Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.05.2018 13:04 - Кой какво разбра от новините от Розовата долина за това, че розопроизводителите хвърлят розите в краката на репортерите, министрите и на всички стачкуващи
Автор: eloiz Категория: Изкуство   
Прочетен: 339 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
След репортажа за педофила-доставчик на храна в едно столично училище, дойде ред в днешните новини по Нова,  колеги, и на ситуацията в Розовата долина - репортерът на нова малко смутено и развеселено да гледа от купчините рози, които протестиращите розопроизводители стовариха върху главата му, досущ като на някоя претенциозна столична булка, ама в повече, бих казала аз, защото розовите листенца, по агенциите за женитби, струват скъпо, от тях не изръсват на чували. 
Репортерът, колеги, обясняваше, че стачката била не знам какво си  не знам що си, криза голяма станала, аз лично гледах как изръсиха на блокирания път няколко чувала с рози, брани от берачите  поне в продължение на три часа на нивата преди това, гледах и видеото с реда рози, смачкан от трактора (слава Богу, само ред беше, не повече, никой у нас не заслужава повече от ред да бъде смачкан пред очте му, нито министри, нито репортери, нито гражданство - защото никой не е копал, не е садил и не е чистил от вредители там!). Розопроизводителите не искат субсидии, а минимални изкупни цени, евала! (За жалост, смятам, че това трудно би могло да стане по регулянен път, освен с мноого сложни маневри и мноого работа, свършена за много малко време от Министерството на земеделието, защото с всеки час, розите капят по нивите)
Но, колеги, капката преля, когато бях принудена да чуя изявлението на министър Порожанов, министър на земеделието и на още нещо, дадено в чиста зала за пресконференции, без нито едно розово листенце отпред, който тръгна да заявява, насред кампанията, насред излезлите в медиите приказки за картел, насред европредседатеството на България, ако щете ))), че българското розово масло било фалшиво! Нам колко си тона било прозводството, ама нам колко си тона се продавало?! Бе, холан, нас какво ни интересува това? Това е работа на ГДБОП, не на производителите, работа е на разузнаването, колега министър, дато трябваше да ги замете тия работи в медиите, щото тъпите картеладжии, като всички такива индивиди, не могат да разберат, че ударят ли сега , на такова високо ниво, и добре чуваемо, българското розово масло, което е удряно от държавните институции от години, ще свалят продажбите включително и в страната?! Хехе, какво му пука на картеладжията обаче, той нали ще си купи джип, както би казала една моя приятелка, е, да, бих отговорила аз, ама пък ще го застрелят за тоя джип, язък, бих казала аз... 
Да, колеги, заболя ме, защото от години бера стотици килограми за направата на фалшиво, според министър Порожанов, розово масло, мъкна ги на гръб, пътувам и се отказвам от почивка, за да мога да работя на нивата в калта и в пека, и някой на най-високо ниво се осмелява да казва, че няма смисъл от моята работа. 
Но това не е така, колеги. 
Утре нашите собственици на розово поле - баба Катя и дядо Илия, ни викат пак на работа, имало рози огромни, с диаметър колкото дланта ми, тежки и много на брой (розите са рязани и подновени миналата година, и са отлично гледани)), от един ред се берели три чувала, добре натъпкани. За жалост, нямам камера на телефона, за да снимам това богатство, но все ще се намери някой колега розоберач, нищо, че са все възрастни хора, който да има, ще заснема, ще публкувам тук. 
Дано някой да види, че в България, край Карлово, в Розовата долина, има розобер. 







Гласувай:
1



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: eloiz
Категория: Изкуство
Прочетен: 1663456
Постинги: 892
Коментари: 932
Гласове: 2596
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930