментално познание, ключово за националната сигурност, предизвикват у децата чуство за малоценност (зарадите тежкия материал, с който те вечно не могат да се справят) и нежелание за четене, за писане и за интелектуално развитие, пак по същата причина - виждам го всеки ден, писала съм тук на няколко пъти вопиющият пример за учебникът за трети клас, в който имаше две големи страници урок за човешкия мозък,  с неговите гънки и устройство, който дори съм преписала тук в отделен постинг.
За жалост, троля отново стана многословна, колеги, поради което, ще приключвам този постинг, защото в интерес на истината, много мразя дълги постинги.
Хайде един поздрав, за в-к "Телеграф", и за всички тролоци!
 












Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: eloiz
Категория: Изкуство
Прочетен: 1661197
Постинги: 892
Коментари: 932
Гласове: 2596
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930