Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.03.2018 14:45 - Постинг по повод 3 март, 8 март и пролетта
Автор: eloiz Категория: Изкуство   
Прочетен: 287 Коментари: 0 Гласове:
0



 Бях тъкмо се търкулила да си почивам, колеги,  след обяда и след гледането без звук на тържественото честване по телевизията на 140 - годишнината от Освобождението на България, и с основание, когато видях, че навън, все пак, е грейнало слънчице, та си казах, че трябва да се стане и да се напише нещо и по повод тези празници. 
Всичко започна, уви, още вчера, когато троля се канеше да понапише нещо тук, за г-жа Гинка Върбакова, и за това как за една седмица тази жена, от Гинка (от Пазарджик) с обикновения пуловер на снимките, се превърна в дир.бг (и не само!) в Гинка Върбакова, с неподходящата черна рокля с къс ръкав, ама все пак скъпа, на заседанието на някаква парламентарна комисия в нейна чест в четвъртък, ако не греша))). Колегии, колегиии, една рокля, макар и в българския политически живот, макар и подплатена от някой и друг милион, купен с фирма за 50 000 лв., толкоз не чини!)))). Колко милиарда струват вашите медии, а, колеги журналисти?)). Медии на по двайсет години и повече... Е, все пак, събитията си следват своя ход, и на следващото заседание на комисията, вместо г-жа Върбакова, ще видим нейните адвокати, и слава Богу))). 
Мислех си аз обаче вчера, докато хващах метрото за гарата от Сердика ІІ, и наблюдавах как в центъра на София (ние в периферията и извън съвсем тесния център, все още не можем да се отърсим от калищата и мръсотията на зимна София), шетат разни хора с разкошни букети в ръце... Ама да ви кажа - големи букети - няма шега работа - едни такива в розови хартии, в кремави, един букет видях, поне половин метър в диаметър, и си мисля, коя ли е тази щастливка, на която ще й го подарят преди осми март, да я уважат така? Да не си помисли някой нещо  - ние в службата също си подаряваме различни неща с колежките за осми март,  и не само, познаваме се отлично с момичетата, да са живи и здрави, и ни е приятно заедно, когато се измъкнем за празника, както надявам се, че ще направим и тази година).
Някои ще си рекат - защо троля изгледа тържествата по Канал 1 на "глухо" този обяд? Най-вече, защото троля се чустваше огорчена, колеги, па и като погледа "на глухо" събитията, установи, че те почти дрънчат на кухо, ако не се считат кратките прелитания на телевизионните камери над усмихнатите лица на лудите и много радостни хора, които се бяха качили по стъпалата на Шипка, за да веят знаменца там, като всяка година (за тях пък, милите, нямаше значени, че сега се навършват 140 години от Освобождението, те си го празнуват всяка година). Колеги, колеги, наблюдавах и включванията от паметника на връх Шипка, и тези от столицата, останалите някак не бяха добре подредени в новините и в предаването, човек оставаше с неприятното впечатление, че това Плевен, Стара Загора и прочие, немат почти никакво значение за това Освобождение, но тъй, като хората там са си свикнали, и само местните ентусиасти крепят традициите, а за тех почти никой не държи сметка, ще кажем, че имаха много пропуски тазгодишните тържества. Ето например, българския протокол и българската дипломация допуснаха, дето българският патриарх Неофит и неговото тежко здравословно състояние да провалят всички близки кадри от тържествата на Шипка. Аз и преди съм казвала, че неуважението, проявявано от българската държавност към патриарха ни, дори и по време на парламентарни сесии и др., ще доведе до нещо ужасно, и то започна вече, да води. Днес моята майка попита, гледайки кардрите с приведения патриарх Неофит, защо са го оставили там човекът, да се мъчи, е, или поне защо не му дадат стол, както вероятно са се питали и мнозина други пред телевизорите, е, да, но националният протокол и националната дипломация, се оказаха неспособни да решат този проблем, не вярвам, поради некадърност, но навярно поради някакви страхове, породени от липсата на управленски решения, и патриарх Неофит, неволно, развали всичките кадри от Шипка - независимо, колеги, колко добра е била речна на президента, независимо, какво беше казал руският патриарх, независимо, какво казаха всички други. 
Другото, колеги, от което ме досрамя мен лично, беше тържеството за 140 годишнината в София, където прегледът на войската не беше извършен от президента (още една грешка на българския протокол и дипломация), а от министър Каракачанов, министър на отбраната, но не главнокомандващ, с което престижът на София за мен, макар и отскоро гражданка на София, направо се срина, и то точно по повод 140 - годишнината от Освобождението, и това при положение, че София, макар и малко изпоцапана в момента, от снеговете (но все пак там слънце днес също е имало, колеги), все още, е столица, най-голям град в България, и икономическо сърце на страната, както обичат да изтъкват колегите журналисти, граждани на този град))). 
И след като видях петредовото поздравление на министър - председателя Бойко Борисов, написано по повод навършването на 140 години от Освобождението на България, и адресирано към българите, окончателно реших, да погледам слънцето навън, да седна тук после, и да напиша този постинг. 
Айде, един поздрав, накрая, колеги, за всички родолюбци. Тази песен, звучи много по-добре, в изпълнението на нашата женска певческа група от Бусманци - "Пъстра свиленица", но тя ще може да бъде чута само на концерта по повод 3 март на читалището ни. На мен лично, не ми харесва в изпълнение на мъжката певческа група, защото е много нежна, за мен женските гласове й придават мечтателност и добавят смисъл в нея, който иначе убягва). 











Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: eloiz
Категория: Изкуство
Прочетен: 1651809
Постинги: 892
Коментари: 932
Гласове: 2596
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031