Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.03.2018 10:48 - "На всеки може да се случи да попадне в такъв инцидент" или още нещо за убийствата на пешеходци у нас, и за убийствата изобщо
Автор: eloiz Категория: Изкуство   
Прочетен: 425 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 http://dnes.dir.bg/news/gerb-peshehodetz-uslovna-prisada-dimitar-gamishev-26992907?nt=10, колеги, в което нямаше да има нищо странно, ако г-н Димитър Гамишев (който, за мое учудване, не се оказа г-н Гемишев, а някой съвсем неизвестен Гамишев, който навярно ще си остане в аналите на Народното събрание само с тоя случай с пешеходеца) не беше казал  накрай, след съобщението, дето от съда го удостояват с условна присъда за убйство на човек на пътя, дето "Много съжалявам за станалото, на всеки може да се случи да попадне в такъв инцидент, ...". Не допълвам тук безценната информация, че господинът ще обжалва присъдата си, защото това изобщо, мен не ме интересува, интересува очевидно него, и правосъдието. Мен лично, ме интересува, нарушението на човешките права в случая. О, не, не нарушението на човешките права на загиналия, колеги - хе преди дни, юристът г-н Герджиков, колега на г-н Гамишев, се изказа, че постоянно се нарушават конституционните права на българите))), та затова у нас, се налага всеки ден да живеем с нарушението на тез права, и който умре, както се случва в тази случка с депутата Гамишев, хората въздъхват, че е оттървал, па се посмеят малко, като на онзи виц за умрелия гълъб; с изключение на близките му, разбира се. 
Тук става въпрос, за нарушаването на правата на убийците у нас. Истинските убийци, колеги. Не такива, случайни, и неориентирани, като г-н Гамишев, па и носещи титлата "депутат", не за професионалните, които често и вече несъзнателно (което не е добре!!) се бъркат от съда с някои мафиози  у нас, говоря за садистичните убийци, колеги. Тези хора, които изпитват удоволствие от убиването, и се самоутвърждават в него. Има такава група, маргинализирана, в  българското общество, която сигурна съм, няма да смей да се обади тук, но как ли се чустват те, когато разни недозрели и безотговорни  убийци, получават условни присъди, па и намекват по медии и по паланки, дето всеки у нас, ама наистина всеки, можел да попадне в такъв "инцидент"?!  Обществото се напълни, колеги, с подобни на г-н Гамишев (в различна степен, подобни, и в различни инциденти))) убийци - разни надрусани лапета, онези от "домашното насилие", гамените в колите по пътищата, други, които гледат видеоигри и носят в училище 15 см- ножове, да се колят в училищния двор, и пр. и пр., следствие на което смятам, дето и Жоро Павето да се появи, напълно ще му залезе славата днес, незаслужено, и то заради какво - заради такива като г-н Гамишев!  (Ползвам примера с този депутат, тъй като той все пак, е депутат, не е някой човечец, дето до сега да са му дали ефективна присъда, макар и не много голяма, може би, и да не чуем повече нищо за него, както правят обикновено у нас медиите))). Леле, че това, убийството , у нас се приравнява, от г-на Гамишева, на биенето на молци?! Отделно, дето има личности, като мен и още дваесет процента, които не могат изобщо да попаднат в точно такъв инцидент, тъй като немаме шофьорски книжки, което внася допълнителен хаос, колеги в тази картинка...). А освен това, има и шофьори, които нямат нито едно убийство на пътя, верно, викат им тъпанали, карали бавно, задръствали движението, били п...ьовци и дедовци, някои от тех ги бият (това влиза, между другото, в нарушаването на човешките права, посочено от г-н Герджиков), други им крадат колите, апартаментите, ама те не трепят хората за това, има и такива. Все си мисля, че ако на тях име с падне, случайно да причинят смъртта на човек, биха си лежали и присъдите, пълни будали. 
Въпрос на чест, в която се отличаваш от множеството, а не търсиш закрила в него). Законът е създаден на този принцип - заради всеобщата честност. 
ПП. Не съм споменала партийната принадлежност на г-н Гамишев, тъй като смятам, че нито неговата партия, нито опозицията, нито някой друг в партийния живот у нас, към момента, според наблюденията ми в медиите, след излизането на въпросната статия, е в състояние да направи от това споменаване политика))). Страшно мразя ненужни неща, колеги. А от граждански позиции - байгън, верно, ще спасяваме, каквото можем, но само това. Все пак, тук си говорим за молци, не за граждани, както се разбра...
Поздравът)








Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: eloiz
Категория: Изкуство
Прочетен: 1651206
Постинги: 892
Коментари: 932
Гласове: 2596
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031