Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.07.2018 14:40 - Как да се оттървем от шума, според новия законопроект, и да ни мирне главата
Автор: eloiz Категория: Изкуство   
Прочетен: 276 Коментари: 0 Гласове:
0



 Колеги, днес една от нашите телевизии много ме възмути, като пусна някакъв репортаж с вицепремиера по шумовите въпроси (ами явно той с това се занимава, аз не съм чула да се занимава с нещо друго напоследък, а ето, и законопроект изкара вече, след една година работа, похвално, можеха все пак, да са и два -три, ама хайде, нали нещо е изкарал, троля, колеги, е държавен оптимист, както знае дори и разузнаването у нас), та  г-н Валери Симеонов, явява, според статията в дир. бг (днес, защо не го пише при вас, това е велик закон, от вицепремиер, наложен със сканадли и бой?!), дето от 23 до 8 часа сутринта, не можело да се шуми, и който шуми, трябва да бъде проверяван, и докарван до възможност (?) да не шуми. Бря, колеги, аз първоначално, признавам си, се заблудих, гледайки некадърния репортаж по някоя от нашите национални телевизии, от който като че ли излизаше, дето г-н вицепремиера, се кани да ходи някъде да шумоизолира, уж от парламента, за повече предпазливост, а не предлага законопроект?! Бря, колеги, че това не е майтап, та да има такова несериозно отношение. 
Още повече, че и смех че падне, ту, пак не сте надушили)))
Значи, например, в Поморие, в което беше наскоро г-н вицепремиера, пак да спасява от шума, умерено умълчан в тази акция от предпазливите местни, начело с кмета на града, който заяви, дето те били семеен курорт, и си държали на това))), та в същото това Поморие, аз от първо лице мога да заявя, че имат голям проблем с шума, издаван от огромния брой чайки, които крякат, бият се и създават напрежение на туристите не от 23 до 8, а по цял ден. Лично съм била свидетел на това, по време на моята почивка, как бяха накацали, като същински хулигани, по кумините на къщите, дори и не се крият, колеги, и също така, в заведенията на центъра, които за жалост на всички ни, се намират на самия бряг на морето - там тия разбойници  чайките кацат на дузини, и крадат от масите всичката пържена риба, и риба на скара, и други вкусни работи, които успеят да докопат! Там, разбира се, те не врещят толкова, колкото по къщята,  а се подмазват на туристите, когато не успеят да ги оберат, което говори за едно добре изградено и възпитано, ако смея да кажа, поведение, което няма да бъде спряно само с един законопроект, мислим, трябват поне два... 
Да не говорим, колеги, за онова ужасяващо ревящо дете на нашата улица в Поморие, което не спираше да реве и да се тръшка на приливи, за ужас и възмущение на своите хазяи, и за безкрайна досада и шумов шок на околните три улици, както и на цялата благовъзпитана общност на нашата  улица  в Поморие, да. Ако би могъл, самият г-н Симеонов, да дойде, и да удари един шамар от името, поне, да речем, на ДАЗД, на това хлапе, но, подобни сигнали, не се подават, колеги, поради моралните задръжки на нашето общество... 
Аз, колеги, виждам в този закон, който ни прави равни пред шума, за пръв път, в нашата нова история, и един повод, г-н Симеонов да се справи лично с един наркодилър, който живее в един блок в кв. Люлин в гр. София и тормози всички от многоетания блок  с ужасния шум, който вдигат невъзпитаните му гости, същите като него,  самият той, докато повръща по асансьорите или пикае по тях, тъй като, полицията не иска да го въдвори, където е необходимо - по мнение на съседите, защото е сключила некакви договорки с него, нищо ново, обаче, колеги, аз лично, не мога да забравя онази баба, която я интервюираха след убийството след осемчасов много шумен  побой (между 23 и 8) на нейна съседка в София, която заяви, дето това било нетърпимо - целият тоя шум, който създавала жертвата, докато умирала. 
Да, колеги, верно е, че е нетърпимо,  и е верно, че у нас трябва да се стигне до убийство, за да се изкара подобен законопроект, но като се има предвид, че и братът на този наркодилър вече лежи в затвора, май за убийство (да ме прощава човека, ако съм объркала, така ми казаха съседите; така ли иначe, той в момента отново е в затвора), смятам, че това е справедливо. 
Да, смятам, че е справедливо, г-н Валери Симеонов, вицепремиер на република България, да отиде в Поморие и да разгони тия чайки, най-сетне. Иначе местните, ще вземат да сложат плашила с неговия лик, ама чак догодина, когато законът започне да действа, и помислят за неговата промяна)), а аз изскам да го видя сега, колеги, сега, искам да го видя сега)))
Поздравът. Българя срещу шума! И накрай, нещо смешно)). 













Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: eloiz
Категория: Изкуство
Прочетен: 1659218
Постинги: 892
Коментари: 932
Гласове: 2596
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930