Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.04.2018 23:06 - Скучен постинг за тютюнопушенето, старите фасове и други боклуци
Автор: eloiz Категория: Изкуство   
Прочетен: 759 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Колеги, прочетох един светски коментарен постинг на днес. бг, по повод новоразвилата се мания към тютюнопушене онлайн от страна на някои персони от родния шоубизнес -https://www.dnes.bg/zvezdi/2018/04/01/bedstvie-v-bylgariia-zvezdi-pepelnici-dimiat-onlain.372345, в журналистите от сайте се опитват да критикуват със светски тон неприемливото поведение на изброените в статията личности, което, (вероятно!!) било подплатено и финансово (ама това трябвало да бъде подадено тепърва като сигнал до НАП, да не говорим, че някой трябва - по мое мнение - и разследване да прави по този въпрос, и става мазало, а), па и детската аудитория се влияела от тютюнопушенето на Николета Лозанова, леле (тук допълних в коментар, че детската аудитория у нас отдавна е контингент на цигарените производители, и ако не бяха пусти закони,които пречат на всички, децата отдавна щяха да бъдат и таргет маркетингов на този бизнес))) ( защото сега детското тютюнопушене само изкривява маркетинговата картинка на бранша и тази на институциите, и пречи пак на всички, включително и на родителите на децата, които не пушат вкъщи, да речем, а на терасата в блока, ама си хвърлят фасовете в мръсни чинии на балкона в блока, видни от всички - така децата се научават отрано на всеизвестното в нашето общество лицемерие; и позволяват на децата си да гледат клипове с пушещите звезди, да речем пак; а колко по-полезно би било за всички, да седнеш и да поговориш с детето си, което ти вярва, че цигарите смачкват белия дроб и пречат да се тича, да се спортува, вредят на сърцето ти, вредят на всички около теб; и освен това, никой няма право да пуши пред теб, ако това не ти е приятно, особено, когато сте на обществено място...Няма, за жалост, у нас институция - това, вероятно в брошурен вид Министерство на здравеопазването, която да разясни на родителите, как да говорят по този начин с децата си, за жалост; ни кампании правят оттам, ни показват някаква мисъл, но пък това не е нищо ново). Домиля ми наистина за децата, защото все тях, милите, изкарват като страховито и последно  оправдание на бойния увраг срещу поредната кампания на цигарена компания за това, дето подобни реклами (или не са реклами това със знаменитостите в нета; колеги, това не е доказано, колкото и да е явно))), били антисоциални, леле майко)). Антисоциални, колеги, са липсата на мерки от страна на държавните органи - министерство на здравеопазването, например, и, да речем, органите от ГДБОП, СЕМ и други, следящи медийното пространство, относно  проблема за детското тютюнопушене)). Вярно е, днес, че горките ни звезди, са единствено проблем на НАП, и (аз бих добавила все пак)на министерството на здравеопазването... ). 
Съзнавам, колеги, че съм напълно пристрастна, предвид това, че съм непушач, а ми се е налагало хиляди пъти да изхвърлям мръсни препълнени пепелници на работното ми място, напълнени от колегите ми,  защото глобата от здравната инспекция, виси върху моята заплата, и също така да ги мия, защото адски мразя мръсни пепелници, вонят отвратително и са на гадни петна - ако не се измие веднага, става кочина. Знаете ли защо ги чистя рано сутрин, когато ги заваря, вместо да изчакам  чистачката? Защото не мога да понасям вонята им. 
Изобщо, колеги, министерството на здравеопазването, днес бг, министерсството на здравеопазването, старите фасове и всичкият този боклук, май нямат нищо общо, а? 
Песнята, и друга песен, по-весела). 













Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: eloiz
Категория: Изкуство
Прочетен: 1659695
Постинги: 892
Коментари: 932
Гласове: 2596
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930