Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.09.2018 14:09 - Кой може да накара непълнолетните и малолетните да не хитруват, ходейки на дискотека, и защо това трябва да се случи?
Автор: eloiz Категория: Изкуство   
Прочетен: 2548 Коментари: 2 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Колеги, във вчерашния брой на в-к "Телеграф" се тиражира една страшна новина - за това, дето непълнолетни и малолетни се изхитряли, като плащали по 5 лв. на фалшиви по-големи батковци и каки, с които да могат да влязат в дискотеките за възрастни и там да танцуват и пият на корем ( у нас, доколкото знам, пушенето все още е забранено, тц, май, в тия заведения)))Бре, тия деца, колеги, колко станаха хитри - от коментарната статия на "Телаграф" на стр. 12 от вчерашния брой излиза, че това са доста голям брой деца, може би почти всички, тойест, не е отделен криминален случай, повод за дейност на някое РПУ (по който проблем, вероятно, те не действат)), ами е национален проблем, на който трябва да се обърне голямо внимание. Може и да е така, предвид факта, че има лека криза в посещенията на клиентите у дискотеките у нас, тъй като има и лека финансова криза, която се отразява в платежоспособността на самите клиенти, та е възможно, да се търсят от съдържателите съзнателно и други таргети, но все пак, все пак (което отново е работа на съответното РПУ, колеги)... Не ми се ще да чета заглавната статия на "Телеграф" по въпроса, за да видя, как е отразен този момент, по-интересна е коментарната статия на стр. 12, под заглавие " Клас стани, клас мирно пред дискотеката", с акцент "Децата не помнят "Индиго", но адът може да се повтори", с автор Райна Харалампиева. 
Статията започва с едно красиво интермецо от популярен български филм, някога определян като ключово художествено произведение, отразяващо отпора на обществото към тоталитарния режим на комунизма в едно от неговите най-силно засягащи общността проявление (тц, колеги, поне аз така го мисля, че беше ?)- "Бийтълс"... "Бийтълс"... Кви са тия маймунски танци, вземете изтанцувайте по един валс, покажете, че сте млади хора!" 
Авторката уточнява, че "Железните правила във филма "Вчера" са непознати за учениците, но са незатихващ спомен за нас, родителите.", тя допълва, дето "Сега този тип контрол" (явно се има предвид контрол над танците, друго от този филм, не е обяснено - т.е, че имаше контрол и над дължината на полите с печати по краката, и над носенето на фуражки към училищни униформи, както и др.??? но все пак статията на авторката трябваше да коментира вид престъпление, вероятно се отнася до това), отдавна не се прилага, малцина са учителите, които си позволяват да правят забележка каква музика слушат, как се обличат или как танцуват.". Да, колежке Харалампиева, това е така, днес мнозина, в нереформираната ни (тоест непоела наникъде окончателно след падането на комунизма) образователна система си представят, че може би учителят трябва да прави "забележка", а всъщност, ако системата не е тоталитарна, той просто би трябвало да е проводник на своя или чужд авторитет, от който децата да възприемат, наред с този на родителите им - тоест, времето на "забележките", извън бележниците, отдавна е отминало. Но не е така според авторката, която смята, че "А може би трябва!" (да се правят подобни забележки, тц), ама, не можем да вървем времето назад, колеги, колкото и да се опитваме вече трийсет години, и това е факт. 
Доказват го дълбоко скръбните думи на авторката, с които тя продължава: "Но как, след като понякога ние, родителите, не приемаме някой друг да възпитава децата ни. Възмущаваме се, че някой друг им определя вечерен час. Това е работа на майките и бащите. Защо нормативен акт да изпълнява задълженията ни?" Тц, колеги, ето къде било заровено кучето! Родителите у нас (явно всички?) се възмущавали, задето е въведен вечерен час, макар и вече само риторично (авторката на статията не е отговорила на този въпрос), а в това навярно, се крие и причината, поради която родителите на децата, ходили на дискотека за възрастни, не са ги потърсили вкъщи през нощта?! Ето тяхното оправдание за неспазването на законовата норма,колеги, според "Телеграф" - те се възмущават от нея и явно не са дозрели до мисълта за нейното спазване, може би те са останали на онази вълшебна фраза за "бунтарският дух", употребена от авторката в началото на статията, който, според нея, "винаги е неизменна част от съзряването"))). За жалост, колеги, бунтарският дух, невинаги вижда ясно реалността, а тя, и според авторката, е че "Ние не можем да се справим с новото бунтарство, което върлува сред младото поколение."(под бунтарство тук се разбира науважението на мнозина млади хора към обществения ред, правилниците на институции и пр. и пр., възпитани у тях от техните родители, медиите и средата, в която живеят). "Подрастващите живеят във време, в което няма задължителни масови мероприятия" (???), все пак "Това е добре, но желанието да учат химна на светите братя Кирил и Методий не идва само. Техните идоли са други. (кои са?) Героите на новото време дават на младото поколение точно това, от което има нужда (? какво точно дават; бих казала, колеги, че вземат - например един Ванко 1, който изглежда с огромни бицепси на фотошопирани снимки, всъщност, е лежал в затвора, а там не е хубаво, може и да го убият някъде, и това не е хубаво, в някои случаи много боли и не е добре, никой не заслужава такава съдба, не е добра  мечтата човек да прилича на Ванко 1, колкото и да му се иска, светът около него да бъде друг). Авторката продължава в смисъл, че "Технологичната революция върви ръка за ръка със сексуалната. Да се възмущаваме би било безполезно, нелепо..." Тц, аз затова реших, колеги, да се възмутя, защото всъщност смятам, че сексуална революция няма, (все пак, имаше такава, с измислянето на анти бебе хапчето, но тя не се проведе в България), има  бум на сексуални и криминални престъпления срещу личността от подобен характер - частни и обществевни, извършвани от медии, педофили в интернет, от държавните органи, които не реагират достатъчно бързо на "технологичната революция" и не защитават правата на своите граждани и пр. От в-к "Телеграф", кой знае защо, наричат този проблем, "демоде". 
"В очите на хлапетата изпълнителите са мега супер ултра яки, в което няма нищо чак толкова (хихи, ето пак компромис, колеги) осъдително. Тревожното е, когато децата стават колкова комбинативни (това не беше ли положително качество някъде, в някакви документи, тц?), че са готови да погазят всичко, за да влязат на концерт на своя любимец. Тъжното е, че техните пълнолетни близки им осигуряват този вход за рая. (тц, не бяха ли чужди близките?), и този случай е описан, все пак - "заведенията дори предллагат услугата "служебен родител" на непълнолетни, за да ги пуснат да купонясват цяла нощ с алкохол на корем и наргилета.". За жалост на автора на статията, това не е обществено явление, а криминално престъпление. Каквото е и незаинтересоваността на техните родители към това, къде децата им се намират през вечерния час. 
Заплахата, обаче, според "Телеграф", не е законът, а случаят в дискотека "Индиго", където децата умирали "за 2 лева" (въпреки, че пиенето на алкохол в днешните дискотеки и пушенето на наргиле далеч не струват 2 лева))). Авторката на статията пише: "Роенето на барове и дискотеки днес едва ли ще позволи този ад да се повтори", което означава, че тя смята, че с осигуряването на по една дискотека за всеки ученик, се изключва вероятността, бягайки към изхода, той да настъпи и смачка себе си? Тази безотказна обществена логика на конформизма, която владее нашето общество от десетилетия, без да води до неговото съзряване, води и до по-нататъшните призиви на журналистката: "Нещо трябва да се промени, за да не загубим младите завинаги. Загуба не чисто физическа, а морална. Поведението на учениците ще е друго, ако училището и семейството са други.". И тук, колеги, като гръм от ясно небе (но със съвсем конкретна обществена логика) идва споменаването на родното училище, за което, както казваше една моя позната, накарали един директор да пише една купчина показания и донесения по повод това, че 19-годишен частен ученик в един часа през нощта, се бил блъснал с автомобила си и загинал, за което в никакъв случай не била виновна директорката, нито училището. 
Но я да видим, какво мисли обществото по въпроса? "Наш дълг като родители е да накараме децата си да осъзнаят, че сме по-важни от смартфона. А влизайки в класната стая, уроците могат да са под формата на игри, преподавателите - съотборници на децата, да ги карат да мислят, да се смеят, да ги учат да печелят и да губят." (бел. моя, интересно тогава, кой ще ги научи да различават песните на "Илиада" от Омир от други стихотворения, да речем; ако някой рече, че нямало да имат нужда, то все пак - тия песни, се учат от две хиляди години, човечеството е минало през поне пет технологични революции през това време?). 
Ко ле ги, един специалист тези дни ми каза, че нима българското учителство, не наподобявало учениците в клипа на Пинк Флойд, който ще публикувам тук. Имаше колеги учители, които се възмутиха от такова сравнение, защото са дългогодишни преподаватели, изтърпели са какво ли не, за да може "системата" да извърти поредни випуск, но аз съм младши учител, колеги, и съм  съгласна с него. 
Поздрав и за всички колеги тролоци) 






 
 










Гласувай:
0



1. predatorkapredatorka - !!!!!! булка Елоиз, и аз съм тролица,та..
27.09.2018 23:11
изв,не може ли да смениш тъзз тъпа плоча, бе мило..
от де го изрови тоъъ Телеграф..жалко за таланта ти..
и още по тъпата помпа..
цитирай
2. eloiz - Предаторка,
28.09.2018 17:50
нямам намерение да я сменям плочата, струва си да се бие "Телеграф", гледам, народът се лепи, въпреки, че всикчки викат, че било тъпотия - значи не е)). "Телеграф", както и преди съм казвала, е вестник, който има тираж поне 100 000 броя на ден, сред най- продаваните ежедневници е, тъй като цената му е приемлива за пазара - 80 стотинки на брой, ако не греша. Следователно, има резон да се критикува). Мерсим за конплимента, много обичам някой да ми казва, че съм талантлива, особено, когато имам температура)). Помпата малко ме учуди, ама разбрах накрая - троля си е леко праволинейна, както всички тука вече са разбрали. Така че - боят продължава, само да ми спадне температурата!
Пази сее, голям, зъл, нечистоплънет "Телеграф", троля иде!)))
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: eloiz
Категория: Изкуство
Прочетен: 1651214
Постинги: 892
Коментари: 932
Гласове: 2596
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031