Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.08.2018 15:09 - Кога малолетните престъпници у нас станаха престъпни босове, достойни за страниците на "Телеграф", и за Климент Охридски
Автор: eloiz Категория: Изкуство   
Прочетен: 363 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 (бележка) 
На стр. 8 в днешния брой на в-к "Телеграф", колеги, е публикувана една знаменателна статия - "Деца се гаврят с куче до смърт. Футболистчета на 8 и 10 г. ритали жестоко животното". Това, не е темата на броя - темата на днешния брой, колеги, е това, дето майката на "Чеци" (един убиец от дълго проточило се дело) ходила да му поправя зъбите в затвора(??), а той се оплаквал от условията там и пр. и пр., абе все от криминалния жанр. Ноо, на 8-ма страница, присъства в голямо каре тази статия, за децата и кучето, гарнирана при това, със снимки на самите деца - всичко си е, както му е реда, с големите батковци (разбира се, и тук няма резултати от следствие, такова изобщо не се е провело, според статията в "Телеграф"), снимките вероятно са взети от Фейсбук, където новината, според "Телеграф", шествала (както е известно на всички, включително на "Телеграф", за което и не можем да ги съдим, единствено във Фейсбук текат кампании за борба с жестокостта към животните у нас. тъй, като борбата с жестокостта срещу животните, не е държавна политика, т.е. не се водят статистики и не се правят анализи,  то ние не знаем, ама изобщо, колко от тези престъпления, се извършват от деца и тийнейджъри (да ви кажа, психопатите са не повече от 10 процента от цялата бройка, сигурна съм)); както пише по-надолу в статията, институциите не са подготвени и не желаят да се занимават с тези проблеми наяве).
Новината започва с това, дето "Хлапета на по 8 и 10 години убиха с особена жестокост бездомно куче в Дряново." Фейсбук разследването, поведено от неизвестна (???) група във Фейсбук изкарва наяве, че всъщност, децата не били две, ами три, имало и възрастна жена,която се помъчила да ги спре (от "Телеграф" в подзаглавие посочват, че били "възрастни жени"??), кучето било квартално, децата били келеши и пр. и пр. Най-малката снимка в статията на вестника, е тази на убитото куче. Не бива така, колеги. Във Фейсбук, на страниците на организациите за защита на животните у нас, има такива снимки - на кучета и котки с изгорени муцуни, залепени по муцуните изгорели пластмаси и найлони, рязани лапи, сгънати надве задници, наскоро видях снимка на животно, ако не греша, на страничката на "Четири лапи", тригодишно куче (тоест, младо животно), на което впитата във врата верига беше направила дупка в кожата, все едно, някой му беше правил пиърсинг, ама много голям, представям си, как е изглеждало това на лекарите и как е миришело, и колко го е боляло животното. 
Във Фейсбук, естествено, хората искат справедливост по въпроса с двете деца, убили куче от бой - те трябвало да бъдат набити "в промишлени количества", родителите им трябвало да бъдат глобени. Някои зевцеци или истинските родители дори, също коментират, дето не били горди от децата си, "вероятно" не са се погрижили добре за възпитанието им, "съжалявам искрено" - твърде един баща, уж щял да съдейства?? (ама на кого и как, това остава тайна, нека поне да успокои потребителите). "Майката" на друго дори заявява, че ще накара сина си да почиства до 31 август детската площадка всяка вечер(??) . Намират се и разумни хора, които дават съвет, да се заведат децата на психиатър. 
Но, как регаират институциите - началникът на РУП Дряново г-н Тодоров обещава, дето щял да се самосезира, срещу малолетните извършители - да, "родителите на децата няма как да носят отговорност, тъй като в подобен случай отговорността е лична.". Така йе. А как тогава, питам аз, майката на единия младеж, ще го накара да ходи да чисти площадката, хехе, хванахме колегата трол от фейсбук, който се представя за майката на детето, колеги)). Всеки у нас, носи лична отговорност, за себе си, и за цялата държава. 
Последните редове на статитята на "Телеграф" са посветени на реакцията на прокуратурата, която може би(?) трябва да подеда някаква жалба, или що, никой не обяснява, обаче се оказва, дето "прокурорът бил ангажиран". 
И така, на 8 и 10 години, малолетните извършители(??) на това престъпление в гр. Дряново, бяха отразени от в-к "Телеграф" (а вероятно и не само от него), наред с "Чеци" и други олигарси, както и при обичайните криминални - днес представени от "Дрогиран шофьор натресе линейка" на последната страница на вестника.  
А можеше, когато децата са нарекли "дъртачка" възрастната жена, дошла да спре боят срещу кучето, да се намеси съсед, който е чул квиченето на животното. Още по-добре - двама. Да не би за пръв път същите хлапета да са биели това животно, или други? (хлапета и животни). Хем щеше да защити възрастната жена, хем щеше да се скара на 8 и 10-годишните момчета, хем нямаше да я има статията в "Телеграф", хем никой нямаше да гони прокурора и нам кой още. И след случката, същият съсед, да отиде да звънне на звънеца на апартаментите на майките и бащите на децата, и да каже - така и така, вашето дете направи това и това, виковете на животното бяха непоносими, не желая това да се повтаря. 
Сега за сега обаче, тая работа не се е случила. Ние не чухме нищо от съседите на децата и техните родители,дали пък, ако се възбуди разследване, по-голям успех ще имат полицаите, когато отидат там и започнат да разпитват същите тези съседи, но им кажат, че "тия малките ще си понесат личната отговорнорност"?))))

На мен ми е весело,колеги, пращам поздрав, и си пазете децата, че вече на осем, стават криминални престъпници. 
Поздрав специален за карикатуриста Ивайло Цветков, който е нарисувал една покартителна картинка на стр. 12, на нашия вестник, с две страни - на едната - хора, които един по един тръгват за на някъде с куфари и дипломи от гимназията, а на другата, стои Св. Климент Охридски, с надпис на ореола - "Софийски университет "Климент Охридски"", и до него пише - "Помогнете!! Набирам студенти!". В карикатурата ме привлече и точното отразяване на портрета на един от най-значимите български учители, точен е и много ми допадна. 
Бог да прости св. Климент Охридски, който някога, заради далновидността на княз Борис І Михаил, според исторически документи, е имал над 3500 ученици, и бил толкова способен и деен човек, че едновременно, можел да върши няколко неща - да разговаря, да пише, да учи учениците си. Бог да го прости, Бог да прости и братята Евлоги и Христо Георгиеви, чието богатство е ненадминато и до днес, построили най-големия университет в България, който носи името на св. Климент, с пълно право. Техните бюстове стоят пред входа на университета - солидни господа, управлявали огромни финансови активи, тръгнали от едно малко подбалканско градче и стигнали до финансовите и културните столици на света. 










Гласувай:
2



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: eloiz
Категория: Изкуство
Прочетен: 1663582
Постинги: 892
Коментари: 932
Гласове: 2596
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930