Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.07.2018 00:41 - Де, много шум за нищо, де, комедия от грешки, де
Автор: eloiz Категория: Изкуство   
Прочетен: 1102 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Колеги, аз съм безкрайно възмутена, особено, след като се прибрах капнала от пътуването си днес до София, от това, че медиите у нас, продължават да толерират законопроекта, или закона (аз лично, отказвам да прочета вече какво е точно) на г-н Симеонов, вицепремиер на България, срещу шума. Значи, току - що прочетох, наред с голите снимки на Чичолина и голите снимки на някакви неизвестни моделки от по света и у нас в "Телеграф", на стр. 12 (днешен брой), дето тия коментират събитието на г-н Симеонов, под заглавие "Да не стане "много шум за нищо"". Отделно, че не мислим, дето работата е за "много" с малка буква, предвид всички значения на тоя израз, както и предвид значението на статията и нейното местоположение - не е на страницата с Чичолина, все пак, то смятам, че очевидно, предвид това, което видях и като отразяване от Днес.бг, и от "Телеграф", и от дира, дори, тази работа не се приема насериозно. 
Бря, колеги, повтарям - г-н Валери Симеонов миналата година преувеличи правомощията си, предизвиквайки скандал и незаконни арести, осмя туризма, дискредитира правителството, а вчера, някой в "Телеграф" е написал, дето "Че трябва да се вземат мерки (кой, бе чоджум, да ги вземе?!) за ограничаване на високите децибели, тормозещи хората в жилищните зони и туристите в курортите, е ясно.". Бря, колеги, какво общо има това, със показни акции, извършени незаконно? По-отдолу става ясно, че главният редактор е умен човек, умерен, както се изисква от него, тоест, връзва логиката на нещата, колкото може - "Хиляди жители на много градове (кои бе; законопроектите се правят не за хиляди, колеги, а за милиони хора, седем милиона сме у нас в момента???) са пропищели от постоянна дандания край домовете им. Дали обаче само промените в закона сами по себе си са достатъчни за решаване на проблема? (Така лиии?; ето ви един чудесен усет за това, дето законите се правят не за хиляди, а за милиони, колеги, вътрешен усет има колегата, завършил е българска филология, учил е българска литература, там се мисли, поне малко, все пак))). Важно е и как ще се следи спазването им (явно, на законите, бел. моя, малко незаинтересовано, но все пак - грамотно, донякъде). Защото ежедневно чуваме мощни мотори, бръмчащи из жилищни квартали (бе, колеги, това не беше ли освен приоритет на закона за шума, и приоритет на други закони, хихи, или пак ще си играем на политика))), шофьори, правещи се на безсмъртни в нощни гонки (хе, затова съм питала лично един въображаем приятел, защо КАТ не ги спира по бул. "Александър Малинов" в столицата, отговор нямаше, само ме гледаха като извънземна, ама и аз се махнах от булеварда скоро, та не можах да свикна, с тоя шум)), тийнейджъри купонджии, обърнали панелния апартамент на родителите си на дискотека (ей, тука идва темата за Държавната агенция за закрила на детето, за Сузанита и за новите синтетични дроги, информаця за което прочетох тия дни пак в "Телеграф", казвам си, колеги, каквото прочела, видяла и разбрала); сватбари, тропащи по три дни хоро на улицата ( с това не съм съгласна, защото аз лично, обичам сватбите; разбира се, не накуп, но за едно хоро, бива). 
Санкционираните обаче са малцина. (Така ли, че кой изобщо е санкциониран? Аз не съм чела или чула нещо такова напоследък, освен за онзи диджей на морето, който го ступа г-н Валери Симеонов, задето развалял шума). намесете се, колеги, кажете името на някой арестуван, за чест на държавата, поне. Нали има и нормални хора между нас? 
Отделен въпрос е и доколко самте ние като граждани проявяваме толерантност към нарушителя. (Ето тук, колеги от "Телеграф", смятам, че издишахте - защото тоя въпрос, е съвсем същият, който се задава в по-горната част на статията, и не е отделен. Да ви гърмят мощни мотори на главите, да ви трещят луди шофьори, да ви беснеят дрогирани тийнейджъри на по 14 години пред вратите и да търпите чужди сватби накуп, съвсем не може да се нарече "толерантност", хихи. И изобщо, бих казала, дето дори по-нататък нещата съвсем се замазват - поради недоученото от редактора - който пише, че "няма как да се разчита само на държавните органи", бря, че те не са държавни, на първо място, а общински, ко ле ги, тойест, на квартала, на блока и на пистата пред блока, и е крайно време, някой да накара "държавнте органи" да проверят дейността на общинските такива, каквато е и функцията на "държавните органи", по принцип.)." 
По-надолу се говори, в заключение, за някакъв "граждански контрол", хаха, но не се обяснява, "Телеграф", гражданският контрол, кого контролира - "държавните органи", или гражданското общество, или що? Щото явно излиза, че освен "държавните органи", то и гражданското общество, описано от редактора като "ние като граждани", подлежи на някакъв "граждански контрол", тц, отделен от "ние" -то?! 
Е, колеги, бива ли така? От една толкова весела тема, от една толкова хубава пиеса на Шекспир, вие да ни приспите от скука? 
И там, между другото, става въпрос за бой. Значи, нещата се объркват с едни близнаци - видни търговци , и с още едни такива - техните слуги, и единият от близнаците яде бой, в първо и второ действие, натупан и от господаря на своя близнак, и от съпругата на господаря си, която го заплашва, че ще му пукне тиквата надлъж, а слугата допълва, дето мъжът й щял да му я пукне напряко и така... . 
Между другото, днес.бг, да ви кажа, че вашето несериозно отношение към проблема със законопроекта на г-н Валери Симеонов, не е подходящо за тази ситуация, тъй като, г-н Валери Симеонов може и да не може още да загрее, както се казваше в оня виц))), къде й тая Елисавета Ненчева, и койя е,  той се разправя, ако използвам евфемизмите на "Телеграф", с "хората в жилищните зони" и "туристите в курортите", ама такова, следващият законопроект ще удари, медиите, мислим, та си помислете, като юридическо лице, как така ще се смеете вие, на тоз човек, и ще му подскачате така, да го обърквате само, във вашта коментарна статия. Не се прави така, колеги, да ви кажа - човек не трябва само да му се смей, ами трябва и да го прасне леко, то така разбира, иначе не разбира. 
И така, накрай, песнята за поздрав). 








Гласувай:
2



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: eloiz
Категория: Изкуство
Прочетен: 1659099
Постинги: 892
Коментари: 932
Гласове: 2596
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930