Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.08.2018 10:45 - Денят, в който във в-к "Телеграф" нямаше цици
Автор: eloiz Категория: Изкуство   
Прочетен: 1084 Коментари: 2 Гласове:
0

Последна промяна: 30.08.2018 16:58

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 (относително кратка бележка)
Колеги, преди дни видях истинско чудо - ден, в който във в-к "Телеграф", не бяха публикувани нито чифт голи цици, което мен лично, много ме изненада и ме наведе на размисли. Поради това, че от този вестник, по моите наблюдения (макар и епизодични) публикуват цици дори на Коледа и Великден, колеги, когато представят по цици Снежанка и тринайсетия апостол; поради това, дето от този вестник, публикуват цици и на национален празник, и на годишнини национални или професионални, винаги на трета страница, и на предпоследната спортна такава ( а в събота, публикуват всички цици от седмицата, на спортната странца, и правят някакъв конкурс). Дори, върху голямата снимка с цици на трета страница, която заема една трета от страницата, обикновено се публикува някакъв кратък текст от редакцията, който има отношение, най-често към светските събития у нас, новините за които обграждат тази снимка - разбира се, в коментара се демонстрира съзнателно наивистично отношение, че кой иска от едни цици задълбочен размисъл, че и да го публикуват във вестник това, нали ще си изгонят публиката, но, за жалост, аз чета всичко в тоя вестник, колеги, и преценявам визия и текст, за жалост... 
Та в понеделник, 27 август, нямаше цици във  в-к "Телеграф". Нещо повече, от първа страница се мъдреше снимка на Ганди,  до него главната новина, изрядна, дето "Рейсът ковчег погреба пълен отличник и баба му", вътре, колеги, вестникът също беше изряден - на трета, в светските новини, Преслава, която почти всички у нас обичат,  усмихната, поздравява България, на някоя от последните страници една ужасно официална новина, без грам снимка голотия, за това, дето конкурсът "Мис Силикон" станал "Мис Силикон Естетик", леле. Изобщо, всичко беше едно такова сериозно, отговорно, сякаш, колеги, това не беше "Телеграф"??? 
Е, 27-ми беше ден на национален траур. 
Дето се казва, да му се прище на човек, всеки ден да е национален траур?
Имах намерение, да напиша този постинг, колеги, още на 27-ми вечерта, обаче за миг погледът ми попадна върху някаква публикация, за 16-те загинали в катастрофата (тогава все още бяха 16, днес вече са 17, не съм проверявала, дали бройката не е увеличена), и нещо ме спря.  Все пак, си е ден за национален траур. Може за две седмици, по нашите пътища да загиват петнадасет души, но все пак, в този ден, заради който беше траурът, бяха загинали наведнъж. Дам, колеги, поредното дете - отличник, загинало на пътя (преди няколко месеца, такова беше бутнато, за пореден път, и влачено на пешеходна пътека), поредната възрастна жена, можеше да бъде и по-млада, ако имаше по-млади хора на екскурзията. 
Един приятел каза, че нещо се променяло в България, напоследък забелязах, че на една от пресечките в Карлово, тази срещу болницата, шофьорите спират, за да ни изчакат да преминем, въпреки, че ние не сме тръгнали, а аз конкретно - дебна кой кога ще спре, затова не тръгваме... Спират шофьорите, ядосват майка ми, която смята, че трябва да спрат, когато ние тръгнем, а то, каква била работата... 
 Вчера, за пореден път, колеги, видях една нова реклама по телевизията - млада майка с малко момиченце, стоят пред някаква пешеходна пътека, колите не спират, но после започват да спират внезапно пред пътеката, за да преминат двете и да започнат финалните призиви на НПО-то, което произвежда тая реклама (ако не греша), явно някое столично, което отправя възвишени благодарности към съвестите на шофьорите, които са спрели и които имат намерение да спират)). Ко ле ги, вярно, че визията на майката  и на това детенце беше, така да се каже, представителна, и  "натокана" по софийски)),  дори изглеждаше леко нацупена и натъжена, задето не й дават път, в което няма нищо лошо, така виждат колегите, така са представили нещата, това мислят, че виждат и шофьорите, хихи, но все пак, може би,  в тази реклама трябваше да участват и друга майка - някоя по - изнервена, с изнервено дете, друга с количка, която може да говори по мобилен телефон, две хлапета - едното хиперактивно, другото не, една баба прегърбена на г, друга баба с деменция, един дядо с патерици, момиче с количка и сляп човек, с куче или без него, само с бялото си бастунче (в кв. "Люлин" в София има пешеходна пътека със звуков сигнал, сложена там в памет на 15-годишно сляпо момче, загинало на тази улица, защото, да защото). Вярно, тълпата ще се увеличи, няма да е толкова фризирана, към нея могат да се присъединят и други хора - бързащи за работа, някой надрусан наркоман, син на някоя бързаща за работа жена, абе, истинския живот. И девизът можеше да бъде - спри и пусни истинския живот да премине, тц, най-сетне го видя, поздравления))). 
Тъй като тази бележка пак стана обемиста, а на мен ми се искаше, да кажа няколко думи и за новия конкурс "Мис Силикон Естетик", чиито нов слоган, описан от "Телеграф" малко иронично (особено в тази част, дето вестникът заявява, че "Неделина покри изцяло представите на журито и публиката за миската с най-естетична визия", поразява с асоциациите за "естетична хирургия", без от журито да са поканили ни един вероятно естетичен хирург, но когото биха могли да платят, след като организират и паралелен конкурс за най-добър естетичен хирург на държавата, койето ще бъде по-справедливо, предвид това, дето у нас постоянно има нужда от такива хирурзи - ето, освен частни поръчки за силиконови дами, имаме и постоянни катастрофи... Мисля си, както чета днес и новината за ТЕЛК, колеги, в днес. бг, според която "властите" у нас завяват, дето "новите правила" щели да принудят (???) гражданите да си пишат по-малко проценти за инвалидност (тук се пита, а какво пише ТЕЛК, но това е друг въпрос, който е предназначен за пациентите, но явно не и за властите), дали и с тоя конкурс, за "естетичен" силикон, няма да стане така, тойест, отговорността за естетиката, отново, да легне върху манекенките, колеги... 
Песнята - по-късно, защото троля има работа. 
Тази музика, разказва за една гражданска война, колеги. Гражданските войни, във всички времена и навсякъде, може би са еднакви? 







Гласувай:
0



1. apostapostoloff - Като гледам колко педеруги се навъдиха,
29.08.2018 15:37
по- добре ще е, ако вестникът почне да публикува снимки на голи дирници. Гъзът май е по- дирен от кундата.
цитирай
2. eloiz - Апостол Апостолов,
30.08.2018 17:02
у нас, поради естеството на обществения ни режим, хората, за които говорите, се продават, те много права нямат,докато циците, продават. Това е много мрачна тема. Аз лично, прочетох вместо "педеруги" в първия момент, "пеперуди"))). И тъкмо, да напиша нещо за пеперудите, тц.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: eloiz
Категория: Изкуство
Прочетен: 1651155
Постинги: 892
Коментари: 932
Гласове: 2596
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031