Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.07.2018 13:16 - Да подкрепим ли едни спортни игри за онкоболни?
Автор: eloiz Категория: Изкуство   
Прочетен: 718 Коментари: 3 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Честно да си кажа, бях изумена много приятно от тази новина: 
https://www.dnes.bg/obshtestvo/2018/07/03/do-vyrha-pet-bylgarki-s-medali-ot-igri-za-onkobolni.381122, хехе, колеги, какво страхотно постижение! Пет български жени, страдащи от онкологични заболявания, са участвали и взели медали от първите игри за онкоболни, които са се провели в Рим (кога, бе, днес. бг,  кога са се провели тези игри, жените са спечелили 12 медала,  това са първите подобни игри, тоест - първи подобни медали,  със сигурност следователно след вас  ще си го запишат от Министерството на спорта и от това на здравеопазването в пиара, ама и дата ли там трябва да липсва, като тука!?). 
Честно казано, колеги, попрочетох статията в днес. бг, и погледът ми се плъзна по коментарите, а там колегите, изливат злобата си от българската действителност(ама медалите били гнусни, ама у нас онкоболните били готови да се явяват на конни състезания за събира на средства, леле - и те наистина вече се представят в много по- "маркетингов" вид във фейсбук, така е, налага им се, в някои случаи), в която действителност, колеги, като в джунгла, "онкоболните" си имат своето място - с касичките до хората с увреждания, децата, на по-предна линия, все пак българският народ има подобни ценности, още от Възраждането)) (благодарение на които, ако мога да перифразирам, с грешка, Божидар Димитров, сме стигнали дотук, сто и косур години след Възраждането)). 
Аз написах в моя коментар, че дамите, които са ни представили на тези първи спортни игри за онкоболни, са решили да представят своя дух, въпреки, че в България, тяхното лечение не е гарантирано, както това на колегите им в Европа, а отгоре на всичкото, да представят на тоя фон, и България - тоест, всички нас. 
Еми, на вас това не ви ли харесва? Аз мисля, че си струва, да струва си). 
Иначе, мога тук да седна да говоря, за това, че в гражданските общества по света, зрелите такива, които са в състояние да гарантират правата и свободите на своите граждани, хората не живеят в джунгли, такова, светът се променя, игрите за онкоболни са необходими, за да се покаже силата на духа на тези хора, изобщо - оттам си имат социални причини за това, за жалост, малко по-напред от нашите социални причини... 
Даже и троля понякога се обърква, това не е лесно - да се мисли хем като нормален човек (тоест, човек, гражданин на гражданско общество като тези в Европа), хем с логиката на нашето общество). 
Публикувам тук имената на първите носители на медали от игри за онкоболни за България(в статията в днес. бг не е посочено точно в кои дисциплини са медалите, 12 бр, 9 дисциплини; колеги, трябваше все пак в тая статия да напишете, как са тренирали момичетата, и че може човек да тренира и с онкозаболяване, и че то не е край на света, целта на игрите е била да го докаже на практика, вероятно, тц, "сувременната медицина", ако мога да цитирам една наша светска дама, се развива, и това е страхотно, и слава Богу, нали затова постоянно се правят всички операции и процедури на онкоболните))):

Галина Стоянова
Калина Стоянова
Миглена Мичева
Фани Николова
Мая Стоилова













Гласувай:
3



1. born - Подкрепям !
03.07.2018 13:42
Безрезервно !
цитирай
2. barin - Трябва да се подкрепи всяко начи...
03.07.2018 16:44
Трябва да се подкрепи всяко начинание за онкоболните, eloiz. Онкоболните също са хора и заслужават развлечения и нормален живот.
Поздрави!
цитирай
3. eloiz - Така е, Барин,
08.07.2018 16:00
плюс това, и това начинание си е спортно. На първо място спортно. Просто, тъй като сме по-развито общество, и вече не хвърляме болните си от скалите, поне на думи, общността на онези, които могат да спортуват, се увеличава... Увеличава се и познанието ни за човека и човешкото тяло, а също и за спорта, това си върви с напредъка на обществото).
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: eloiz
Категория: Изкуство
Прочетен: 1651383
Постинги: 892
Коментари: 932
Гласове: 2596
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031