Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.07.2018 23:48 - В състояние ли е държавата да се изправи срещу народа си?!
Автор: eloiz Категория: Изкуство   
Прочетен: 342 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 (бележка) 
Преди няколко минути (тъй като интернетът ми прекъсва), прочетох водещия цитат на деня в сайта на днес. бг, който гласеше: 
"Държавата се изправи срещу народа си и се провали в това, което направи в Странджа и единственият начин, за да се установи кой кой е в тази работа, е този, който ви показваме днес." (Лидерът на БСП Корнелия Нинова за убиването на животни в Странджа). 
Бих желала да апострофирам г-жа Нинова, тъй като, смятам, че това бомбастично изказване не е вярно - както е видно, не преди дни, а от много години насам, държавата е изправена срещу народа си и се проваля редовно, поради редица причини, повечето от които се коренят в неспособността на политическата "класа" у нас да поеме отговорността за делата си, и да се научи да управлява, тъй като управлението е точно това, колеги - една стъпка напред, две назад, две стъпки напред, половин назад, завъртане, и така нататък, така нататък... 
На мен ми е много неприятно, да прочета подобно изказване, от лидер на първа по сила опозиционна партия у нас, представена в парламента; не ми е известно също така госпожата, в кои и колко парламентарни комисии участва, и как си представя лично тя, че е част от "държавата", ами добре все пак, че това е Корнелия Нинова, а не някой неин съпартиец, тогава, какво ли щях да коментирам...
Държавата непрекъснато губи рундове, г-жо Нинова, губи нива на раждаемост (за това, например, четох набързо тези дни пак в днес. бг), губи авторитет на международната политическа сцена, губи санитарно необходими нива на образованост на гражданите си, губи икономически показатели, ако щете, дори работна ръка губи). Де, вие да виждате някъде, положителен резултат, от противопоставянето й, на държавата, срещу нейния народ? 
И освен това, не съм на мнение, че "държавата" се е провалила в Странджа. Щом имаше на терен експерти, които се бореха със заразата, щом имаше полиция, която опазваше реда и спазваше инструкции, значи държавата не се е провалила, тя просто понесе тежък удар - загиналите животни няма как да бъдат възстановени в материални средства на своите стопани, пред очите на света се показа картина на управленски и не само хаос, в която участваха всички, освен полицаите и ангажираните с горенето на животните експерти и пр. и пр. 
Да, провали се управлението на държавата, г-жо Нинова, ядец за опозиционния характер на вашата партия - защото по всичко личи, че неговите (на управлението) грешки (липсата на контрол върху дейността на съответните държавни органи, липсата на необходимата публичност, липсата на политики, които адекватно да образоват и предпазват хората), отгоре на всичкото, имаме основания да смятаме, че отново ще се повторят. 



Гласувай:
1



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: eloiz
Категория: Изкуство
Прочетен: 1659039
Постинги: 892
Коментари: 932
Гласове: 2596
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930