Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.07.2018 19:46 - Несвършената работа на медиите по въпроса за чумата по свинете? (бележка)
Автор: eloiz Категория: Изкуство   
Прочетен: 263 Коментари: 0 Гласове:
1



 Колеги, попроверих две или три статии, по въпроса за африканската чума (така я изписват в "Телеграф") по свинете (в днеса е само чума, но е описана, по козите и овцете, поне така си мисля, то е малко объркващо, като не съм ветеринар, а колегите от медиите, следят само пресцентъра, ич не са проверили и те)). Аз така и не разбрах, от колегите журналисти - откъде е дошла заразата, кои са районите на Балканите, в които в момента има такова заболяване, може ли, за Бога, колеги, това да диверсия (нал съм трол разузнавач, това предположих, все пак, не съм ветеринар, тц; ето, в днеса днес е публикувана друга статия, под грифа - техен - "фалшива новина" - някаква измишльотина на патриотите у нас))), дето в Странджа, след масовот убийство на "козите", май,  пускали от въздуха със самолети не кози, ами живи мигранти, леле))?!)))(щото ако е, почти събори правителството, пък вие я проспахте)), дали все пак, няма как да се прихване от човек,  защо в България няма научно популярна журналистика (дори тук се обърках с правописа, и има защо - никой не я употребява тази думичка), въпреки, че реално, работеща преса и медии няма? Защо, за Бога, статиите в медиите, на практика, наред с това, че заявяват, дето царял хаос, сами участват в него? Вестник "Телеграф", на първата си страница, обявява, че били дадени "4 оставки за 4000 кози". Отделно, че толкоз кози няма, със сигурност, на мястото, на което има карантина, ами някакси, минаваме, на национално ниво, в една такава африканска реторика, кой колко кози и овце струва, което, отгоре на всичкото, не отговаря и на истината, защото очевидно, козите и овцете нямат нищо общо с проблема (тях ги горят и карантинизират), както  общо нямат и техните стопани, които, както винаги, не знаят какво точно ще се случи след това (тъй като всички знаят, че казано или обещано, след това, се връща назад, ако някой го реши)! 
Тц, тц,колеги, пък някой - един мой измислен приятел, сега ми шепне на ухото - ама те, хората с козете и овцете, вече са в София днес, на протест, и дори г-н Валери Симеонов взе, че се оплака, дето било зле, дето протестите "управлявали" държавата (? аз не виждам, тя да е управлявана?); ами  нека да си  бъдат  и тези хора в София, бих му казала аз, явно там им е мястото в момента. Аз лично, не се притеснявам, откакто миналата седмица, след един от големите дъждове, видях в една от шахтите на кръстовището до жп гара Подуене как един грамаден кафяв плъх се бореше за трохи хляб, с цяло ято нахални  гугути. (Между другото, ако сте забелязали, има много болни гугути, с разни болести по крачетата, а пък във фейсбук напоследък често срещах поста, да не се хвърят дъвки по земята! защото гугутите ги мислели за хляб и дъвката полепвала по клюна, и птиците умирали, ама истина ли е, нема жив ветеринар да ти каже...)))
Избяга от мен, плъхът, ама само, дето се казва, от приличие, възпитан плъх беше, от стар квартал на София, дори не успях да се уплаша).
Песнята за поздрав! 










Гласувай:
1



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: eloiz
Категория: Изкуство
Прочетен: 1661855
Постинги: 892
Коментари: 932
Гласове: 2596
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930