Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.03.2018 10:15 - Един ден метрото в София ще бъде денонощно
Автор: eloiz Категория: Изкуство   
Прочетен: 305 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Да, колеги, един ден метрото в София ще бъде денонощно. Не само градският транспорт (наземен), но и метрото, което тази година чества 20 години от своето построяване - години, изпълнени с постижения, с грешки, с мнения на специалисти, че дублира наземния транспорт, напоследък с огромни опашки пред ключови станции, явно поради липсата или неправилната организация на влаковете, но един ден, въпреки очевидната ни неспособност да разберем ползите от него изцяло сега, то ще бъде денонощно. Това си мислех, така, както си мислех, че и тази вечер метрото в София ще бъде до дванайсет часа, докато гледах снощи в дванадесет часа без една минута угасналия купол на метрото в кв. "Изток", докато внезапно не премина една мотриса, в дванайсет и една минута)). Премина, колеги, като светкавица, в дванайсет и една минута, напук на заповеди, напук на забрани, машината си знае своето разписание, колеги, на нея не й пука от хорските заповеди, те (машините на Софийското метро) теглят разписанието и живота напред, и бъдещето неусетно идва, независимо, дали си подготвен или не). 
Един ден метрото в София ще бъде денонощно, колеги, именно защото покрива мрежата на градския транспорт, изходите му се намират (обикновено, и достатъчно често) на оживени и охраняеми точки,  включително в пространствата на Централна гара, Централна автобусна гара, летище "София" и гара "Искър" (за другите гари не зная, ще ме прощават), заплатени са средства за снабдяването на помещенията с камери и охранителна техника, и пр. и пр. и пр. 
Мислех си го това снощи, и днес, и виж ти, докато вървях сутринта към спирката на метрото, установих, че от "Рафи" са инсталирали през нощта една будка за сладолед! Внимателно я обиколих, колеги, още не са докарали хладилната витрина, но има шанс, да я докарат съвсем скоро... Като си помисля, колеги, ка що разузнавачи, свои и чужди, минаха през този блог, та чак изплашиха колегите тролоци, десет пъти си поисках, да ме почерпят поне един сладолед, по възможност по-голям и някакъв интересен, може и мелба, случайно, тъй като аз много обичам сладолед ( да се отбележи, че изобщо не говоря за пералнята, колеги, това вече е сериозно начинание, все пак), и нищо, отнюд! Ами ето, от "Рафи" взеха накрая, че откриха будка за сладолед в квартал "Изток", на двайсет метра от моята квартира, ко ле ги, до троля, за да може да  черпи тя всичките си приятели в тази вечно променяща се София(колкото и на нея да не й се иска да се променя - на софиянци, не са София))). 
(ПП. Вие знаете ли, че на същия ъгъл с "Рафи" има и чудно ресторантче - будка, нарича се "Пуерто Рибко", в което продават печена на скара, пържена и всякаква друга риба, и ресторантчето работи само до около шест и половина вечерта?! Единствено изцяло рибно ресторантче наоколо, рибата, която предлагат, е вкусна, изглежда приятно мястото и чистичко, има интересно име. Възмутително, отдавам това решение на ресторантьора (ресторантчето да работи до толкова рано) на хората, от които зависи Софийско метро да бъде денонощно, да знаете))). 
Поздравът, колеги). 




Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: eloiz
Категория: Изкуство
Прочетен: 1651418
Постинги: 892
Коментари: 932
Гласове: 2596
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031