Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.07.2018 12:16 - Троля вече е противоконституционна
Автор: eloiz Категория: Изкуство   
Прочетен: 589 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 28.07.2018 12:36

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Вчера, колеги, когато писах коментар в днес. бг, под статията за изверга, който почти утрепал хваната от него в плен жена (не знам защо, явно заради големите кръвозагуби на жертвата, това не се причисли към ДОМАШНОТО НАСИЛИЕ, ами към някакъв род "твърди престъпления", което потвърждава моето мнение за престъпленията у нас и тяхното възприятие от обществото)), в който коментар аз заявих, че този човек, който има наглостта да обвини държавата в това, че не го е лекувала, след изчетените пред медиите и съда няколко негови присъди за наркодилърство, наркоманията му и това, което е причинил съвсем съзнателно на жертвата си, че съдът би трябвало, да се пробва да прояви чуство за хумор и да го арестува за "действия против държавата" - тоест, тоя тип, би могъл дори да бъде обявен за терорист))), днес ми се случи, колеги, това, което се случва на всеки, който хвърли камък. Оказа се, че Истанбулската конвенция, която троля така упорито защитаваше тук през последните месеци, заедно с още много други хора, беше обявена за противоконституционна, тойест, не господина с двата литра кръвозагуба на жертвата си, ами ази, ще бъда обявена за враг на държавата, ако сега пиша тука, че съм ЗА  тая конвенция - защото това са реалните последици от подобно решение на Конституционния съд, който, ако не греша (защото не съм юрист) си е най-висшата съдебна инстанция у нас! 
Троля - Елисавета Ненчева - колеги, е противоконституционна, и незаконна, и в момента, нарушава основния държавен закон. Полицията има право да ме затвори, би трявало да бъда съдена за тероризъм. Леле... Мен, колеги, не ме затвориха навремето, когато с майка ми протестирахме (аз бях на първия ред, тя зад гърба ми) срещу цените на тока и срещу правителството в гр. Карлово преди няколко години, въпреки, че на протеста, беше и моят учител г-н Узунов, който днес е полицай в нашия град, и на когото искам да кажа, че неговите уроци за египетския труд, бяха една от причините да се преборя с докторантурата си). 
Да, колеги, стигна се до обида срещу държавата, в онова снощно последно дело срещу ДОМАШНОТО НАСИЛИЕ. Някой би казал, че държавата си го заслужава, ама аз мисля, че аз не го заслужавам, никой от нас не заслужава, да бъде обиждан от жалки отрепки, каквито са насилниците в ДОМАШНОТО НАСИЛИЕ. Ако в България съществуват политически партии, които са в състояние да застанат зад решения на КС, които правят мен, Елисавета Ненчева, на 37 г. от гр. Карлово, магистър славяска филология, доктор "Южнославянски литератури", безработна, неомъжена, неосъждана, без шофьорска книжка - терорист, то, колеги, означава, че всеки у нас, може да бъде признат за терорист. 
На практика, 1/3 от жените (част от населението у нас) се оказват, извън конституцията, колеги - тези, които търпят домашното насилие, описано от Конвенцията (тъй, като по всичко личи, че има и друго домашно насилие, което политически партии и политически лица у нас смятат за целесъобразно)). Лелее)). Колко ли вида домашно насилие има, колеги, как мислите? Па могат ли да бият по два начина, кретените, които бият жените, майките и бащите си, и децата си - днес прочетох в днес или дир, не помня къде, че някакъв, изнасилил детето на бременната си жена, хе, днес го прочетох. Аз мисля обаче, че с това решение на конституционния съд, ДОМАШНОТО НАСИЛИЕ вече е само едно. То е извън конституцията, нека да кажат и юристите, но мисля, че е така, това не е "въртел", колеги? И ако правителството не беше толкова неспособно, и не го мързеше, би трябвало да атакува веднага протестиращите, които противоконституционна дейност?? (Парадоксът, колеги е, че при това положение, ако в полицията лицето, което е арестувано, каже, че то не е протестирало срещу Истанбулската конвенция, има вероятност, след унижението да бъдеш арестуван на мирен протест, да бъде пуснато по живо, по здраво, което би спасило мнозина, и слава Богу). Отгоре на всичкото, колеги, струва ми се, дето с обявявянето за неконституционна на тази конвенция, която се опира на Хартата за правата на човека, (утвърдена от нашата държава, мислим, въз основа на нея - па може и да не е - е градена и нашата Конституция; ние не изучавахме навремето Конституцията, защото живяхме в държава в преход, която не уважаваше своята държавност достатъчно, да), та интесно, ако конвенцията е обявена за неконституционна, то значи, че и Хартата за правата на човека, върху която се основава таз конвенция, отива в коша, заедно с един билюк други работи, които ги пише в началото на конвенцията, ако не греша, по памет, брей, ами какво ще правим тогава, като обявяваме за неконституционна тази Харта, тц, международна изолация, на законови основания, с лек уклон към присмех, заради юридическата некомпетентност на управлението у нас, отгоре на всичкото?! 
Е, да, ама на мен това не ми харесва. 
Аз не съм съгласна, колеги, (въпреки, че нямам нужната юридическа култура) с това, да ми се присмиват, заради Конституционния съд, заради някакви политически партии, и заради управлението на държавата. 
И затова, ще се заема с реакцията на днес. бг, които, за разлика от мен, са поместили само едно дразнещо заглавие, за поредната "Снежана", убита от някакъв кретен, но пък - аз прочетох статията, никъде не са казали, публично и ясно, че са ЗА  Истанбулската конвенция, което не йе добре, колеги. А трябва. Не може половинчати работи, не и след като КС се произнесе, работата вече не е половинчата. 
И така, колеги, Елисавета Ненчева Ненчева е ЗА Истанбулската конвенция, за приемането на мерки (много спешни мерки, хората продължават да умират като животни, зарязани от всички, и без реална възможност да им се окаже помощ, в много от случаите) срещу домашното насилие. 
(Само искам да знам, сега как ще се регламентира дейността на организациите, които работят срещу домашното насилие? Да не би пък да искат да орязват скромните средства за центровете за домашно насилие, тц, тц - те вече няма да работят според Конституцията, а според бюджета, окончателно, като просяци, извън него, на практика, защото са извънконституционни, да, наистина ни очакват промени...). 
Песнята за поздрав). Мислех, тук да пусна и някакъв откъс от серийния филм за Априлското въстание, моментът с неговото потушаване, с насилието над жените, патриотизмът у нас днес е много популярен)), а и мислех да напомня, какво се случва с хора, които нямат държава, обаче не искам. 
Вместо това, публикувам все пак, заглавието на статията в дир.бг, за решението на Конституционния съд на Република България. 
"Конституционният съд отхвърли Истанбулската конвенция" 12:20 27 юли 2018 





Гласувай:
1



1. анонимен - Чудесен постинг!
28.07.2018 19:03
russofil
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: eloiz
Категория: Изкуство
Прочетен: 1651889
Постинги: 892
Коментари: 932
Гласове: 2596
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031