Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.09.2018 00:03 - Отново за раждаемостта, по-иначе, ама почти същото (кратка бележка)
Автор: eloiz Категория: Изкуство   
Прочетен: 4707 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Нямам много време, колеги, и само набързо ще рамкирам тука новината за нещо, която ми попадна във фейсбук днес, и се принудих да обикалям по разни места в интернет, за да търся подробности. Оказа се, че някой някъде (продуцентска къща у нас, собственик на медия), щял да прави интервюта с хора, които не искат да имат деца, или имат едно или две деца, и не искат да имат повече. Разбира се, тази новина е интересна, защото у нас, с проблемите на раждаемостта  реално - с цифри и труд, се занимават само хората от Националната статистика, а също така и учителите по география и икономика в средното училище, които ни набиват в главите от години, как от 80те години на вече миналия век, България имала проблеми със спада на раждаемостта, които се дължали на....(поне по мое време беше така, преди 20 години, не зная, дали в момента новите учебници по география, се осмеляват да посочат последните точни цифри от статистиката). Аз, колеги, веднага се възмутих, защото си помислих, че една частна компания, е решила да реши проблема с раждаемостта, организирайки някакво своеобразно риалити шоу, в което ще убеждава разни хора, да имат дечица, вече гледаме едно  такова шоу с подобна, само че повече патриотична тематика, тези дни - "Фермата". 
А работата се оказа друга. Когато порових в интернет, установих от един сайт, който не съм проверявала, и се нарича Факти, че Нова тв сменяла участниците в един от сутрешните си блокове, пък Лора Крумова вече нямало да участва там, пък щяло да има нова документална поредица, "Къси разкази", пък там щели да показва "историите на хората" зад демографската криза у нас. 
Факти пишеха, че нямало да има експертни мнения за въпросната криза (аз съм съгласна, хората от Националната статистика са много суховати и явно отказват да поемат политическата отговорност; най-вероятно и заради това в статията на факти беше написано, че авторите на предаването или някой друг, дал информация за тая работа, се е ръководил от статистики на ООН...))). 
Не е редно, колеги, да се критикува предаване, което все още не съм гледала, но ми стана неприятно, дето искат да показват гледната точка на хората в тоя проблем, който не е техен, на хората, а е на държавата, тойест - за кого, ще бъде предназначено това предаване, питам аз, при тези условия, колеги, и струва ли си една частна медия, да прави такова предаване, което на практика, няма да обслужва нейната аудитория, защото проблемът не е в аудиторията й... Тц, мисля си, колеги, че всеки, който си мисли, дето проблемът с раждаемостта, е в населението, по каквато и да е причина, ще изгуби... )))




 




Гласувай:
1



1. nedovolen - И фейсбук, и фермата, и факти са от ...
14.09.2018 05:08
И фейсбук, и фермата, и факти са от един дол дренки.
Проблема с раждаемостта е в детските градини. Има ли градини, ще има раждаемост. А защо в детските градини. От тук следва дълъг наниз от въпроси, на които човек ако си отговори, ще разбере за раждаемостта.
Няма тука ферми и факти, фейс няма!
:)))
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: eloiz
Категория: Изкуство
Прочетен: 1651669
Постинги: 892
Коментари: 932
Гласове: 2596
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031