Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.06.2018 12:45 - Коментар към статията "Прайдовци, искате промяна..." в днес.бг
Автор: eloiz Категория: Изкуство   
Прочетен: 356 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 11.06.2018 21:52

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 (публикува се тук, поради проблемите ми с публикуването на коментари в днес. бг)
Колеги, най-сетне да прочета една по-ведна статия, за "прайда", за проблемите на хомосексуалните у нас, както и за някои законодателни промени (три реда), които (аз го казвам) гарантирали човешките им права в обществото)). Много приятна статийка, признавам си. На мен винаги ми харесва, колеги, когато някой каже, че всеки има право на мнение, въпреки, че накрая, авторът завършва, с това, дето не е много подходящо все пак, мъже да се разхождат с 20 см. токчета и саксий на главата), само, защото родителите на децата, които гледали прайда, щели да се срамуват, да изяснят на децата си, какво става - нещо, дето малките отдавна го знаят) (те, както споменава колебливо и в друг аспект авторът на статията, знаят и как бият в училище, ако си "такъв" и не успееш да се интегрираш, също така са наясно и със срама на възрастните, и с това, че могат да ги огорчат, да им спадне социалният статус - на мама и тате, и пр, и пр.). Дам, колеги, Пешо и Иван, които се дават за пример в тази статия, може да са заедно от 20 години, ама е много тайно, това не е интересна история за разказване, даже не е и разузнаваческа, въпреки тайните;  само дето тия двамата  никога няма да успеят (докато не влезят подобни закони) най-сетне, като някакви самотни герои от филми, западноевропейски, да се оженят поне)). Пешо никога няма да наследи Иван, въпреки, че сигурно си имат къща, тайна, която споделят, къщата ще я вземат роднините на Иван, Иван няма да има право на дума при спирането на командното дишане, не дей си Боже, ако Пешо пострада при катастрофа; ако Иван бие Пешо или обратното, няма да се обадят в полицията, или ще се обадят, когато е късно - аз лично, сред жертвите на домашно насилие, които са всеки трети или четвърти човек в държавата, до сега не съм срещала име на гей човек, а гейовете са 1 на десет души, научно доказано, следователно са определен процент от тези всеки трима, пострадали от насилие. Мисля си, колеги, колко ли би нараснал авторитетът пред света на майката на гея, ако тя може да го види оженен или омъжен, както всички други хора, и както всеки човек заслужава, защото бракът отдавна не е племенно оръжие, а обществен договор))(тя, по принцип, майката на гея,  не е гей и го заслужава?!Колеги, не е ли редно да поговорим за семейството, въпреки, че журналистът избягва тая тема,явно заради боят, който падна на парада, от поддръжници на семейството,  но все пак, тя е на дневен ред тук). Е, разбира се, авторът на  статията в днес.бг, има право да пише в оптимистичен тон, защото у нас, има анархия и няма значение, какво не позволява законът - ако имаш пари, ще ти го позволи (или връзки))), е пак ще е тайно; поради гореизречените причини, у нас всичко става тайно, сиво едно такова, с привкус на обществен компромис, който винаги се излива върху най-слабите, което е нормално, за такова ниво на обществен компормис). 
Разбирам от тази статия, че някои медии у нас - тоже днес. бг, протягат журналистическа ръка към гейовете и техните проблеми - разказвайте, братя, е, ама вие, ще ги отразявате ли както трябва, въпреки казаното във веселата част на статията, че всеки си има мнение, най-паче медиите, които търсят сензацията? Не ми се вярва, колеги, щом не можете да оцените токчетата и саксията))
Честно казано, аз се възмутих и от понятието "прайдващи", което мен лично ме учуди, тъй като напоследък, дори в съботния брой на  "Телеграф", се употребява "джендъри", каквото и да значи това, а там беше употребено в заглавие, по адрес на някакъв "джендър", който искал да отглежда дете, ама не прочетох, да разбера повече от клюката. 
Авторът на тази статия, колеги, намеква, дето "прайдващите" не трябвало да си правят купон на тоз парад (дори се натъртва, че там било пълно с дрогирани, и други, което индиректно, поради липса на точни данни и на полицейски сводки, оправдава май боят над тия хора?)), ами трябвало да си сетят такива едни сиви, да работят тихо, през куп за грош, за каузата на гейовете у нас, кой както може, и както му позволят, и пр. и пр. все досадни неща, които не включват токчета и саксий. Бря, колеги, тая София, освен нервна и биеща се, е станала нещо и много скучна, а? Не може никой да си направи карнавален парад по главната, а? Само, защото парадите не защитавали права?! И журналиста не го е срам да каже, че не защитават, дори, те затова сме на 112 място по свобода на словото)). 
Колеги, троля има малко работа, тази статия ще я запълни с песен довечера. 









Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: eloiz
Категория: Изкуство
Прочетен: 1660352
Постинги: 892
Коментари: 932
Гласове: 2596
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930