Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.04.2018 10:28 - Не си сама... А кой ще плаща вноските по кредита?!
Автор: eloiz Категория: Изкуство   
Прочетен: 1021 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 От няколко седмици следя една прелюбопитна реклама в метрото, която вероятно ще се върти още поне няколко седимици, ако от Комисията за защита от дискриминация не я спрат, ако тоз постинг се приеме съответно, като сезиране на комисията. (аз бих я сезирала, нищо, че няма да има особен резултат) Рекламата, колеги, се отнася до нова финансова услуга за жени, предлагана от Първа Инвестиционна банка, една от най-старите и мощни банки на нашия банков пазар, която преди години се прочу и с идейност в налагането на своето лого)). Е, да, ама не. Новата им реклама (слава Богу, не са си я турили на логото), се отнася до жените у нас, които биха могли да вземат кредит, за да бъдат НЕЩО (тоест предприемачи, която дума, в единствено число, няма женски род, и има защо, и това съвсем не се дължи на формалното й окончание))))) (от рекламата казват точно това, колеги, цитирала съм правилно  - защо да не правиш "нищо" - тоест, само да гледаш децата, да вършиш домакинската работа и да готвиш, така започва посланието (между другото, един приятел ми каза, дето таз реклама го върнала сто години назад, хаха, не е сто, ами са само тридесет, само тридесет, колеги, във времената, в които жената - домакиня хем трябваше да бъде домакиня, хем беше нищооо, защото тоталитарното общество се нуждаеше от едни неща, а други говореше, трети правеше и пр.; семейните ценности, определено, не бяха сред тях, на практика, па и на хартия отчасти)))). В това, разбира се, няма нищо лошо, подобни схващания за жената, у нас, са приоритет за всеки трети, според статистиката, но все пак, все пак, Първа инвестиционна, не е бай Мето Стойчев от Горно Камарци, който си пошляпва секретарката за късмет...Да ви кажа, явно и на това трябва да бъдем благодарни, както казах и на моя познат, защото иначе, хихи, щехме да живеем в държава, в която жените трябваше хем да чистят с четката за зъби пода, хем щяха да работят като волове и да гледат децата (от пет до десет на брой, според патриотите у нас; не говоря за циганска държава изобщо, колеги, я си спомнете какво мислят патриотите за българщината))), и щеха да ходят и на работа, по 12 часа, и да дундуркат мъжете си, и да им прощават изневерите, и да имаме всички силиконови джуки и гърди по 1000 кубика бройката... Леле, каква държава щеше да бъде... Добре, че има изключения, на това се крепим, бих казала аз. 
(Въпреки, че вчера във фейсбук, отново видях някакви снимка на някаква  хлапачка, която си пали цигарата от свещника в църквата, и отдолу под снимката целият народ се възмущаваше, че всички деца били такива, неуважителни, у, леле; леле, колеги, аз написах, че защо някой не я е хванал да я изхвърли от църквата тази малка дама, която явно, това е целяла, ама не и обидата срещу цялото й поколение...). 
На мен лично, ми е много интересно, как ще реагират от Първа Инвестиционна на слогана на няколкото неправителствени организации, обединили се, за да започнат кампания срещу домашното насилие у нас - "Не си сама"; между другото, не особено популярно движение, за жалост, но пък всички чакаме, да видим, с какви мерки ще се задължи "държавата" за спасяване от домашното насилие, което според статистиките се е превърнало в бедствие, почти равносилно на проблема с инфарктите и инсултите (тц, да ме поправят тролите - медицински специалисти)). Очевидно, са в простъпка, ама пък е много интересен казуса))) 
Поздравът, колеги, за всички засегнати (има петстотин седемдесет и четири милиона гледания))). Наздраве, за пролетта!)






Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: eloiz
Категория: Изкуство
Прочетен: 1661315
Постинги: 892
Коментари: 932
Гласове: 2596
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930